fredag 12 februari 2010

en annan bra grej

Ja eller bra, jo bra, fast mer kanske fantastisk och underbar.
Jag var på ultraljud idag och fick för första gången (om man inte räknar v 7+0) se våran plutt. Hän låg där, sprattlade och vinkade och jag började för första gången förstå. Började.
Jag gick in i rummet som för att visa upp en ond tå och vandrade ut som en vinnare på små rosa molntussar.
I.
Min.
Mage.
Bor.
Någon.
En väldigt värdefull liten plutt som älskas redan. Känns fortfarande stundvis fullkomligt overkligt det hela, men ändå, sedan idag, är det något verkligare.
Allt såg ut som det skulle för nu och risken för några kromosomfel var låg.
Så ikväll, snart, lägger jag mig som en vinnare och väntar hem en annan imorgon.
Kram och god natt.

16 kommentarer:

Anonym sa...

I din magen bor en efterlängtad liten Plutt, som redan älskas av er! Känns overkligt, men Jonna, det är sant!
Du vinnare, sov gott. I morgon kommer din andra vinnare hem och ni får ta hand om varandra, Milo och lille Plutt! Att inte ha vunnit let¨s dance är ovidkommande i sammanhanget. Han har gjort så jättebra insats där tillsammans med Helena, och självklart kommer vi att sakna honom där på fredagskvällarna. Men jag är inte egoist, jag tror ni har bättre utbyte av fredagskvällarna tillsammans ni två plus självklart lille Milo.
God natt, sov gott! Kram från Maggan1

Anonym sa...

Ni är vinnare, HELA FAMILJEN:)
Gläds så mycket för er skull.. och ändå känner vi inte varann!
Tycker om att gå in på era bloggar, de enda jag läser. Började på Passagen(Marcus)efter att ha lyssnat på Marcus i Karlavagnen och trollbundits så enormt av hans texter han brukar läsa i slutet av programmet.
Du har en man som kan konsten att skriva!
Var rädda om varann.
Kram/Tuvstarr

Anonym sa...

Varför skriver du äntligen när Marcus åkte ut, obegripligt. Men bra att du kan gå på bio och roa dig. Du skriver så lite om Milo nu för tiden det saknar jag. Marcus toppen som går till final i På spåret blev så glad. Många ensamstående mammor har det som du haft det senaste tiden och beskriver de är egentligen mina vardagshjältar som får allt att gå ihop . Hoppas allt blir bra för familjen och att Marcus fortsätter i Karlavagnen och med sitt skrivande o även på Kvällsöppet. Ha det bra.

M.D sa...

Underbart :)
M.H

Anonym sa...

Oh grattis en till vad roligt=) Följt dig sedan början och följer dig än, himla kul. Vilken vecka är du i? Verkar ha missat det? Kram Josefine

Mia sa...

Grattis till en ny graviditet, hoppas du får må bättre än vid dom tidigare. Kram!

Jenny sa...

ÅÅÅÅHHHH!
Grattis!
Så underbart!
Detta gjorde min lördag!
Kraam

Jenny sa...

ÅÅÅHHH!
Grattis!
Helt underbart!
Detta gjorde min lördag!
Kraam

Christian sa...

Men! Vem var det som vann i På Spåret? Respekt!

Anonym sa...

Nu får du uppdatera texten "om mig"! =)

Thess sa...

Åh vad skönt att se den lilla och att det såg så bra ut som det kunde göra! Håller tummarna för er.

Anonym sa...

Stort grattis till bebisen i magen! Undar hur ni resoner kring fosterdiagnostik? Antar att du gjort kub/nupp test när du skriver att risken var låg för några kromosomfel. Vad skulle ni gjort och tänkt om det visat sig att risken var hög? Hade ni gjort fostervatten/modekaksprov? och om ni fått bekräftelse på kromosomfel hur hade ni gått vidare? Var det för att kunna göra en abort eller för att kunna förbereda er för ett skadat barn? Väntar själv en mycket efterlängtad bebis som beräknas komma om ca 3 veckor. Vi valde bort sannolikhetstesterna (kub/nupp) eftersom för att verkligen få bekräftelse krävs det ju ett fostervattens/moderkaksprov. Vi kände att missfallsrisken med dessa var för stor för oss när vi äntligen kommit så här långt. Ja det är mkt stora funderingar man står inför, vore intressant att höra hur du tänker. Varmt lycka till! /Gabriella

Charlotte sa...

Hej jonna och grattis till er båda!

Tänk val livet kan vara orättvist, när jag läser din blogg fatatr jag verkligen...ja att jag inte vet vad jag är välsignad.
Min guldklimp har just fyllt två år och det är först nu som jag fattar vad hon gett mig i livet. Det är sådana människor som ni (du och Marcus) som gör att man får gransa sig själv. Är oerhört tacksam för det.
Såg det inte riktigt i det ljuset och det är tur att man kan få se saker i andras perspektiv, nyttigt!

Mia sa...

Vad underbart med ett pickande hjärta. Grattis.

Anonym sa...

Snälla, kan du inte uppdatera din "profil!"

erica sa...

Hoppas du haft en bra allahjärtansdag. Jag kan inte fatta att jag och killen (maken faktiskt, hihi) firat vår 7:e allahjärtansdag ihop. Jag var bara 17 år när vi blev tillsammans och det är helt amazing att man kan ha lyckan att få möta sitt livs kärlek så ungt! Nu är vi gifta och har två små barn och är lyckligare än nånsin!

Hoppas att ni har massa vackra år framför er tillsammans! Kärlek är ju det underbaraste som finns!