torsdag 25 februari 2010

morgongodis

Vi har en skön morgon Milo och jag. Ingen sovvariant dock, det ville han inte, men efter havregrynsgröt i båda magarna är vi pigga och glada.
Milo framförallt är glad. Han hittade en godis och stoppade den i munnen i smyg. En sur napp blev således hans första godis att mumsa på. Han satt så stilla på golvet att jag blev misstänksam och så plötsligt började det lukta cola, jag såg hans små käkar jobba intensivt medan ögonen var helt blöta men fokuserade. Tur att jag hann fiska upp resterna som fastnat i gommen för det är ju verkligen inte rekommenderat att en ettåring stoppar sura stora gelegodisar i munnen. Milo blev arg såklart. Men glad sen igen över sin nya erfarenhet.
Det jag inte förstår hur han kunde äta på den suringen och gilla det. Jag själv älskar visserligen surt som salt men måste skölja ner med vatten emellanåt.
Måste börja gömma saker bättre nu.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Jonna försök båda två att ge Milo extra uppmärksamhet nu förebygg problem när när den nya plutten kommer. Skäm bort honom rejält. Han förstår ju inte varför ni mår dåligt Eller du. Vet att ettåringar vill upptäcka världen med glädje. Ingen kritik direkt , busungar är sådana. Ta hjäp om du/ni inte orkar. krama Milo-go.

Anonym sa...

Jaha, ja. Nu är det dags att placera saker och ting på lite högre höjder ;-))
Och sätta "lås" på städskåp etc, för i städ- och diskbänksskåp kan såna där små gullepluttar som Milo hitta de mest spännande och konstig-smakande saker som ska testas. Många barn smakar gärna även det som inte smakar speciellt gott!
Fast jag tycker det är en mysig period i barnens liv, när dom börjar upptäcka även sånt som inte finns direkt på golvet.
Vårt mellanbarn fick tag i en burk Bamyl en gång och lyckades väl egentligen inte få i sig så många tabletter, men hade vita rester inne i och runt munnen, så det blev till att tillbringa ett antal timmar på akuten för observation, då vi inte visste något om hon svalt något. Ingen kul upplevelse och bemötandet var inte speciellt kul heller, kände att vi betraktades som mkt ansvarslösa föräldrar. Men det är några år sedan nu och flickan har alltid mått bra även efter den incidenten.
Ha det bra.
Kram Maggan1

Rebecca sa...

Haha jag kan riktigt se glädjen en sån liten skrutt förmedlar när han/hon äter sin första godis. Ljuvliga upplevelse. Jag blir lika glad än idag när jag stoppar en godis i munnen så förstå förtjusningen första gången sån smak når munnen. Lille killen, vilken upplevelse :)

Kram Rebecca

Anonym sa...

Anonym, skämma bort honom rejält nu? mycket dålig idé! hur ska han då reagera när bebisen kommer och inte blir lika bortskämd sen? NEJ!! inget gott kommer med att skämma bort sina barn, snarare tvärt om! Lagom alltid bäst!

Kram till Jonna!