tisdag 16 februari 2010

flytt

Har jag förresten sagt att vi skrivit på för nya lägenhten? Eller gamla fast nya för oss. Det är också ett sekelskifteshus med kakelugnar och högt i tag, något som vi båda är barnsligt förtjusta i. Fast denna (nya gamla) har en gammal charm men nya moderniteter -såsom större hiss och stort badrum precis som vi önskar för nu och ett tag framåt.
Den 1 maj är det inflytt och innan dess ska två rum tapetseras och annat fixas lite. Känns mycket bra. Vi ska välja tapeter och just nu trängs massor av inredningstankar i mitt huvud och slåss om platsen med allt annat. Kommer inte ha överdrivet med pengar att lägga på allt som jag skulle vilja lägga pengar på men bra då att myrorna finns runt hörnet och att vi nog åtminstone kommer kunna satsa på en ny bautasoffa. Och då menar jag en riktigt big bauta. Blir trevligt.

15 kommentarer:

Jenny sa...

Åh vad roligt med flytt!
Låter som en toppenlägenhet!
Kramar från grannstan =)

Anna-K sa...

Roligt med flytt - men ganska mycket jobb.Hoppas ni får mycket hjälp av släktingar o kompisar, det behövs.

Eva sa...

Även om det är jobbigt att flytta så låter det underbart.
Kakelugnar, större hiss och nya tapeter...........härligt.

Att en bautastor soffa är en bra investering kan jag intyga.
Vi köpte en ny när Bebis var liten.
En stor som två vuxna, en tonåring och en "Bebis" får plats i hur lätt som helst.
Bästa köpet.
:)

Tessan sa...

Vi har en bautasoffa för en billig peng inhandlad på finnmöbler. Kolla in dom. Och kolla in bild på soffan på min logg under inredning om du vill. Kram

Anonym sa...

Vad kul med ny lägenhet. Grattis!! Mysigt med kakelugnar och högt i tak! Och samtidigt nya moderniteter, större hiss OCH stort badrum. Härligt!
Skönt att det blir inflyttning redan till 1 maj, så ni hinner bo in er innan lillbebisen kommer. Viktigt för Milo också, att han är riktigt hemmastadd när han blir storebror. Spännande att välja tapeter och planera för flytt och i huvudet börja inreda i den nya lägenheten. Myrorna är jättebra och brukar ha mycket och bra, fina saker. Och soffa …… ska rymma alla ju! Jag gläds verkligen med er!
Ligger nya lägenheten långt bort ifrån där ni bor nu?
Hoppas ni får mycket hjälp av släkt och vänner att flytta sen, du måste ju ta det lilla lugna och inte bära och lyfta å så, men vad håller jag på med – det vet du ju alldeles själv utan min ”pekpinne”.
Ha det gott, kram till er och igen – grattis till lägenheten! //Maggan1

Ditte sa...

Vad kul! Det låter som en toppenlägenhet.
Vis av erfarenhet från en flytt för drygt tre år sedan säger jag bara: Börja rensa och röja i god tid! Det är så härligt (om än jobbigt och tisdkrävande) att rensa, en riktig reningsprocess att göra sig av med "onödor". Vi brukade skoja om att vår gamla bil till slut hittade själv till återvinningsstationen, auktionskammaren och secondhandaffärerna.

Marbeth sa...

Kul! Det blir toppen du ligger och pekar på det som ska packas ! Gör inte ens det du tror är lätt var försiktigt och tat lungt,ta hand om er :)

Mia sa...

Vilken tur ni har som bor i Norrk och där man kan hitta hyreslägenheter med högt i tak!! Verkligen grattis.

Anonym sa...

Tänkte få tipsa om att rösta i
"lilla bloggpriset" som man kan rösta på
till den 20 februari.
http://www.bywire.se/2010/02/rosta-i-det-lilla-bloggpriset/

Kolla in bloggen "ett nytt liv" den får min röst!
Handlar om vardagen med en liten kille med Downs Syndrom och hjärtfel och en mamma som skriver som själv har fibromyalgi. Den ger så mycket värme och glädje =)
/ mia

Rebecca sa...

Å vad roligt för er! Lägenheten låter ju perfekt, att döma av vad du berättar. Kakelugn å stort badrum, vad mer behöver man? ;)

Var har ni hittat er bautasoffa? Jag å min sambo letar men vi hittar bara "fis-stora" soffor. Å med det menar jag lite större än "vanliga" soffor men inte direkt stora. Vill ha en stoor soffa som man kan krypa upp och halvt försvinna i :)

Kram Rebecca

Anonym sa...

Toppen med en lägenhet som är ganska modern. Samla hela släkten till flytten och gör inget själv.
Roligt inreda tycker jag tittar mest på färger ihop, kan flytta en eller två prylar eller plädar t.ex flera gånger om de inte passar ihop med allt annat. Då får jag fnatt! Rensar ibland ordentligt. Har en bautasoffa den är toppen köpt på second hand. Behöver inte vara så rädd om den.När det finns barn o katter.
Ha det bra med Milo-go och Marcus i rygg.

Anonym sa...

Vad roligt med flytt och nytt! Det blir bra och graviditetsdagarna går kanske lite fortare! Skönt med hiss. Hört nått mer om nedläggning av dej i soffan? Nyfiken på vad de säger om cerklagegraviditet #2
<3 trasselelin

Anonym sa...

Inte så mycket pengar till inredning? Jag ska inte börja kritisera hur ni sköter er ekonomi men Markus ska ju bo där också. Enligt en uppgift i media hade han 700 000 i inkomst förra året....

Matilda Sandén sa...

Fin blogg! Ska vi följa varandra på bloglovin? (-:

Camilla sa...

All lycka med den kommande flytten.

Trevlig kväll på dig
Kramelikram Camilla ♥ ♥