torsdag 4 februari 2010

tack och puss

Kan inte med ord beskriva hur underbart det är att vakna och läsa alla fantastiska grattis och glädjetjut ni delar med er till oss!
Tusen, tusen, tusen gånger tack!!!
Ni är fantastiska och med det här mottagande av nyheten hade jag nästa önskat att jag berättat när jag först tänkte. Men samtidigt behöver jag er glädje väldigt mycket just nu så TACK, igen!

Det är ju galet. Och trots att jag alltså mår illa och kräks (börjar bli bättre nu, ta i trä...) så glömmer jag väldigt ofta bort mitt tillstånd. Vilket är så otroligt skönt! Förra gången gick inte en sekund utan att jag visste exakt vad som var i görningen och jag behöver säkert inte säga att det var rätt påfrestande till slut. Framförallt för att vetskapen hade så mycket ångest med sig då jag bara hade dåliga erfarenheter av hur graviditeter slutar.
Men nu.
Nu vet jag ju att det faktiskt kan gå bra! Milo är ett fantastiskt bevis på att det går. Och bara att titta på honom släpper alla knutar som är på väg att bli.
Det är långt kvar.
Men jag hoppas detta får hålla i sig. Länge.

Tack igen och pussar på er fina människor!

Nu vill killen här ha ett till frukostrån med skinkost.

75 kommentarer:

Jo tjena sa...

Stort grattis!

Caroline sa...

Grattis !!! Blir så glad för er skull!!

S sa...

GRATTIS! Om det är nån som förtjänar barn så är det ni. Håller alla tummar o tår för att det går hela vägen för er! kramar S

Josefine sa...

Då underbart!!!
Jag har själv fått min älskling efter många vändor med sena missfall, helt underbart ! Och ett stort grattis och lycka till med den nya plutten, det kommer gå lika bra som för milo!!!Håller alla tummar och tår för er!

Linda sa...

Åh, Grattis fina ni! Vilket mirakel! Jag är så glad för er skull!

Kram

Anonym sa...

GRATTIS! MILLE Grattis !(kan inte finska!) Nu blev så glad så datorn hoppar. . Nu får Milo ett syskon. Ta emot all hjälp ,så du slipper bära under den kritiska perioden , mamma pappa och brorsan , kompisar. Skönt med en modern lägenhet det är stor skillnad . Låt flyttkarlar göra jobbet de är suveräna ,proffs har flyttat och höll mig bara undan
allt gick bra. Och du vet ju att illamåendet avtar snart. KRAMAR till er .GLAD mailare. Milo-go kram förstås.

tessan sa...

JÄTTEGRATTIS till er!!
Gud så himla kul!!
Kramar från din fd teater elev Therese=)

Anonym sa...

GRATTIS i massor till er!

Jag ska hålla alla tummar och tår för att allt går lika bra som med Milo. Och det gör det! För nu vet ju läkarvården hur de ska sköta saken.

Lycka till och må så bra det går!

Kram / en nätvän

Malinka sa...

Det är den stora skillnaden mellan första och andra graviditeten: man hinner knappt tänka på vad som händer under den andra.

Stort grattis och förhoppningar om att din rygg klarar sig utan att bli ännu mera kajko!

Maria Moberg sa...

Jag drömde inatt om att jag träffade en kvinna på en buss som just fått en flicka;)

Så tror att er nyhet gick rakt in i hjärtat! Otroligt att man kan glädja sig så oerhört med och för någon som man fysiskt inte träffat. Men sån är ju kärleken. Den tar inte hänsyn till såna "petitesser", hehe utan gläds med allt och alla som läggs på hjärtats tavla. Som du och Marcus gör i mitt. Och prins Milo förstås!

Trist med kräkningarna förstår jag. Själv mådde jag bara rejält illa när jag väntade döttrarna. Och efter vecka 12 blev det mycket bättre! Behöver väl inte säga att du ska vara extra rädd om dig just nu. Du är klok nog att veta allt sånt så jag säger bara grattis ännu en gång!!!!!

Kram

/Maria Madeleine

Eva O sa...

åh vad roligt ett stort Grattis
kram Eva

Josefin sa...

Jag är SÅÅ glad för Er skull. Kanske jag ser Er på stan med det nya lilla knytet sen. Lycka till!

/Josefine

mrsjones sa...

Hjärtat tog ett glädjeskutt efter din kommentar på min blogg! Fantastiskt roliga nyheter! STORT GRATTIS! Vad roligt att få följas åt igen! Ett litet sommarbarn, jag vill så gärna tro att det kommer gå bra igen, men säger som du, om allt går bra..Som tur är så går denna graviditeten fort! Har inte haft tid att riktigt oroa mig, så jag hoppas att det är så för dig också!

STORT GRATTIS även till storebror Milo inför hans 1-årsdag imorgon! Tänka sig ett helt år sedan. Vilka små mirakel vi har! Lyckan på jorden.

Kramar till er alla fyra;)

Anonym sa...

Vill bara stämma in i de övrigas glädjegrattis. Fantastiskt och vilket litet mirakel, måste vara sprunget ur djup och innerlig kärlek mellan Marcus och Dig.

Kramar
Maria

Anonym sa...

Återigen ett jätte stort GRATTIS!

Håller alla tummar det går så att allt ska gå vägen, vill ju att du ska få må bra hela vägen och slippa oro!

Puss och kram Kicki från Norrköping

Lina sa...

STORT grattis!!! Tror & hoppas att allt ska gå vägen.. Håller tummarna för det!
Ska bli spännande att följa här på bloggen. Precis gått genom min 2:a graviditet.

Carro sa...

Grattis! Det är FANTASTISKT med syskon! Lycka till!

Carro sa...

När fick du själv veta detta fantastiska?

Anonym sa...

Grattis, vad underbart!

Hoppas att denna graviditet inte blir mer "normal" (hatar ordet men du förstår). Hoppas ni får njuta av de! Oroas mindre och att du slipper sängläge och smärtor.

Gratta Milo!

/My

Anonym sa...

Grattis Jonna!

Så jättekul, har haft en aning om det du har ju gett lite antydningar om att något var på gång!

Stort grattis till er allihopa!

Stora kramar Tess W

Marielle sa...

Åh vad underbart Jonna att du blivit gravid bara så där naturligt och spontant!! =) Sitter här med tårar i ögonen av glädje och önskar er allt gott!

Sophie sa...

Grattis!!! Vad underbart!

Anonym sa...

Åh kära nån vad glad jag blev när jag läste på Marcus twitter. Det känns som att jag känner er fast jag inte gör det. Ni bjuder på er själva och ert liv så jag blir så glad när ni skriver om en så fantastisk nyhet.
Många kramar från Erja i Storvik.

Anonym sa...

Stort grattis ! Håller både fingrar och tår att allt ska gå bra ! Lycka till ! Kram Agnetha

Trogen läsare sa...

Stort varmt grattis till fantastiska nyheter. Och ett stort varmt grattis i förskott till en liten man som imorgon fyller ett år! (Min äldsta fyller imorgon fem så därför minns jag datumet)

Monica sa...

Fantastiskt underbart!
Stort GRATTIS!
Jag ska be för Er!

mvh
Monica

Anonym sa...

Hej K1 här....ser att det finns en Kia här så trots att hon/han har jysta åsikter är ju jag jag liksom så jag kallar mig Kijan nu. Kanske verkar lite löjligt men jag har en hotbild mot mig som .....hursom glädjs över det mycket efterlängtade lilla livet. Kijan

Anonym sa...

Stort grattis!

Jag har ju också en gjord i provrör och en egentillverkad. Och det är lika stora mirakel båda två.

Helt ofattbart att det går på båda sätten.

GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS

Anonym sa...

Grattis! Läser ofta din blogg. Håller tummarna för er!

Anonym sa...

Grattis! Ah, vad harligt!

Anonym sa...

Vilken underbar nyhet.. VARMASTE VARMA GRATTIS! Mina ögon grumlas av tårar, av glädjetårar för er lycka:=) Er lycka är vår lycka! Blir alldeles varm inombords:=)
Så himla mycket kramar och kärlek till er alla! / Tuvstarr

6-barns mamma sa...

Stort grattis till dig och Marcus, ska hålla mina tummar så hårt för er så allt går bra!!!

Ingrid sa...

Vore kul med lite magbilder ocksa! Du var sa fin nar du var gravid med Milo, sa vill garna se hur du ser ut den har gangen. Hur ska "planen" se ut den har ganger, slipper du alltsa ligga i sangen hela tiden. Hoppas det!

Forlat om det ar lite nargangna fragor, men ar bara sa glad for er skull!

satannah sa...

Åh vad roligt! Grattis!!

ylwa sa...

Stooort grattis! :D Alla mina varmaste tankar att det ska gå lika bra den här gången. Kramar till er

Johanna sa...

Grattis grattis Jonna blir mycket glad då jag läse om att ni väntar barn . Vilken lycka . Nu måste du ta det lungt , livet är vekligen underbart . Grattis än en gång.

Anna sa...

GRATTIS!!!!!!!
Så fantastiskt roligt och underbart och härligt!!!
Och även stort grattis till Milo i förskott på hans första födelsedag! Nu blir han stor kille på många sätt, fast han är så liten.
Kramar, Anna

Sara sa...

GRATTIS GRATTIS GRATTIS fina Jonna! Helt otroligt vad överraskad jag blev när jag kikade in.
Detta får mig att hoppas för egen del också.. kanske kanske man någon gång kan bli överraskad.

Jag håller tummarna för att allt går finemang nu!

Kramar Sara

Åsa sa...

Grattis grattis grattis! Vad underbart! Vad skönt att du kan njuta lite, det är fördelen med levnadsglada barn, att man faktiskt blir en aning mer levnadsglad själv också! Så är det för mig i alla fall.

Johanna sa...

Hej Jonna vilken underbar nyhet . Gattis till Er alla tre , Jag håller alla tummar att allt går jätte bra . Jag förstår att du mitt i all lycka kan känna en oro och rädsla att förlora det är därför tror jag att det är viktigt att leva nu i lyckan . Jag hade ett missfall innan jag fick min son som nu är 5år och sedan gick det två år och då hade jag ett utomkvedeshavadeskap som gjorde att man sa till mig att jag inte så stora chanser att lyckas bli gravid igen . Till saken hör att när jag den gången var gravid sa jag det inte nästan till någon utom min man så när jag kom hem ifrån sjukhuset kännde jag att det bara var en ända stor sorg som fanns kvar inga minnen av en graviditet . Som tur var eller ironiskt kom en kallelse från MVC för att göra extra kontroller jag är näligen över 35 år samma dag som jag kom hem från sjukhuset . De alldra felsa skulle nog ha rivit den kallelsen i tusen bitar och det tänckte jag ocså först göra men sedan kom jag på att den kallelsen var det ända faktiska beviset på att min bebis funnits ingen annan fanns än våran sorg , så jag sparade den den finns fortfarande sparad . Sedan blev jag gravid 2 år senare och för snart 1 år sedan fick vi en till bebis . Då var jag väldigt sjuk på slutet fick grav havandeskapsförgiftning och allt så väldigt krtiskt ut men jag hade bestämt mig för direkt då jag viste att jag var gravid att den här graviditeten skulle jag njuta och vara för om allt gick fel skulle mina finna minnen finnas kvar och att jag hade levt i nuet . Och allt gick bra . Det här är inget råd jag tror att alla som går igenom svåra saker mäste själv hitta på hur man skall klara av det men jag önskar er änn en gång grattis .

Helene sa...

Grattis i förskott till Milo på ettårsdagen! *här får du en smarrig tårta med ett ljus på*

Anonym sa...

Måste bara säga, att när jag vaknade i morse kände jag fortfarande samma glädje som när jag la mig igår kväll, efter att ha läst den fantastiska nyheten.
Måste bara säga det idag igen - Jag är så jätteglad för er skull och önskar ett stort Lycka till. Var rädd om dig, och ta väl hand om er alla tre i väntan på att nästa lilla gryn anländer.
Jättemånga kramar till er från Maggan1
OCH en grattiskram att ge till Milo på 1-årsdagen i morgon! Hoppas det finns tid för någon liten fin födelsedagsbild på honom framöver.

Anonym sa...

ÅÅÅÅÅH, jag är så glad för er skull! Håller både tummar och tår för att allt ska gå bra!
Kram: Sonja, Valbo

Anonym sa...

Grattis från mej också! /A

Anna-K sa...

Hoppas på att illamåendet försvinner snart.Du hade ju en tuff graviditet med Milo - nu hoppas vi på att du ska må BRA!

Anonym sa...

Tvivla iaf aldrig på mitt stöd. Även om det bara är så här i cyberspace :-)

Stor kram igen!

/ Malin

Åse Ohlsson sa...

Hej Jonna o Marcus !!!

ETT STORT VARMT GRATTIS TILL ER BÅDA !!! Sååååååå Härlig nyhet .

Varma kramar Från Åse i Hässleholm .

johanna sa...

Jag blev så himla glad när jag öppnade tidningen idag och läste att ni skulle ha barn igen. Grattis Grattis till er båda. Håller alla tummar jag kan för att allting ska gå bra. Kramar

Anonym sa...

Måste trots att jag är okänd för er säga ett strort och varmt grattis. läser Marcus blogg och var ju tvungen att söka rätt på hans älskade Jonna och jag hittade dej.Du skriver så bra du också så man läser och läser.....Puss på pannan till lille Milo.Jag har med er i aftonbönen. kram !!

Karin sa...

Stort Grattis. Kul att det "bara hände". Hoppas så att det ska få gå bra. Kram

Anonym sa...

Oj jag glömde pappa Marcus i förra mailet förlåt.

MILO! ett stort mirakel är du
jag är glad att du inte förstår det ännu nu är livet bara lek och skall så vara
Men 5 februari 2010 blir du ett år och har många lyckliga år framför dig, spela fotboll, busa med kompisar leka med mamma och pappa,
och allt annat. Skola och allt annat ett helt liv ligger framför dig . Allt kanske inte blir roligt men det mesta. DÄRFÖR SKICKAR VI 1000 kramar till dig som GRATTIS o Lycka till i livet , att fördelas av mamma och pappa. Till mamma o pappa tack för att ni kämpar!Förebilder.

Carolina sa...

Stort grattis till er.
Jag önskar er all lycka i världen och hoppas innerligt på det bästa.!
det är ni värda!

TITTILINA sa...

Stort grattis! Så underbart att Milo ska få bli storebror. Jag fullständigt glädjs med er. Försök njut så gott du kan, det går lättare andra graviditeten med "snöre". Iallafall tyckte jag det ;-)
Kram cerklage-Smulan

Chatrine sa...

Stort grattis till er! som ni har kämpat och nu får ni så fina och söta barn. Jag blir tårögd av glädje för er skull. Ni är värda detta. Åh grattis till Milo som fyller ett år imorgon. Jag läser din blogg rätt ofta och den är så underbar och öppenhjärtlig. jag håller tummarna.
Kram på er!

Tösen som gud glömde sa...

Så underbart roligt grattis till dej Jonna Marcus och lillkillen Milo!!!!!!!!!

Kims Mamma sa...

Stort grattis igen till er!

Miriam sa...

Ett otroligt stort GRATTIS till er båda, nej, till er alla tre!
Kram!

Camilla sa...

Åh,vad härligt! Grattis! Började följa din blogg under tiden Milo låg i magen eftersom jag själv befann mig på samma ställe i graviditeten. Det verkar som om vi följs åt även denna gång då vår nummer två också kommer i augusti. Jag håller alla tummar som går att hålla.

Anonym sa...

Åh,va roligt!Stort grattis till er!Nu blev ja glad för eran skull! :)
All kärlek!

Malin sa...

Stort GRATTIS!!! Som så många andra skrivit, att man kan glädjas så för några man inte känner! Blir tårögd av glädje för er skull. All lycka till er!
Kram Malin.

Jonna Kristina sa...

Vad roligt! Grattis! Hoppas jättemycket med er!

Carro sa...

Det är så konstigt - jag har följt din blogg så länge nu så det känns som om du på nåt vis är min vän, fast du har ingen aning om vem jag är... hi hi... Testar att lägga till dig på facebook nu!

Liss sa...

Ja, man kan ju inte säga annat än ett STORT grattis till er båda! Vad glad jag blir.... det kommer säkert gå bra.

Carro i Norrköping sa...

Grattis! Följde din blogg mycket för ett år sen då jag var mammaledig med lillkillen som är nästan lika gammal som Milo (13 månader). Nu läste jag på NT att det var dags igen för dig och var tvungen att gå in och säga grattis. Extra kul eftersom jag själv också oväntat fått reda på att jag är gravid igen. BF 28 augusti. Livet är märkligt. Stort lycka till! Men hur funkar det för dig nu behöver du cerlikage igen??

Maria sa...

Stort grattis till er!!

Anonym sa...

Ett jättegrattis till er!!! vad kuuuuuul.

Lilla jag sa...

Det du skriver i profilen " saknaden efter drömmen som var ni" känns så klockrent. Är precis så det känns. Ett stort grattis till er och blivande storebror.

Anonym sa...

Vill sända ett jättegrattis,så fantastiskt roligt för dig och Marcus
och även Milo förstås.Kramar från
Margreth

Anonym sa...

Grattis grattis grattis! Vilken underbar nyhet! Har följt er länge genom era sorger och detta är ni så väl värda nu!
Varm lyckokram Isa

Anonym sa...

Ett stort grattis till er...håller alla tummar för er..riktar även ett grattis till 1-åringen...kram till er alla 3

Lotta/Norrköping

Anonym sa...

Grattis, glad för er skull. /Karin

Anonym sa...

Stort grattis kämpen :-) Inte så lite avis men jag unnar er det av hela mitt hjärta!!!
/Kyoko

Maria Berglund sa...

Åh vad glad jag blir för er skull! Jag fick glädjetårar i ögonen när jag läste ditt föregående inlägg.

Ett STORT grattis till hela familjen!
Kram Maria Berglund

Jenny sa...

Vad underbart,fantastiskt och superhärligt, grattis i massor.
Kram kram kram och mini kram till den lilla i magen.

Sara sa...

jag är säker på att alla som följer er sänder massor av positiv energi och oändligt med kärlek! GRATTIS! blev sååå glad när jag läste!