torsdag 11 februari 2010

mvc-koll

Idag ringer det lite mer. Plus att jag har haft en del fakturor att skriva. Bra så. Är väldigt effektiv just nu och skulle önska att jag hade mer konkret att ordna med. Men samtidigt ska jag ju ta det lugnt, så nu och ett tag framöver har jag telefon och kontorstid. Bara.

I eftermiddag ska jag till barnmorskan. Blir en officiell inskrivning med allt vad det innebär. Egentligen ger inte barnmorsketräffarna mig så mycket men det är bra att få känna sig lite normal mellan varven och tids nog (om två veckor) ska jag börja lägga mig i gynstolen med alldeles för jämna mellanrum för kontroll av tapplängd. Hoppas den är så lång som den ska vara. Har ju faktiskt inte fått den mätt än och förra gången hade den nog vid det här laget kollats ett antal gånger redan. Fast det är ju inte förrän om ett par veckor som den kritiska tiden börjar. Eller min kritiska tid. Liten förlorade jag i tidig vecka 17 och en bebis (foster) vid den tidpunkten väger inte så mycket men tillräckligt tydligen för att åka igenom min svaga tapp. Men det var då. Innan förstärkningen.
Hoppas så innerligt att jag åtminstone ska slippa alla de där förbaskade sammandragningarna den här gången. Sist började livmodern dra ihop sig i 15:e veckan och höll så på resten av tiden. I v 18-19 blev jag inlagd eftersom de var så kraftiga och för att jag därför fick någon typ av panikångest. Tappen var dock oförändrad och jag fick åka hem med lugnande. Sedan dess åt jag dagligen Bricanyl som gör så att livmodern slappnar av men som har en trist biverkning -hjärtklappning.
Nåväl. Livmodern blev iaf lugn och jag hade ju mina piller. Har kvar sådana (bricisar) men hoppas som sagt att jag inte behöver knapra sådana i för stor mängd.

15 kommentarer:

Rebecca sa...

Håller tummarna för att när de mäter tappen att den ska va lång å fin (hur konstig lät inte den meningen). Hoppas även att du ska slippa komplikationer och annat tråkigt under denna graviditeten så att du bara kan njuta av Milo och barnet i magen. Det blir nog en flicka denna gången, tror jag :)

Kram Rebecca

Sabina sa...

Jonna! Jag håller tummarna för att du ska få njuta lite av den här graviditeten, att allt går bra och att du får må bra!

Jag har ingen aning om vad du har gått/går igenom, men jag tänker på dig och önskar dig allt gott!

f.d Barnmorska sa...

Hoppas att det går hur bra som helst denna gång, vad jag förstår så tar du kanske Bricanyl 5 mg/3 ggr dagl. Hjärtklappningen brukar för det mesta avta efter en viss tids användande, jag hoppas att du slipper ha det hela tiden. En del känner av det jämt och andra inte. Jag skall verkligen hålla tummarna för dig och ägnar mig själv åt ett barnbarn som blev 7 veckor för tidigt född, men det går just nu hur bra som helst. Tänker på dig.

Anonym sa...

Så jättebra att du har telefon och kontorsarbete nu ett tag. Så att du kan ta det lite lugnt, åtminstone fram tills du träffat dels barnmorskan i eftermiddag, men framför allt din läkare om ett par veckor. Då får du ju en bättre pejl på läget.
Men vi hoppas naturligtvis på att tappen är som den ska vara och clerklaget har du ju kvar. Så det är säkert ingen fara på taket.
Ha det gott. Kram Maggan1
Ha

Anonym sa...

Hej Jonna! Älskar din blogg. Har en fråga angående nässprayen(suprecur) du tog när du gjorde ivf. Kände du oxå en sån vidrig smak i svalgen?:( så jobbigt! Jag och min man går oxå på rmc i linköping...
Lycka till med din garviditet, blev så glad för eran skull!
Kram

madeleine sa...

Lycka till idag hos BVC! Känns ändå
kanske lite skönt för dig att jobba ett tag, det där att komma hemifrån själv ibland är ju en ganska skön känsla när man har småbarn.
Ett litet tips oxå: Glöm inte att lille Milo bör ta spruta nr 2 oxå för Svininfluensan. Detta rekommenderas till alla barn mellan 6 mån-13 år för att de ska ha ett långsiktligt skydd. Var själv med mitt barnbarn härom dagen och fixade detta.

Kram, Madde

Anonym sa...

Håller tummarna för att allt ska gå lika bra men samtidigt lite smidigare än förra gången för dig! Och gnäll på. Det är som sagt din blogg och har du behov så gnäll. Och förresten, som en god vän sa, gnäll är bara en av olika former av kommunikation. Och en livsnödvändig sådan, anser lilla jag. Stor kram och massor av lycka till, Li

Nhea sa...

Åt Bricanyl två gånger under min graviditet & hoppas du slipper dem denna gång. Jag vet vad du menar med hjärtklappningar... Hade mycket oro pga blödningar & sammandragningar men inte på långa vägar det du får gå igenom! Håller tummarna för att allt går bra & att denna graviditet slutar med en gosig varm ullig gullig levande bebis i famnen!

Anonym sa...

Men oj är du gravid igen, KUL och GRATTIS I MASSOR!!!! Hoppas verkligen allt går bra det är toppen m syskon.

Carro sa...

Me too... kraftiga sammandragningar från vecka 20, bricanyl, hjärtklappning (första natten så mycket att jag på allvar trodde att jag skulle dö) sängläge, tappkontroll MINST varannan vecka och så beställde jag tidningar och läste ALLT jag kunde komma över om för tidigt födda barn och deras vård. För överleva skulle de bara hur tidigt de än kom. Men De kom till min och alla läkares stora förvåning i vecka 38 + 1 HUUUUUUUURRRRRRRRRRRRRRRRAAAAAAA!! Det är som du säger man vet ju inte hur tidigt de kommit om jag inte vilat - men det vill man ju som du sa inte experimentera med och chansa på att det ska gå. Fast jag satt uppe också några timmar per dag - pysslade med dottern i hennes pysselböcker och försökte engagera mig lite i dem. Den lilla tid jag kunde vara i upprätt läge lade jag på att vara med barnen.

Carro sa...

Jo, det konstiga var ju deet att alla läkare mätte tappen olika. Jag var så orolig för att den var så kort ena gången. Sen två veckor senare var den över 2 cm igen och det var ingen fara helt plötsligt. WHAT? Men läkarna själva sa att "jaaaa vi mäter ju olika och så är det ju så svårt att se exakt vart den slutar..." Ja ha - så man ska väl inte stirra upp sig för ett eventuellt sämre resultat än väntat. Så sa de också "ja det är ju säkrare metod om vi känner med ringrarna men då kan man ju reta så tappen drar upp sig för det, vill du att vi ändå ska känna eftersom det är ända sättet att få veta säkert hur det ligger till? Är det okej om vår student här känner också - ja, bara försiktigt alltså" Ungefär så lät det under mina alla undersökningar hos alla de trevliga doktorstjejerna. Är nöjd i alla fall med alla utom en som kände sjukt hårt så det gjorde bara så ont.... och orden från de andra läkarna ringde i mina öron om hur viktigt det är att känna FÖRSIIIIKTIGT!
HÅLLER ALLA MINA TUMMAR FÖR DIG och för Milos lillasyster/bror!

Anna sa...

Vet till viss del vad du gått/går igenom. Håller tummarna för att denna bebbe inte ställer till det så mycket och att tappen håller!

Har själv mist ett barn, fött ett för tidigt (v.35) och sista föddes i v38+0 efter 4 månaders sjukskrivning, vila och Bricanyl! Tufft när man redan har ett barn men med en stöttande man och familj klarar man det också :-)

//Anna

Kristina sa...

Jag har inte varit nära en dator på flera veckor och plötsligt skriver du om MVC.

GRATTIS!!!
Så underbart!
Jag kommer verkligen hålla tummarna att allt ska flyta på så bra som det bara kan, med så lite sängliggande som möjligt.

Själv är jag återigen gravid i v 9, fick missfall i nov i v 10, så nu håller jag tummarna för vårt lilla kryp också.

Kram på dig och grattis igen!
Mvh
Kristina

Anonym sa...

Har inte varit inne på varkens din eller markus blogg på ett bra tag nu. Så går jag in på markus blogg och läser den glada nyheten! För jag kan ärligt säga att jag verkligen blev glad för eran skull! Blev varm om hjärtat! Ni verkar båda vara så fina människor som förtjänar all lycka!
Kramar Nathalie

Fia sa...

Hej Jonna. Grattis till eran tillökning! En fråga, Jag har opererats och gjort kognisering en gång.. min fråga är hur många gånger du har "kapat" ner din livmodertapp? Jag är lite orolig att det ska vara problem för mig när vi vill ha barn. Ha det gott
Kram Fia