söndag 7 februari 2010

cerklage

Har läst flera funderingar ifall jag kommer få och behöva ett cerklage även denna graviditeten och ja, jag kommer behöva det och som tur är sitter det kvar sedan sist.
Min variant är alltså ett abdominellt cerklage som opererades in genom buken januari 2007 och ska sitta runt livmoderhalsen länge till. Jag är med andra ord förstärkt för livet bara det inte tillstöter knepigheter någon gång på vägen.
Bandet är ingen garanti men med vila (gick ju sist!) hoppas vi jag ska kunna behålla även den här lilla bebisen i magen tills det är dags att föda med snitt. Förhoppningsvis drygt två veckor före beräknad tid.
Det står mer om cerklage under etiketten kropp och skulle det vara något någon undrar som inte går att hitta där får ni gärna maila och fråga.
Kramar!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hurra för cerklage! Vi får starta en FBgrupp eller nått :-)
/trasselelin

I mitt huvud just nu! sa...

Håller tummarna för er graviditet! Det kommer att gå bra! Bedårande ettårsbilder! Den första tårtan med ett litet ljus är speciell, mycket speciell. Jag blir lite rörd o undrar var åren har tagit vägen med mna barn! Känns som igår o minns alla som sa till mig, "Njut av tiden medan de är små!" Ja, ja tänkte jag o levde i nuet! Njut av småbarnsåren! KRAM Anna

Anonym sa...

Jag har ju gjort ungefär samma op som du gjort, men på ”min tid” fanns inte den möjligheten med IVF och cerklage. Men som tur var så hade jag 2 barn innan operationen, så jag ”fick finna mig i mitt öde”, som min käre läkare ”så diplomatiskt” uttryckte sig. Men ok, jag är glad och lycklig över mina 2 barn och att jag är friskförklarad sedan många år.
Vad jag minns så skrev du i samband med att du berättade om graviditeten att du skulle träffa din läkare snart och att ni skulle planera för övervakning och åtgärder innan förlossningen. Det måste ju kännas jättebra med en engagerad läkare. Har du träffat honom/henne ännu? Du behöver inte svara om du inte vill, och du behöver definitivt inte berätta vad ni diskuterat, det är en sak mellan läkaren, dig och Marcus. Jag vill bara att du ska veta, att jag och många med mig finns här i cyberrymden och stöttar er även i den här nya graviditeten och ser fram emot att få välkomna ett litet syskon till Milo tillika ännu ett barn till er som föräldrar!
Många kramar från Maggan1

Jenny E sa...

MEN vad man missar när man inte hinner läsa ikapp bloggar på några dar! GRATTIS till bebismagen och HURRA för under! =)

Anonym sa...

Visst har jag haft lite foglossning och halsbränna men va´ tusan är det jämfört med det DU och flera med dig behövt gå igenom. Visste inte ens vad cerklage var innan du berättade om det här på din blogg.

Önskar av hela mitt hjärta att den graviditet ni nu går igenom blir "lättare" och rätt säker är jag på att du kommer känna det mer som att tiden rusar fram när du har Milo vid din sida. Inte minst nu när du kan jobba lite också. Var rädd om dig och ha en fortsatt fin vecka. Smart idé där av Maggan1Kan inte Helena komma till Norrköping och dansa med "maken" din där?

Kram
/MM

Susanna sa...

Å Jonna! Har inte läst din blogg på ett tag men såg en blänkare som fick mig att genast rusa hit 'även denna graviditet'. Blev så oerhört glad att du har ett nytt liv i dig! Wow! det är sant som du skriver att du kanske inte har en helt 'normal' graviditet, men EN NY människa i dig! det är ju stort i sig!! Hoppas verkligen att det går bra.

(jag har skrivit för länge sen till dig, vi fick missfall innan vi fick vår älskade son och fick mycket stöd och tröst genom era berättelser. sen mådde jag galet bra under min graviditet, så det går inte riktigt att jämföra. som så mycket annat här i livet:)men jag var nog nervös ända till ultraljudet vecka 20 att min fina son inte skulle ha ett hjärta som slog.. så där förstår jag dig att tidigare erfarenheter sätter spår.)

Stora kramar till er!!! Nu när jag vet återupptar jag er i mina böner :)

Fia sa...

Hej Jonna! Har en liten fråga till dig. Jag har också haft ett cerklage insatt akut och i samband med det vart jag tvungen att vara sängliggande för att undvika tryck på det. Hur vart det med ditt cerklage?, var du tvungen att vara sängliggande eller fick du vara uppe och röra på dig? Jag vet att det är väldigt olika från person till person vilket cerklage som passar bäst, men nu när jag är sugen på att skaffa en till liten, så jag försöker att skaffa så mycket info om olika cerklage jag bara kan. Men som du kanske vet så står det väldigt lite om det på nätet och i böcker. Tack på förhand! Mvh Fia