söndag 25 juli 2010

bröstföda

Jo just det hoppas jag ha och kunna ge till liten bebis i en rätt snar framtid. Och som vanligt när det kommer till föda i och ur brösten och dyker tanken på amningskläder upp, måste ju snabbt och smidigt kunna slita fram matsäckarna nästan var man än befinner sig. Har ju sklart kvar plagg sedan sist, men ena bror min ska gifta sig med sin Cecilia i september och då räcker det inte med gamla slitna HM-linnen med tutthål i. Vill vara fin. I klänning. Med tutthål i.
Har kollat runt lite på nätet och är väl inte helt nöjd med vad jag ser. Vill ha en lång variant tror jag, med lite ärmar då mina forna (låt mig låtsas) biceps numera ligger väl dolda i något annat som jag gärna i min tur döljer i lite tyg.
Har ni några klockrena tips på snygga, inte dyra, klänningar med strategiskt placerade hål alternativt knappar eller dragkedja (behöver ju inte vara ett regelrätt amningsplagg så länge tuttsen enkelt kan tas ut) tar jag tacksamt emot dessa.

Appropå föda.
En annan sorts.
Känns som att jag skulle kunna föda nu.
Hela dagen har jag haft mycket onda förvärkar och det började när Marcus kom. Som att tjejen tänkte -nu när pappa är här kan jag ju komma.
-Men det kan du inte lilla vän. Stanna ett tag till så blir mamma glad.
Käkar bricisar så jag hoppas trycket slutar snart. Gårdagens CTG-kurva mätte tillräckligt rejäla sammandragningar var fjärde minut, men det här är något annat. Fast jag känner mig rätt cool ändå eftersom det inte gör så jätteont mot cerklaget, vilket är något jag ska se upp med.
En bra grej med förvärkar är ju att onda nerven inte får all fokus. Delad smärta är liksom halv.

Tjohej.

10 kommentarer:

lilla angelyne sa...

Surfade runt lite och upptäckte rea på mammashop.se där det fanns flera amningsklänningar och tänkte på dig och ditt inlägg.=)

Hoppas förkärkarna lägger sig och att lilla tjejen stannar lite till. Om inte annat är det snart välkommen till världen.

All lycka, kram
Sandra

Christina sa...

Det låter som om du har det väldigt jobbigt nu. Jag hade själv problem med ischias under min graviditet, men lyckades promenera bort den. Men det förstår jag att inte du kan... Hoppas att tiden går fort fort nu så att ni snart får träffa er lilla flicka!

Full bokhylla sa...

Den här är visserligen kort, men jag tyckte den var fin. Finns visst i blått och grått:

http://www.lillamirakel.se/default.aspx?main=/felicity-feed-me-dress-dark-grey-melangeblack-p-3265-c-272.aspx

Camilla sa...

Klänningen är ju i och för sig inte lång och kanske egentligen inte tillräckligt festlig för ett bröllop, men om du är sugen på mer vardagsfin klänning hittade jag en i nya H&M-katalogen med fiffig dragkedja precis mellan kannorna. På sid. 58 om du har katalogen, annars är beställningsnumret 75-0554 eller 75-0562 om du vill kolla på hemsidan. Den tänker nog jag investera i. Kolla annars in asos.com som brukar ha många fina klänningar till riktigt vettiga priser.

Anna-K sa...

Du har det tufft du Jonna med all värk
som man tycker inte skulle finnas i samband med graviditet.Det skulle ju räcka med allt annat "konstigt" i kroppen som händer när man ökar i vikt, man är ju inte så rörlig precis.Men jag förstår att du måste "gilla läget".Det man kan hoppas på är att du kanske kan sova lite extra nu när Marcus kommit hem(om du kan sova)Hoppas en ny vecka blir "lite" bättre!

Johanna sa...

Mammashop har rea nu. http://www.mammashop.se/rea-rea-rea.html

Kanske inte superbilligt, men ganska nedsatta priser iallafall! :)

Jag gillar boobklänningen massor (men vet inte om jag skulle våga bära just den färgen själv).

Kika in iallafall, kanske hittar du nåt fint! :)

Cecilia sa...

Du kommer att vara fin i vad som helst!! :-)

finnjonna sa...

Tack! Mycket fina klänningar. Kortare varianter kan man ju ha snygga brallor till...
Den på HM hade jag redan tittat på faktiskt :-=

Anonym sa...

Hoppas du hittar något snyggt att ha på dig, och som är enkel när man behöver slita fram maten i ett nafs!
Förhoppningsvis har förvärkarna lugnat ner sig lite nu, så att du kan koppla av och sova lite.
Jag tyckte det var så kul det du skrev i slutet av inlägget. Man brukar ju säga att delad glädje är dubbel glädje - och det är den ju och speciellt när det gäller dotterns födelse. Och så skriver du att delad smärta är halv - och det är ju faktiskt också riktigt, kan man dela med sig av eländet så gör det bara hälften så ont. Så dela med dig du bara, till oss alla och till Marcus, så ska du se att i morgon värkder det inte alls.
Kramar från Maggan1

Maria sa...

www.proud.se har jag hört ska ha fina amningskläder.