lördag 3 juli 2010

efterkoll och förskola

Mätning av tapp gick finfint. Fortfarande inget öppet från cerklaget och ut! Otroligt. Heja mitt cerklage hittills. det har verkligen skött sig exemplariskt.
Tillväxt-UL gick bra det med. Bebis verkar vara en liten tjockis med rund och god mage. Ca 2 400 gram beräknas hon väga idag. Och jo, en hon är därinne. Egentligen skulle det ha varit vår hemlighet men på något sätt kom det ut tidigare så what the heck, Plutt är en flicka av allt att döma och även om vadsom hade hade varit välkommet och önskat så är det himla roligt med en liten syster till Milo och våra andra små! Tänk en dotter ska vi få!
Den där dansen jag lovade er? Tänkte spara tills imorgon. Kan vara någon nattuggla som läser och ser och kanske aldrig får fatt på sömnen efter den synen. Vill ogärna ha det på mitt samvete så jag väntar till solen gått upp igen, men sen kommer den gott folk. Och det mina vänner -är både ett löfte och ett hot. He he.

Tusen tack för alla åsikter och funderingar angående det där med förskola och 15 timmar! Verkar ju nästan som att det faktiskt ändå är vanligare med 5 h/3 ggr i veckan än tvärtom och det gläder mig, för jag kan verkligen inte se fördelarna med den senaste (till oss tilldelade) varianten. För någon. Verkar ju också som att det diffar från ställe till ställe i samma kommun och att det (som vanligt) är pengar som styr och inte behovet. Jag är väldigt besviken och ska ringa på måndag och kolla vad de har för argument och om det finns några möjligheter att prata och komma fram till annat. Om inte så funderar jag på om det hela är värt det, det finns öppna förskolor som jag kan hänga på med båda älsklingarna och dit jag kan gå när det passar oss.
Tycker faktiskt de borde ha informerat oss om detta när vi fortfarande hade möjlighet att välja, för då hade valet klart fallit på ett annat ställe, så viktigt tycker jag att det är. Och det handlar inte bara (rätt lite faktiskt) om vad som är enklast för mig och oss utan för vad jag är övertygad är det bästa för framförallt Milo och Plutt men även hela familjen i förlängningen.
Det lär bli fortsättning på detta.

Men nu sova. Fast fan (klagar bara lite) för värmen.

God natt.

17 kommentarer:

Gråa musen sa...

Skönt att allt är bra. Det är ju det som är det viktigaste. Jättekul med en tjej. Om nu testerna stämmer. Annars är det ju jättekul med en kille. Så är det ju. När väl barnet ligger i ens armar så är det det vackraste barn som finns. Oavsett sort. Var rädd om dig. Kramis

Jeanette sa...

Den kända barnterapeuften Louise Hallin (med på Knattetimmen i P4 bl a) är väldigt kritisk till 3h 5 dar i veckan så stå på dig! För småbarn alltså. Bättre med färre men längre dar då har "separationen" redan skett.

Helena&Viggo sa...

tyvärr så får man ta reda på sånt själv. men om jag var du skulle jag behålla platsen. Kolla runt vad som finns. Dagmamma om det finns nära er? för har du en plats får du förtur till ett annat ställe om det finns plats.

Annelie sa...

Vad kul med en liten tjejplutt :-) Grattis!

Rebecca sa...

Heja cerklaget! Härligt att allt går så bra och att en liten tjej ska ansluta till er familj. Så otroligt roligt, så ett stort grattis!

Tycker du ska ringa och höra dig för om det inte går att lösa Milos tider. Man kan ju alltid hoppas. Annars finns ju faktiskt alternativet att vänta en termin med att skola in honom och att ni då väljer en annan förskola. Hoppas det löser sig bra för er :)

Ta hand om varandra i värmen!

Kram Rebecca

Anonym sa...

Grattis till att allt såg så bra ut vid mätningen och tillväxt-ul! Det är ju helt fantastiskt och verkligen glädjande! Och min känsla av att det är en liten tös var ju också rätt, jätteroligt. Men lika roligt vilket kön det än är på de små efterlängtade liven!
Väntar med spänd intresse på dansen, men den kommer säkerligen framöver.
Hoppas du kan få till en bra diskussion med förskolan, verkar heltknäppt med så korta tidsintervall och det återspeglar ju även alla åsikter och synpunkter du fick. Så stå på dig bara!
Ha en bra dag! Kram Maggan1

Helene sa...

Åh vad roligt att det är en flicka! Det spelar så klart ingen roll vilken sort det är bara det är ett friskt barn, men ändå... en liten flicka! :-)

Schäfer sa...

Här i Sthlm (kommunala förskolor) får vi 30 timmar till äldre syskon när man är föräldraledig. Man får fördela timmarna på vilka dagar man vill, men aldrig mer än 6 timmar på en och samma dag... Dvs man får 6 timmar 5 dagar/veckan!

Syrran bor i Örebro, där får de precis som Er 15 timmar och dessa är bestämda till tis-tors mellan kl.09-14.

Det finns även andra olikheter. På vår förskola "ingår" det blöjor, medans syrran i Örebro måste köpa och ta med egna.
Det samma gäller solskyddskräm som vår förskola förser med...men inte i Örebro...


Verkar puckat och osmidigt att ha 3 timmar om dagen tycker jag!?
Ni kommer ju knappt hinna hem innan ni ska iväg och hämta igen!?
Förskolan ska ju finnas för Er skull och jag förstår inte på vilket sätt detta skulle ge Milo utveckling eller dig avlastning i någon större utsträckning!?
Lycka till!

Anonym sa...

ni kommer få världens vackraste barn, det vet jag!! med så vackra föräldrar kan det inte bli annat. titta bara på milo.. vilken skönhet! kul att allt går så bra denna graviditet.

mrsjones sa...

Härligt! Grattis till en liten lillasyster!!

Lite bra och rolig nätshopping finns på asos.com fina mammakläder och fina barnkläder!

Känner mig själv som en alldeles för stor och varm val;) Tur att vår lillasyster ska komma snart!!!

kramar

Anonym sa...

Jättekul grattis :)
På min förskola där jag arbetar är det valfritt hur man delar upp de 15 timmarna,men vanligast är 9-14 mån 3 dagar i veckan .
Stå på dej tills du hittar en förskola som passar dej inte kul att gå ut hela veckan hela hösten ;)
Lycka till!

Anonym sa...

Grattis till en liten flicka! Jätteroligt jag har själv samma kombination och åldersskillnad.
När vår son skulle börja dagis sa dom att det tar 1 termin att komma in i gruppen om dom går heltid. Ville iof säkert inte ha deltidsbarn (har jag förstått i efterhand) Jag tar inte ut föräldrapenning (har eget företag så han får gå heltid, men 3 tim per dag??
I Sollentuna där jag bor får syskon gå 15h per vecka, 5h per dag i 3 dagar, men om dom är lediga alla skollov får dom gå mer 20 eller 25 timmar. Är det inte så hos er?
Stort lycka till med allt och hejja dig! Du är så duktig och Milo är verkligen jättesöt!
/Karin

Anonym sa...

Det låter ju jätte knäppt.
Bor också i Norrköping och på min sons förskola fick vi välja mellan 3 timmar per dag eller 5 timmar 3 dagar i veckan. Dom flesta har gjort som vi, 5 timmar 3 dagar i veckan.
Så jag tycker du ska ringa kommunen.
Personalen på förskolan vi har vår son på uppmanade oss att välja 5 timmar. På så vis får han vara delaktig i allt som händer. fruktis, lunchen, nattningen och leken. Dom ansåg att han fock ut mer av det och lärde sig rutinerna. Någon gång börjar man ju jobba och då vet han hur det fungerar liksom.
Han är van att sova där osv.

Och jag hade inte haft en chans att hinna med något annat om jag hade haft 3 timmar per dag. lämna, gå hem och vända typ.

Jag tycker det låter som en fuling från förskolans håll. Ring kommunen.

Anonym sa...

Har ju vetat hela tiden att det är en liten flicka he he he.....:-)
Skönt att cerklaget håller, vilket jag ju bett om från dag ett! Att det är tungt(för det ju det)med värmen när man är gravid är ingen överdrift. Tänk om det varit varmt från April som det ibland kan vara, vojne, vojne. Har tydligen helt missat er medverkan på "allsången". Ska försöka få tid över att titta på datorn:D

Glöm inte att bälja i dig dryck nu i värmen och ni har väl investerat i en sån där härlig pool!? :)))

/Madeleine

Anonym sa...

Mina barn har gått på ett privat dagis i Lunds kommun där man har rätt att ha barnen på förskolan mellan ca kl 9-15 4 dagar i veckan om man är föräldraledig eller arbetslös. Det tycker jag har varit super eftersom jag har 4 år emellan barnen.

Annika M sa...

Varför inte låta Milo vara hemma ett tag till? Jag har ett år och tio månader mellan mina två. Äldsta barnet var hemma med mig och lillebror tills han fyllde 2,5. Då blev han 15-timmarsbarn på dagis (också i Norrköping och 3 dagar i veckan a 5 timmar per gång). Innan dess orkade jag inte stressa iväg och lämna på dagis etc utan vi nöjde oss med att vara hemma och gå till öppna förskolan - på de tider vi själva valde!

Anonym sa...

Grattis till flickan! Ljus och kärlek. Njut av sommaren och ert solskensbarn.