lördag 10 juli 2010

det här inlägget kan heta bajs med

Det är så illa va. Hela min kind pulserar och jag har sovit ungefär från 0100 till 0200 i natt samt sedan från 0600-0700 imorse och därefter lite slummer på fm.
Jäkla skit.
Kontaktade min gamla tandläkare och han skulle höra av sig så fort han var i stan igen, vilket betyder idag eller de närmaste dagarna. Bra ändå. Bättre än Thea som skulle hjälpt mig i förrgår men snarare bara förvärrade situationen och nu inte svarar i telefonen trots att det är akuttid fram till 1600.
Jag satt ute mellan klockan fyra och halv sex imorse. Det var härligt ändå mitt i allt elände. Hade precis fått tidningen och en så färsk har jag sällan hållt i handen. Åt lite macka och yogurt (när det gör konstant ont i tanden känns det ändå bättre att göra något med den även om det gör ondare då) och bläddrade medan jag väntade på att dagen skulle vakna. Satt i ett tunt linne och det var så skönt i luften. Ska ut kommande vakmornar med, ingen idé att svettas mellan lakanen i smärta och ångest när man kan sitta och andas utomhus.
Det är lite drygt fyra veckor kvar till bebis ska komma. Jag har massor av förvärkar och andra små krämpor men är uppe och går och mår därför faktiskt ganska bra för att inte säga apbra.
Men.
Det här med tanden.
Om jag bara kunde få gå utan den värken hade jag varit en tiptop-människa dessa sista härlig tjockveckor. Nu förstör den jäveln allting. Och jag kan inte fatta att man 2010 I Sverige inte kan få hjälp för det. Hur många dygn ska jag behöva gå omkring och gråta och planera egen utdragning av skiten? Så illa.
Förlåt. Eländigt inlägg. Fast jag är eländig nu.
Ska sitta ute ett tag nu medan Milo sover. Ute är ändå skönt att vara. Och jag är så glad att vi har den lilla platsen här i världen för hissen är trasig igen så längre ut kommer vi inte på ett tag...
Kram.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Stackars stackars dig Jonna,det finns inget värre än pinande tandvärk
(okej det gör det väl,men ändå)Hade för många år sedan en upplevelse med en tand som fick en infektion från h-vetet,var också på väg att dra ut skiten själv,borttagande av en av rötterna pencillin och starka värktabletter gjorde det hela bra igen,aldrig mer hoppas jag !Lägenhet med balkong är ett måste,har nu sålt mitt hus och skall flytta till lägenhet med både balkong o terass (etageläg.)Vilken lyx,även om jag skall koka soppa på spik resten av mitt liv,okej det finns bär i skogen o svamp och havet nedanför och så behöver jag gå ner i vikt så det blir bra;-) Kämpa nu på dom här sista fyra veckorna,fantastiskt att du har kunnat leva så här "normalt"denna graviditeten.Kram från Bohuslän M-tanten

Anonym sa...

jag kan rekommendera munsköljmedlet listerine.. det dödar ALLA bakterier. min kille tar det när han får lite tandvärk och då försvinner det direkt. svår tandvärk vet jag inte om det botar, men det lindrar nog iaf. ge din tandläkare en smäll på käften från mig!

Helene sa...

Usch vad jobbigt med din tand! Finns det verkligen ingen tandläkarakut i hela Norrköping? Det där är ju kvalificerad tortyr. :-(

Anonym sa...

Vilket skit med din tand. Jag tycker uppriktigt synd om dig. Tänk om det var så bra så att din gamla tandläkare har hört av sig idag, så att du fått hjälp. Det är ju meningen att du ska njuta av de här återstående graviditetsveckorna och inte pina dig igenom dom pga tandvärk. Och som du säger, om det inte vore för tandvärken så mår du apbra, det är ju ett superbetyg på din graviditet i övrigt (trots lite div små problem som du ju gärna står ut med).
Det är skandal att man inte kan få tandvårdshjälp på kvällar och helger i vårt land! Superskandal!!
Hoppas du haft det drägligt ändå idag, kunnat sitta ute lite och fått lite svalka, och superhoppas att din tandläkare hört av sig! Så hopps vi på härliga återstående tjockveckor med lillan i magen.
Kram till dig och hela familjen! //Maggan1

Anonym sa...

Tycker verkligen synd om dig! Varmt tungt ont jäkligt. Men stå ut till imorgon så får du säkert hjälp! Och sen bara 4 veckor kvar till lilltjejen kommer sen hopooas jag verkligen att allt blir bättre o du slipper ha ont. Allt är stängt i Sverige i juni-juli De har inte fattat att vi är med i EU,. Folk ringer från andra länder o förstår ingenting ... Kram så länge o en kram till Milo.

NinaKatarina sa...

Man kan ringa 112, det har jag gjort.
Jag har haft samma, det finns inget som lindrar smärtan.
Bara att borra upp tanden eller dra ut...
Men snälla du ring 112...
Då får man jourtandläkaren.