torsdag 8 juli 2010

tandvärk

Det var ju verkligen inte väl spenderade pengar de där närmare tusen kronorna som tandläkaren på Thea fick idag. Efter ett visst antal timmar när bedövningen släppt lite lagom känd jag hur den bekanta värken åter tog mig i besittning. Nu var klockan så pass att när jag ringde dit igen så var alla på väg hem och det bästa jag kunde göra (efter att jag ratat rådet att käka ipren och alvedon kombinerat) var att återkomma imorgon och hoppas få en ny akuttid.
Fan.
Har haft så ont att jag grinat mig igenom flera av eftermiddagens och kvällens timmar och ingenting kan jag göra. Det är ett helvete att ha tandvärk och bo i en stad där det är bestämt att akuta besvär bara får förekomma under kontorstid.
Mitt problem med tanden är att den nya lagningen sitter så djupt och innanför där har det spruckit så bakterier har kommit in och nu är roten så där pulserande inflammerad. Vilket är det som gör ont. Det som gäller efter dagens åtgärd (som ju tydligen misslyckades eftersom det var värken som skulle väck och den är kvar och tom värre as we speak) är antingen rotfyllning eller plocka bort hela. Det får bli det första till en kostnad av några nya tusenlappar för jag vill verkligen inte vara utan tand än. Fast jag får se om det blir till att hitta ytterligare en ny tandläkare, känner att mitt förtroende till henne jag träffade idag har fått sig en törn då hon inte alls hjälpte mig och hjälp är vad jag behöver!
Skit är det.
Ska försöka sova nu om min inflammerade skalle tillåter. Och sen vakna tidigt för att ringa och hoppas få en ny tid till ingen extra kostnad. Kan omöjligen gå så här en vecka då det är tänkt att utrensning av rotkanaler ska ske och någon garanti tycker jag det borde finnas även om hon i receptionen inte kunde lova något. Hur sjukt är inte det?

6 kommentarer:

Marresmamma sa...

Lider med dig! Förlorade en tand under min förra graviditet... Den drogs ut av en tandläkare som glatt ropade medan han drog att 'man brukar säga att man förlorar en tand per graviditet'. Fast jag hoppas du får behålla din! Kram! ps. du var väldigt söt på allsången. (Jag skrek till min finska mamma att där är hon vars blogg jag följer som också har finskt påbrå!)

Miranda Andersson sa...

Mne lagade de din tand när den var inflammerad? Det låter ju helt galet!! När jag har haft inflammation i tänder eller så, har jag varit tvungen att skölja med desinficerande munvatten och sen när inflammationen gett med sig har de lagat!

NinaKatarina sa...

Åh din stackare.
Har precis haft samma skit.
Det blir bra, stå ut.

Kram

Rebecca sa...

Min mamma har haft precis samma problem med flera tänker. Gammal fyllning/rotfyllning som spräcker tänder för att sedan tandroten ska inflameras. Hon brukar också bara gråta för att hon har så ont. Sist gick det så lång att hon inte kunde öppna munnen - ett problem om tandläkaren ska kunna fixa munnen. Det var en krånglig historia. Hon har dessutom fler gamla lagningar/rotfyllningar så, mer eller mindre, väntar hon bara på att det ska börja i nästa tand. För jä*ligt att man ska behöva stå för det själv när det var gamla tandvården som stoppade in det i munnen på oss! Lika konstigt är det att tandvården ska betalas privat!

Hoppas iaf att dina problem med munnen slutar efter detta!

Kram Rebecca

Anonym sa...

Det kan väl inte vara sant att dom lagade tanden, trots att roten var inflammerad? Förstår verkligen inte, det låter ju som att börja laga utifrån för att sedan borra sig igenom den nya fyllningen för att komma åt inflamationen i roten?!?! Fattar noll. Och betala något igen - det ska du väl iaf inte göra, inte enl mitt sätt att se det.
Hoppas verkligen du får rätsida på det, försök annars byta tandläkare.
//Maggan1

Linuxtjej sa...

Ska skicka vidare ditt problem till min mamma, hon jobbar hos en underbar tandis i Göteborg som jag har varit hos flera gånger och alltid haft bra svar på mina tandproblem.