torsdag 29 juli 2010

fix och don

Idag har det varit fullt upp. Alla Milos minsta kläder har tvättats och strukits, vaggan skruvats ihop och en ny matta till vardagsrummet inhandlats. Åkte och betalade soffan med pappa och fick som tack för besväret (nja inte riktigt kanske, men ändå) ett presentkort på 3 000 kr till butiken. Är mycket nöjd med nya tjocka brunguldiga ryamattan med nypris på tre och fem som nu alltså blev vår för drygt 800 kr (visningsex) av presentkortspengen. Ett riktigt fynd och fynd är skoj även om den i en perfekt värld hade gått lite mer i mörkare toner. Tyvärr halkade jag illa två gånger på trippen dit och tillbaka och har inte den gladaste av bäcken alls just nu. Jäkla vattenpölar på redan halkiga golv som kryckorna inte fäster i! Nåväl, det gick inte värre och bra är väl det.
Känns mycket bra att ha så mycket fixat eftersom vår lilla älskling faktiskt kan komma närsom. Det är ju så. Närsomhelst kan det bli dags även om vi såklart siktar på den 10:e och hoppas att jag orkar stå (om än med stöd) stark hela vägen dit.
Lite läskigt är det att redan ha vaggan, redo som en scout, i sovrummet, men jag är samtidigt glad att den gör det för lite terapeutiskt är det allt att ha en tydligt positiv målbild framme så.
Glad är jag också för min mamma som älskar att tvätta och stryka. Vi har tvättmaskin i lägenheten men den räckte inte så hon bokade tvättstugan med och var därnere långa stunder för att sen alltid komma upp brett leende med rykande färska och rena kläder i korgen som hon genast med lycklig min började stryka. Sist hon var här bokade hon tvättstugan med och sa efteråt att jag också borde börja gå ner dit för det var så härligt! Hon hade bokat en tid två veckor senare åt mig, men jag glömde gå. Där är vi inte så lika mamma och jag. Jag kan nämligen lätt komma på ungefär 387 andra saker som jag anser härligare och hellre skulle göra än tvätta. Tyvärr. Men glad är jag hursom idag för att mamma har den passionen och att det nu tack vare den ligger en hel massa fina pyttesmå nystrukna babyplagg och väntar i lådan på vår dotter. Det är härligt! (Tack mamma) Sen lär det i och för sig vara första och sista gången de är så släta...

Ikväll hade jag egentligen en date med Jess och Leo (som i DiCaprio), men eftersom Marcus tåg från Stockholm var ca fem timmar försenat får vi dejta imorgon istället. Ska se Inception och det ska bli så skoj. Att sitta är vad jag gör bäst just nu så bio är den ultimata handlingen.
SJ är SJ är ett skämt och och ingen är längre förvånad. På något sätt blir det faktiskt nästan komiskt fast man samtidigt bara vill gråta. Helt sjukt ju. Sitta fast på ett stillastående tåg i timmar, utan toa, luft eller mat. Fy fan. Inte första eller sista gången heller så det får nog bli bil framöver. Synd för miljön, men man vågar ju inte längre chansa.
Skönt att Marcus nu är hemma i alla fall!

Nålar imorgon.

God natt.

7 kommentarer:

nollgradig sa...

På tal om SJ. Jag och sambon ska åka färja till Helsingfors om ett par veckor. Vi bokade ett extra tidigt tåg från Malmö-Stockholm. Bara för att ha en chans att hinna med färjan. Vi har fyra timmar i Stockholm innan avgång. Frågan är om det räcker...
Hoppas du kommer iväg på din bio och att du får riktigt mycket popcorn!

Bosse sa...

En tvätt tar c:a 2 timmar under den tiden kan jag städa, putsa fönster, laga mat, läsa, tita på Tv eller vad som helst. Det kanske beror på att jag är man och kan planera hushållsarbetet. Din sambo tycks ha problem så låt han sköta lite av hushållsarbetet. Det skulle bar göra honom gott. Jag är pensionär, singel och har en dotter på 11 år, som bor permanent hos mig.
Pappa Bo

Anonym sa...

Begär tidsgarantiersättning från SJ, formulär för detta finns att skriva ut från hemsidan. (Tror Marcus och du vet det redan i och för sig eftersom ni rest en del tåg..) Ju fler som vill ha ersättning desto mer kommer SJ att skärpa sig! Tror åtminstone lilla jag..
/Snål-Carin

Christina sa...

Visst är det underbart med en sån mamma.
Jag önskar jag haft det men jag är ju sån själv.
Njut nu av detta och känn dig bortskämd det är du värd.

Regnet öser ner här och jag jobbar tack och lov.
Lite dåligt med folk som vill fika men lite lunchsallader och baguetter har jag fått sålt.

Håll dig nu på benen, ett brutet ben är väl ingen "hit" just nu.

Härligt att Alex Schulman hyllar Marcus i dagens aftonbladet.

Ha en underbar dag och var rädd om dig.
Tänker på dig.
Kram Christina

Birgitta sa...

Bosse! Du måste vara ett unikum!
Det är väl allom bekant, att karlar inte kan göra två saker samtidigt
Glad, Jonna, att du får så mycket hjälp! Sköt om dig, vila, det är bara dagar kvar!
Kramar i massor

Anna-K sa...

Skönt med hjälp i hushållet - tvätt o annat. Hoppas du mår lite bättre.Skickar med en varm kram till din underbara mamma!

Anonym sa...

Vilka underbara föräldrar du har! Och grattis till nya mattan! Blöta golv och kryckor går ju inte riktigt ihop, som du märkte halkar man väldigt lätt på sånt underlag.
Härligt för er att så mycket är klart nu med kläder och vagga inför tösens ankomst, man vet ju aldrig riktigt när det blir, även om det finns ett snitt-datum. Kan ju vara lite tve-eggat att ha vaggan klar i sovrummet, men samtidigt har den en väldigt positiv inverkan på tillvaron med tanken att snart, mycket snart ligger hon här och snusar och sover! Å så alla kläder som din mamma fixat klart! Som jag sa nyss, vilka underbara föräldrar du har!
SJ och Marcus hemfärd. Ja det är ju mer tur än skicklighet att han kom hem med transport av SJ. För SJ har väl helt ”spårat ur” senaste tiden. Inte var dom bra förut och nu är dom sämre än sämst! Och det verkar bara bli värre och värre för varje dag som går. Tror ta mig f-n att det har varit strul varje dag nu i flera veckors tid med förseningar, trasiga tåg, trasiga ledningar, etc etc och dessutom noll information till berörda resenärer! Nej usch och fy! Tur han kom fram till slut i alla fall.
Kram från Maggan1