söndag 25 juli 2010

ischias

Det är alltså ischiasnerven som är rejält i kläm på mig. Och även om jag så bestämt trott och positivt tänkt att snart är det över så trodde läkaren att bebis ligger så just nu och kommer inte ligga så mindre framöver, att det helt enkelt är som det är tills hon är född. Måste hitta lindring så jag står ut ett tag till och där kommer akupunkturen in. Jag tror på nålar!
Men jag tänkte på den. Ischiasen. Man hör ju bara elände om den. Mer eller mindre i kläm hos var och varannan. Vad gör den? Varför finns den? Behöver vi den?
Gör vi säkert. Fast tillåt mig ändå fortsätta fantisera om nervamputering, mildare än att ta hela benet. En annan tanke jag stundvis leker med.
Marcus är i alla fall på väg hem nu. Vi är väl rätt överrens om att det inte var den bästa av ideer vi haft, den att han åkte till Dalarna i helgen. Men han måste jobba så jag kan glassa och lata mig här i min sjukskrivning, hö hö hö. Snart är han hemma och då ska jag bara vila den dumma nerven.
Säger så.

6 kommentarer:

Anonym sa...

En ischiasnerv i kläm är inget kul, och det har du ju märkt. Men när lillan väl är född, så kläms din ischiasnerv inte åt längre. Jag akupunkturen kommer att hjälpa dig fram tills snittdagen. Och nu är ju Marcus på väg hem så att du får avlastning och kan bara vila och ta det lugnt. Kryckorna hjälper ju också med avlastning, så jag hoppas det ska bli drägligt nu framöver för dig och er.
Ha en bra dag!
Kramar från Maggan1

Sofi sa...

Ville bara säga att jag var hos min kiropraktor när jag fick känningar av ischias. Jag var visserligen bara i vecka 18 då men han har en speciell utbildning på gravida och en bänk som man får plats med magen i :)

Han kunde inte fixa det helt men det blev MYCKET bättre. Kanske det finns någon sån kirporaktor i närheten av där du bor som har sån utbildning?

Birgitta sa...

Jonna, låt nu Marcus vara dina ben!
Som vi säger: Herr nyfiken är mina ben och jag är hans hjärna, hihi!
Den där jävla nerven, är inget vidare att ha. Det går åt tubvis med Zon, när den kläms.Men vem klämmer den? Hoppas bara att vila kan hjälpa. Kramizz.

Helene sa...

Får jag stämma in i din klagokör? Fast jag har det inte tillnärmelsevis lika jävligt som du, men jag har sträckt mig nåt eländigt mycket i nån stor muskel vid revbenen och kan inte hosta utan att det gör apont. Funderade på att åka till nån verkstad och be om reparation. Tre delar av fyra är nämligen justerade på mig just nu (menar bruket av armar och ben). Den enda delen som funkar utan anmärkning är vänsterbenet. Ska ta och fråga det om det kan ta över ruljansen här ett tag... ;-)

Minimalla sa...

Ischias ja... vilket elände. Jag hade väldigt ont av sånt där nervkläm med min första dotter, det försvann när hon fixerade sig. Kan du hoppas på något sånt - att lillasyster sjunker ner lite eller förhindrar cerklaget det? Risken med att kapa nerven är väl att man får dras med fantomsmärtorna och det är säkert ingen höjdare det heller ;-).

Hoppas du nålarna gäller dig stå ut till den 10:e. Själv hoppas jag på bebisleverans nästa vecka.

Ann Jolby- Solander sa...

Lägg en dyna på golvet.
Ställ en kökstol i slutet av dynan.
Lägg dig på dynan med underbenen på sitsen på stolen.
Stolsbenen kommer då nära rumpan, och du får en avslappad ställning för isciasnerven.


Vet för jag hade iscias i 20 år efter äldsta dotterns födsel, inte skönt alls, men stolknepet hjälper verkligen. Hoppas det går över efter förlossningen.