tisdag 20 juli 2010

Plutts plagg


Farmor och mormor har såklar inte kunnat låta bli (varför skulle de det?) att köpa ett par fina plagg till våran Plutt. Farmor kör hårt på det royalistiska rosa temat medan mormor lutar mer åt det religiösa med klassisk prästkrage och pärongröna bralls åt vår älskling-på-väg :-). Så fina små grejer. Hon kommer se helt fantastisk ut i allt hon har på sig. Såklart. Det mesta har vi ju redan. Ska om två veckor lite drygt ta upp klädlådan märkt med en 1:a. Milos gamla pyttesmå kläder ska tvättas och ner i byrålådan, men sen är det ju oundvikligt att det blir en del nytt med. Jag menar vem kan låta bli?
Det där med prästkrage förresten. Det är nog lite mer finskt att kråsa till bebisarna, Milo hade min gamla så himla fina prästkragströja på sig när han var en nyföding och var så otroligt fin i den (ska leta reda på bild sen). Det var ett önskemål från min mormor att han också skulle ha "riktiga" ljusa babykläder och inte bara massa jeans och mörka plagg som modet verkade vilja. Och jag kan faktiskt hålla med. Tycker små bebisar ska ha fina, mjuka saker på sig, vuxna människor i jeans och annat hinner de bli sen. Fast visst, det handlar om smak och alla har sin egen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är väl klart att det inte går att låta bli att köpa lite fint till lilltösen! Och det här med prästkrage tycker jag är så sött på de allra minsta, bara den är mjuk och skön. När våra var bebisar så fanns det lösa kråskragar att köpa och knyta runt halsen till vanlig trikåtröja eller "omlotttröja". Praktiskt och bra om dom små kräktes lite, bara att byta och vips var dom lika söta och fina igen.
Oj, vad kul och spännande de här sista veckorna som Plutt ska vara inneboende hos dig! Och kul att plocka fram Milos första spädbarnskläder och göra i ordning och lägga på plats i byrålådan!
Jag gläds verkligen med dig och er i eran planering för lilltösen!
Kram Maggan1

Anonym sa...

Håller med dig Jonna, det är fint med krås på små bebisar. Hade själv det på mina tre barn en gång i tiden.
Kramar Farmor/Mormor

Anonym sa...

Ja,låt babysar vara babysar.Tids nog hinner de med andra plagg.Undrar vart alla omlotttröjor tog vägen ? Dom var ju bra och då slapp man ju också dra tröjorna över huvudet. Kijan