lördag 10 juli 2010

tand

Allt surrar kring den just nu. Kan inte göra något utan att jag tänker eller känner den förbaskade saken mola.
I alla fall.
Fick sms av min tandläkare tidigare som kunde ta emot mig klockan fyra. (Det är service det! På Thea kunde de kanske boka in mig till måndag fick jag veta när de ringde upp.)
Väl i stolen med käften uppsprättad upptäckte vi rätt snart det obehagliga i att bedövningen inte tog vilket såklart resulterade i att det hela gjorde så in i helvetes ont.
Alltså fan.
Det här med att se stjärnor, jag såg hur många som helst och hade inte tandläkaren påminnt mig om andningen med jämna mellanrum hade jag antagligen slumrat till av syrebrist för länge sedan. Jag kämpade på ett tag till (ville ju få kanalerna rensade) med tårarna rinnandes längs tinningarna tills han inte ville mer och det var nog lika bra. Måste jag påminna er om att jag lidit av en "lättare" form av tandläkarskräck och för en sådan är inte gräslig smärta i nerverna den bästa medicinen.
Hursom så är jag smärtwise på ruta ett, dvs det värker och molar så in i perkele (måste tyvärr använda diverse kraftuttryck för att på något sätt kunna illustrera det eländiga som är jag idag) fortfarande, men jag ska få penicillin mot inflammationen (som blivit värre de senaste dagarna -jo tack, känner det. Kunde jag inte fått det i torsdags redan???) kring rötterna och som troligen gör att bedövning inte tar och sedan testar vi att rensa ur igen efter några dagar förhoppningsvis utan tårar.
Pust.
Det är inte skoj. Och så har vi haft över 30 grader i skuggan hela dagen.
Dubbelpust.
Men inatt då jag antagligen lär sitta och hulka på balkongen igen kommer det vara svalt. Ser nästan fram emot det. Minus den eventuella hulkningen.
Sorry. Blir inte roligare inlägg när tanden gör ont.
Kram ändå.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ingen tröst i helvetet men jag kan upplysa dig om att under sådana här extremt varma dagar så har Tandläkare och sjukvården mer att göra, vad det beror på vet man inte men så är det och det hjälper ju inte dig just nu, hade jag varit dig så hade jag låtit honom dra den om den sitter långt bak. Lycka till.....

Anonym sa...

Jag lider med dig.

Tandvärk gör tusen gånger ondare än att föda barn.

Christina sa...

Jag blir så jäkla upprord....för visst 17 skulle de ordna detta redan på ett tidigt stadium.....klantarslen.....tandvärk med inflammation är det värsta som finns....du skulle gått till min tandläkare i Borås....han är bäst.....kram

Anonym sa...

Fantastiskt att din tandläkare tog hand om dig. Synd bara att det var så inflammerat så att bedövningen inte tog. Perkele är ett bra uttryck i den här situationen, så använd det du, det är helt ok, ta det dubbelt upp också, fast jag tror inte det blir bättre med dubbel-perkele. Skönt att du ska få penicillin i alla fall nu, så att du får ordning på tandeländet sedan.
Å så den här värmen uppe på allt detta med tanden. Man ska ju inte klaga över sommar och värme, men det kunde ju vara lite måtta på både värme och tandvärk.
Just nu har vi 28 gr fortfarande, och det är lite häftigt tycker jag. Men jag kanske får göra som du, sätta mig på balkongen inatt med ett litet lakan runt mig så inte myggen äter upp mig (vi har nämligen sådana här).
Hoppas du kan sova lite i natt och slipper den mesta värken i alla fall, något lite av inflammationen fick förhoppningsvis tandläkaren bort i eftermiddags.
Kramisar till dig och till dina båda M! //Maggan1

Anonym sa...

Stackare! har också haft mycket tandvärk med döda pulpor osv. Det gör verkligen 100 ggr ondare än att föda barn!
Hoppas ni blir nöjda med vagnen. Själv bytte jag från en stor syskonvagn till P&T nyligen. Har 21mån mellan mina. Lite jobbigt att inte kunna ha skötväska...och att mina är vana att ligga när dom ska sova. Har inte orkat vänja om...
Men vagnen är supersmidig, vissa har haft problem med framhjulet på viben. Smörj det ofta så blir det mycket bättre!
Kram och lycka till!
/Karin

Anonym sa...

se till att han lägger medlet N2 i rot kanalerna(ej utanför )det tar död på nerven direkt .Vet att många tdl är rädda för N2 men det är det bästa att göra i din situation med denna smärta du har och din inflammation. Det är inte skadligt för barnet har andvänt det i sådana extrema fall då mamman varit gravid i v 24 . Men det är förstås det beslut du tar. Lycka till och hoppas tanden gerr sej !

Anonym sa...

Hej Jonna ! Bra du fick hjälp till slut oavsett om sjukvården och tandvården ligger på stranden. Det gör väldigt ont men en del tandläkare har inte fattat det.. Liksom vissa sköterskor. Nu får du penicillin vilket är bra . Bra service att du fick komma i alla fall. Bedövning hjälper ju inte vid inflammation o det vet de.Var nästan medvetslös när de skulle dra ut en visdomstand , som inte visade något större väsen innan, men resulerade i att jag blev väljer NOGA tandläkare .Har avslutat besök o gått ,till en annan. J---a myt att tandvård skall!! göra ont! Dumheter. Lida lite för att bli fin tänk om frissan sa så! All vård skall ,lindra! Varmt som hm hm men idag skall det bli åska sen svalare, ca 20-25 vilket är drägligt. Sköt nu om dig/er tycker ärligt synd om dig, och vill inte jämföra föda barn osv. Vad pratar de om? Krama Milo o ha en fortsatt bättre helg. Kram

Helene sa...

Usch vad hemskt med din tandvärk! Det var ju det sista du behövde. Lider verkligen med dig. Hoppas att antibiotikan verkar snabbt så att tandläkaren kan fixa eländet! Själv sitter jag här och försöker röra mig så lite som möjligt. Funderar på att flytta in i mejeriavdelningen i affären... Kram

Moberg sa...

Märkligt men under alla mina graviditeter har jag drabbats av djävulska smärtor i div. tänder. Enligt flera oberoende tandläkare är visst tandhalsarna mer ömtåliga då. Minns att jag speciellt under sista graviditeten fick fruktansvärt ont. Blev både rotfyllningar och dra ut visdomständer. När jag nu läser om din smärta lider jag med dig stackare! Och i värmen dessutom med bebben som ska ut om några veckor!!!!

Föga hjälper det att i ord säga att värken snart är ett minne blott. Skiter man stort i när hela huvudet säger "smärta", men ändå..:-)
Snart, snart är det onda borta!!!!

Kram

/Madeleine