måndag 12 juli 2010

ett öga rött

Ha ha. Vet ni vad?
Idag är mitt ena öga sprucket. Typ. Eller inte sprucket kanske men det gör jäkligt ont i själva bollen, globen, när man blinkar eller tittar åt något håll och så är det massor av ilskna blodkärl som pryder från irisen och ut, ja ni ser själv.
Normala ögat och så det onda.
Lite spruckna blodkärl sådär gör inget såklart men jag är aningen trött på att ha ont på alla möjliga små ställen.
Nästan roligt faktiskt när man tänker efter.
-Det gör ont att bita, gapa och svälja (tanden är inte bättre än).
-Det gör ont att titta och blinka.
-Det gör ont att gå, sitta och ligga (sammandragningar i ett). Tjohoo vilket vrak jag är :-).
Tur jag är en sådan lättsinnad och glad typ annars hade jag nog börjat gnälla vid det här laget, he he.

Päivi är och går med Milo så jag ska leta sköna skor. Måste lindra tillvaron lite. Och mina fötter (som fortfarande är såriga, såklart, vad trodde ni) är det jag i största och tydligaste mån kan ta hand om nu när allt annat falerar med mig. Hade jag varit en bil, skulle jag haft körförbud och antagligen varit på väg att rosta sönder för länge sedan.
Hah. Kom precis på en väldigt bra sak mitt allt mitt lilla elände. Jag var på toa helt av egen maskin tidigare. Så antibiotikan biverkar iaf och det gör mig extra glad denna muliga måndag i juli.

Ha en varm och skön dag men låt oss för sjuttsingen hoppas på lite regn nu!

12 kommentarer:

Anonym sa...

lika bra du tar alla sjukdomar nu så du har gjort bort det och får va frisk sen när liten kommer :P

Christina sa...

Oj, det låter riktigt jobbigt. Gnäll allt du orkar, det hjälper kanske. Om inga andra skor funkar kan du ju alltid testa crocs - inte så snygga, men det finns gott om plats för ömma och svullna fötter.

Gråa musen sa...

Huva. Verkar som du är totalt överansträngd. Ögona blör. Var rädd om dig så gott det går. Jag vill ha en frisk och glad och smärtfri Finnjonna. Usch. Du verkar ju helt slut. Önskar att man kunde göra något. Men, men jag känner ju inte dig och du känner ju inte mig men jag skickar iallafall stora starka stärkande cyberkramar. Om du ändå kunde sova bra om natten så du finge din vila då. Men inte ens det går ju. Fattar inte hur du kan gnälla så lite. Jag skulle lagt mig ner och grinat varje dag jag. KRAAAM och hoppas att du snart mår bättre någonstans i allafall

fröken britta sa...

Huga eländes eländes ska det vara lite bröllopskonfekt fröken jonna!!!!!!

Moberg sa...

Får upp reklamfilmen med Susanne Reuter i skallen när jag läser din blogg idag!:-) Hon har blivit av med hela sitt bohag och sitter i en tom lägenhet på golvet med bara en sak kvar, tv:n och hon gapskrattar!!!!:D

Ska det tjorva så ska det tydligen göra det rejält i ditt liv just nu. Förmodligen för att något helt underbart och ännu mer fantastiskt står och väntar runt hörnet!!

Kram på dig!

/Madeleine

Sofia S sa...

Gud din stackare! Jag har tänkt mkt på alla som är gravida just nu, måste vara riktigt varmt! Kämpa på! Snart är det över och du kan pusta ut med 2 små :) Skickar stärkande kramar!

Maria sa...

Aj, aj, aj. Du kanske har fått "pink eye", jag vet inte vad det heter på svenska. Jo, det heter visst Conjunctivitis. Men då brukar det också vara ganska geggigt och svårt att får upp ögat på morgonen. Det gör ont och blir rött också. Jag hade det och fick ögondroppar utskirvna av ögonläkaren sedan ska man vara försiktig med handdukar och lakan då det smittar väldigt lätt.

Oj, vilken utläggning det där blev. Hoppas det blir bättre snart.

Kram

Anonym sa...

En rejäl ögoninflammation du fått, kanhända har du inhandlat något bre receptfritt på apoteket som kan lindra inflammationen. Kan kanske lätt bli så i den här värmen och man sitter i luftdrag etc. Nu tycker jag det kan räcka med småkrämpor för din del, men i denna hetta så orkar man inte mycket och inte kroppen heller. Och i din kropp är ni ju 2, Lillan ska ju ha sitt och du ska ha ditt. Sen ska ju dina M ha sitt också, även om jag är säker på att du har bra hjälp av båda, var och en på sitt sätt ;-)
Och om du nu vill gnälla så gör det för 17, gnäll lindrar minst till 50%, om man nu ska säga gnäll, man har faktiskt rätt att få klaga emellanåt.
Läkemedelsbiverkningar brukar man ju inte vilja ha, men i ditt fall är ju biverkan av penicillinet enbart av godo, så nåt positivt har det ju fört med sig med tandskrället. Hoppas du har en ny tid för att fixa till den under veckan.
Regn - nej det kom inget, måhända var regndansen för dålig, men jag orkade inte åstadkomma mer sån dans än jag gjorde och det hjälpte inte.
Ha det gott, hoppas på lite regn och dunder under morgondagen kanske.
Kramar från Maggan1

Anna-K sa...

Jag lider med dig - om det nu hjälper lite. Jag också har tänkt på alla gravida nu i värmen, de måste ju ha det mycket värre än vi "vanligt" folk som kanske pustar i värmen. Hoppas det ordnar sig med alla "skit" som du har nu o dagarna som återstår tills lillan kommer o att du kan leva ganska normalt.

Anneli sa...

Hej Jonna,
det ser ut som en ögoninfektion. Det finns en receptfri salva på Apoteket, minns inte vad den heter men asken är gul och lite vit. Personalen där kan hjälpa dig konstatera att det är ögoninfektion. Finns även penicillinsalva på recept, men du äter ju redan penicillin så.. Tvätta med koksalt på bomullstuss från ögonvrån och inåt om det är massa gult var, men va jättenoga med handhygienen för det är jättesmittsamt. Sen jag fick det första gången så dyker det upp titt som tätt och jag har alltid svårt att få bort det. Förlåt om jag låter som sjukvårdsupplysningen nu :) Hoppas din tand går att fixa till snart, och gnäll på! Du är en stark kvinna som stått ut med allt livet serverat dig! Kram!

Anonym sa...

Hej Jonna!

Ta allt nu, låt bara skiten komma, så orkar du med lilltjejen när hon kommer!!
Och Milo såklart.

Såg lilla familjen på Mimmis Visthus häromdagen, men jag är alldeles för blyg för att komma fram och ge mig till känna. Plus att ni kanske inte alls vill bli störda under er lunch. Men fina var ni båda två och Milo sov så sött i vagnen.

Kram Kicki från Norrköping

Anonym sa...

Kanske du borde kolla upp saken så det inte är tandproblemet som sprider sig...