fredag 30 juli 2010

buss(o)tur

Oj vad stolt jag är över mig själv just nu. Skiner som en sol och känner att fy fan vad bra jag är samtidigt som det undslipper ett litet ilsket mutter från någonstans här inne, som låter ungefär: ************* morr!
Ringde precis åter till Östgötatrafiken eftersom jag ännu en gång närmast riskerat livet genom att ta bussen hem från sjukhuset. Ni minns kanske förra helgen? Hursom så hade mitt ärende från då om chauffören som skrek åt mig, viftade med nävarna och sen körde som en biltjuv fastän jag fortfarande stod upp och försökte livrädd gå med kryckorna till en plats, hamnat på villovägar men skulle nu enligt tjejen i luren komma rätt tillsammans med detta nya klagomål. Jag var sanslöst saklig upprördheten till trots, för det ska inte vara så som det tydligen är! Om och om igen. Idag gick jag på därbak, vågar ju inte längre möta förarn eftersom jag är rädd för att åka på stryk och för att helt enkelt undvika den långa färden fram i "korridoren" ifall den bakom ratten råkar ha en dålig dag. Nu hjälpte inte mitt lilla knep utan galningen den här gången där framme började köra, medan jag fortfarande hoppade upp för trapporna (hade inte räknat med som), sen fortsatte typen köra tokfort och vingligt medan jag försöker slita fram resekortet och betala i automaten. Nu gick inte det och jag uppmanades att söka upp chauffören men inte en chans. Hade ju fullt upp med att förflytta mig 10 cm och sätta mig på ett säte i någorlunda säkerhet.
Några hållplatser längre bort medan jag pustar ut, kliver sen två tanter på som bara hinner göra just det innan bussen åter rivstartar. Tanterna oj oj ojar sig vinglande fram, som tur är men samtidigt förvånande nog, helskinnade och lyckas sätta sig på varsinn plats.
Ska det vara så här? Nej och jag har fått nog! Varenda gång hädanefter jag ser eller upplever liknande ska jag ringa till Östgötatrafiken och anmäla. De måste ju ha något ansvar för oss som färdas i deras bussar och för egen del slipper jag förhoppningsvis kryckorna snart, men tänk alla äldre med inte lika stabila ben, ska de resten av livet behöva känna att det är med risk för livet de tar en busstur?
Nej, jag uppmanar alla att våga vara gnälliga och ringa när det går såhär till för det är inte ok.
0771-211010 är numret till just Östgötatrafiken (som fegt nog skyller på entreprenörer, men vi är deras ansvar till syvende och sist så ring dit) och be att få komma till ärendeavdelningen.
Nu gör de kanske ingenting åt just min sak, men jag ska ha namnet på föraren från förra veckan och i värsta fall ska jag fan i mig polisanmäla idioten. För man höjer inte nävarna mot en höggravid kvinna på kryckor (ingen annan heller för den delen heller) eller riskerar både hennes och hennes ofödda barns liv bara för att man är sur över att det regnar en lördag (eller vad nu hans anledning var).
Ja, det var det det.

6 kommentarer:

Camilla sa...

Detta är dessvärre inget ovanligt och verkar heller aldrig ha varit. När min kära mor väntade mig, vilket alltså är över 27 år sedan, körde chauffören så illa att min mor ramlade med magen först, hårt rakt ner i golvet. Jag har ingen känd skada, men vem vet, kanske hade jag varit lite snyggare och lite smartare om det inte hade hänt :)

Malin sa...

Ingen ska behöva vara med om det där! Var är alla medmänniskor.. Idag fick jag 3 ggr be chauffören öppna den tunga bagageluckan eftersom jag är höggravid och går med kryckor och har svår foglossning. Vad han suckade!
Det här var i Karlstad. Tur för han att jag inte tuppade av direkt efter att själv fått dra upp bussens bagagelucka. Jag svimmade nämligen 3 minuter senare när han kört vidare, tack till Dig som hjälpte mig till sjukhuset efteråt.
Nu inlagd i v 32, längtar så efter bebis och styrkekram till dig, Jonna.

Rebecca sa...

Stå på dig! Det är totalt oacceptabelt hur de behandlat dig å alla andra. Man kör inte iväg förrens alla satt sig å är redo. Hur vågar man vara så vårdslös (stavas det då??) med en buss full av människor?! Det är ju inte bara sitt eget liv man kör runt på. Tycker du gör helrätt - självklart ska de svinen (jag blir faktiskt riktigt upprörd då jag varit med om en liknande händelse fast där ramlade den stackars gamla damen) bli anmälda! Bussbolaget kan ju knappast vara glada åt hur deras chaufförer kör heller. Nä en rejäl varning ska den (de) idioten/idioterna ha! Stå på dig!

Så, nu känner jag mig helt uppe i varv å dina vägnar. Jäkla idioter! Om det är nån man ska vara rädd om så är det ju gravida, barn & äldre. Jösses, länge sedan jag använde så många utropstecken i en kommentar ;)

Nu ska jag andas långa djupa andetag innan det blir till att ta tag i fredags-maten. Ta hand om dig/er och hoppas att ni får en toppenfredag.

Kram Rebecca

Anonym sa...

Näe,så ska det ju verkligen INTE vara men låter tråkigt nog som en högst vanlig dag i tex.Malmö och Göteborg vars städer jag bott i och även bevistat idag.Rent för jävligt så nu är det faktiskt lite gôtt att sitta på landet med två bussturer om dagen.De kommer och går var dag året runt med trevlig chaufför och matvaror och jag kan nästan ställa klockan efter den. Kijan

Anonym sa...

Bra gjort Jonna! Bara ring och klaga! Det FÅR bara inte vara så här! Och Östgötatrafiken kan skylla på vem 17 dom vill, ansvaret ligger i slutänden på Östgötatrafiken och om dom inte kollar det eller de företag dom anlitat för busstrafiken så kan det gå riktigt illa för ansvariga inom Ö-trafiken. Även för entreprenören naturligtvis, men huvudansvaret ligger på den som köpt in tjänsten. Det är deras skyldighet att se till att säkerhetskrav etc följs. Och krav nr 1 är väl att betalande passagerare ska kunna åka tryggt och säkert med kommunens bussar och och även tåg. Fortsätt att klaga när sånt här händer, gäller alla i alla kommuner! Och i ditt fall Jonna, kräv att dom tar tag i berörda chaufförer – dom borde inte få framföra bussar i allmän kommunal trafik! Stå på Dig, och vi alla andra ska också göra samma sak! (Nu upprepar jag mig, men jag blir så upprörd över att sånt här bara får förekomma!)
//Maggan1

Camilla sa...

Tycker du ska ringa direkt till trafikledningen istället. Ö-trafiken gör inte så mycket åt det. Säg till dem vilken tid och dag du åkte med bussen från ViN så kan de kolla upp vem det är. Hjälper de dig inte så be om att få tala med deras chef. Numret till trafikeledningen är 011-473 99 00 eller 011-473 99 01. Dit har jag vänt mig flera gånger. Vet mycket väl hur illa en del förare kör. De borde ej sitta bakom ratten på en buss. Lycka till!