torsdag 18 februari 2010

till rom och kräkas

Ser film med en väldigt uppumpad Heather Locklear som stundvis tänker högt ala Glamour. Det säger väl egentligen allt om torsdagkvällarnas TV-utbud. Fast helt illa är det inte. Rätt skönt att inte behöva tänka och bara småslumra med katterna i soffan.
Milo sover.
Marcus är på hotell i Arlanda. Han ska till Rom i morgon bitti, om nu flyget lyfter. Det öser ner snö här och risken är väl att det gör så där med. På Arlanda alltså. På lördag är det farbror Peters bröllop och vi skulle ju egentligen varit på väg allihopa, men i mitt tillstånd så... ja, jag bör inte flyga helt enkelt. Trist, fast samtidigt är jag hellre i mitt tillstånd på snöig backe än i ett annat i luften.

Den här veckan har mitt illamående återvänt. Det var relativt bra i ett par veckor tills inte längre. Nu kräks jag dagligen igen, senast idag på väg hem från stan. Det har aldrig handlat om ett rent morgonmående (men tack för ala tips om kex och annat i sängen, tar till mig de!) utan oftast kommer attackerna på eftermiddag, så också idag alltså. Hann inte hem förrän jag började hulka i ett hörn nära sushirestaurangen medan Marcus och Milo väntande på behörigt avstånd.
Så jäkla äckligt.
Hade tidigare smakat Marcus currykycklingmacka och ätit lite av min blåbärspaj med vaniljsås, det jag fick ner av den, allt i ett försök att dämpa illamåendet som hela tiden kröp uppåt och till sist alltså där i snödrivan kom ända upp, fram och också ut. En curryvaniljblandning utan dess like. Fy fan. Ingen höjdare om det nu finns sådant i det här läget.

Nu fortsätter Heather tänka. Måste gå och höra.

Kramar och god natt!

24 kommentarer:

Anonym sa...

Klokt av dig att stanna hemma istället för att flyga till Rom. I och för sig trist att missa bröllopet, men å andra sidan desto trevligare och bättre att vara hemma och gravid! Hade ju inte heller varit kul att må illa och kräkas under vare sig flygresa eller bröllop, så jag tycker du gjort helt rätt som stannat hemma. Om jag får tycka så är ju graviditeten värd mer än allt annat! Hoppas nu bara att illamående och kräkningarna ger sig, dom är ju inte kul att ”umgås” med! Kolla med din läkare när du ska dit om det finns något du kan få som kan hjälpa dig att slippa må illa. Men å andra sidan – min erfarenhet är att dom kan försvinna bara så där ”knäpp med fingrarna” efter 14-15:e veckan, optimisten jag tror att det gäller även för dig.
Lyssnade nyss på Marcus intervju i P1:s studio ett, en mycket bra intervju!
Sov nu så gott i natt och kram till dej och Milo! //Maggan1

M.D sa...

Kan bara tänka mej....curry . Men som sagt det är ju övergående. Jag har bara mått illa med mina tjejer inte med sonen.Du kan prova att koka teh på lite färsk ingefära och honung om du tycker om det.
Ha det :)

Anonym sa...

Hade också illamående långt upp i veckorna (typ 20) och helt utan förvarning. Slapp att kräkas i större omfattning och aldrig utomhus ;-) Provade att dämpa det hela med seaband och ingefära. Det kanske funkade men usch och blä för illamående och kräks.
Hoppas det försvinner snart!
Kram!
Trasselelin

Anonym sa...

Jag mådde inte heller illa just på morgonen utan mest hela tiden - vilken myt "morning sickness" är alltså! För mig hjälpte inget annat än Postafen - receptfria åksjuketabletter som är helt ok att äta som gravid. Man blir sjukt trött av dem, men hellre det än illamående!

Anonym sa...

hej jonna
jag är gravid i vecka 9 och har spytt som en gris tills min barnmorska fixade tabletter mot det, nu mår jag bara illa men slipper ligga och spy och det är guld värt eftersom jag har en son på runt ett år som kräver uppmärksamhet hela tiden.

eller har du prövat Postafen? det finns ju receptfritt på apoteket. visserligen blir man väldigt trött av dem, men vad gör man inte för att slippa spy.
men som sagt, din barnmorska kan fixa tabletter till dig som är kanonbra! lycka till
kram marie

Ms Spider sa...

Ingefära är bra, jag brukade förr alltid ha kanderad eller torkad ingefära i väskan, för plötsligt illamående också i form av åksjuka. Lär funka på graviditeter också...

Anonym sa...

Jag kräktes och mådde illa hela min graviditet, som varade i drygt 7 månader. Provade alla huskurer som finns. Ingefärsthe, akupressurband, äta kex i sängen. Inget hjälpte. Tills jag började käka åksjukepiller- det funkade! Prova, det kan ju hjälpa dig också!

Anonym sa...

Kontakta din barnmorska då det finns hjälp mot illamående att få. Jag fick det när jag väntade min dotter o kräktes varje dag i 14 dagar. Jag blev inlagd och var så uttorkad så de hade problem att sätta droppnålen... Min barnmorska sa då att det var samma innehåll i de tabletter jag fick av henne som det var i åksjuketabletter...

Lycka till! ///L

Anonym sa...

Jag mådde illa länge med båda mina brudar...
Jag hade åksjukeband som jag tyckte hjälpte lite. Sedan föråt jag mig nästan på Läkerol Salmiak, tog en sådan när illamåendet började dyka upp, det dämpade för mig.
Sköt om dig!
/Mickis

Anonym sa...

En undran, har du provat åksjuketabletter?

Anonym sa...

Hej
Så jobbigt med detta illamående. På Netdoktor står något om ingefära- prova allt! , så du orkar och blodsocker o hormoner mm. Curry gott i små portioner . Citrusfrukter vet jag hjälper. Synd inte kunna vara med på bröllop men klokt stanna hemma. Det kommer mer snö, och Tv visar barvintern för ca 1-2 år sen och blir nostalgisk , klagade INTE då, inte här där vi bor. Ser inte Heater L men har sett bilder eg. inte alls snygg. Bambis på hal is ortopeden har fullt upp, .Vill slänga broddarna nu som är ett måste här.
Du / ni får besöka Italien senare när allt är klart nästa år, dröm om det när det är som jäkligast /gud vad käck jag är men brukar göra så vill inte se en snöflinga allt begränsar vårt leverne nu/ och den nya lägenheten.
Ha det skönt hemma i soffan med MILO-go o katterna. Vila och ha det bra. Ser på Idrott men för mycket repriser, o alla kanaler skall"hänga med" . Men slut 1 mars . Sköt om dig och krama Milo-go.

Anonym sa...

Åh herregud vad vacker du är!! Dina kindben är to die for! Tack för en jättebra blogg och för att du på ett sådant ärligt och fint sätt delar med dig av ditt liv. Supergrattis till bebben i magen, håller alla tummar och tår att det ska gå vägen för er även denna gång!
Tusen kramar från Elin, (som aldrig lämnat ett avtryck här förut, men hängt med troget och läst ända sen Milo var en prick i magen.)

Anonym sa...

...vilken underbar människa du verkar vara, fin personlig blogg & jag önskar er all lycka.. tat lugnt..//Hannah

Rebecca sa...

Haha usch vad äcklig blandningen låter. Lite som i boken 'Hemma hos Martina' av Martina Haag där hon beskriver hur hon, under gravidillamående, får tvångstankar att tänka på äckliga saker. Som fiskbullar med sirap och ketchup eller min personliga favorit: "Sill i plåtburk och så häller man vaniljsås i burken så det blir simmigt och så är man tvungen att dricka det i stora klunkar." Ungefär så god lät din blandning ;)

Hoppas du snart mår bättre och att du har en härlig graviditet framför dig utan illamående eller nedläggning. Håller tummarna och skickar en bön för att allt kommer gå så bra det bara kan!

Ta hand om varandra. Kram Rebecca

Jess sa...

Jag vet nåt som hjälper , det har hjälpt mig 4 gånger och det är Lergigan comp ,det är fina grejer det !!!
Men du måste gå till mödravårds läkaren och få det utskrivet för det är på recept.Vad noga med att du får just Lergigan Comp eller Lergigan Forte för får man bara lergigan så sover man bara och det går ju inte med Milo boy hemma!!

Kram på er
Jess

Vicky sa...

För mig funkade det att äta polkagrisar om illamåendet kom över mig på stan. Sött och mintigt. Inte så nyttigt för tänderna, men man får borsta dem extra noga istället.

Elli sa...

Får du inte flyga? Det har väl ingen inverkan på graviditeten eller? Tråkigt för er eftersom ni inte verkar träffa den sidan av Milos familj lika mycket som din.

Gråa musen sa...

Fy va jobbigt. Prata med mvc om det inte går över. Vet att de har piller men vet inget om dem. Man tycker ju att du har nog med allt annat. Tycker lite synd om dig. Kraaaam

Anonym sa...

Testat druvsocker? Kan lindra lite grann.

erica sa...

Trevlig helg ville jag mest säga! Hoppas du ska göra nåt kul? Jag ska starta med massa plugg imorgon, men sen på kvällen
ska vi bjuda våra vänner på lyxig trerätters! Bloggar självklart om det=)

Nej, nu ska det tändas ljus och fredagsmysa med maken.
Kram Erica

Johanna sa...

Ett tipps jag fått höra som skall vara bra mot illamående är att riva färsk ingefära och lägga i en te'boll' i hett vatten med lite honung...skall lindra.
Och grattis till det lilla pyret i magen=)
Hoppfullt att se att andra IVF'are kan lyckas =)

*Johanna

Anonym sa...

Illamående är inte kul! Det kan vi nog alla slå fast, att spy är om möjligt ännu värre. Kära värld vad vi kvinns går igenom. Alla säger åt oss att det är värt det och självklart inser vi väl det när belöningen i form av ett barn vilar i vår famn. Men det är ju vägen dit som är kantad av så många olika slags "hinder" och barriärer!

Finns inte så mycket mer att säga än att önska er all lycka med allt ni står inför. Byte av bostad och en ny liten individ.

Postafen hjälper några, att äta salt hjälpte min syrra mot illamåendet. Själv har jag alltid mått prima på förmiddagarna när jag väntat mina tre. Eftermiddagar och kvällar däremot var inte så kul. Pluggade kriminologi på universitetet när jag fick gå och hulka på toaletterna. Klen tröst att det gick över när man befann sig mitt i det!

Var rädda om er!

/MM

Anonym sa...

Åh, gravid igen?! läser här väldigt sporadiskt. Stort, stort grattis! :-)

Christina sa...

Lider med dig. Det illamåendet är hemskt. Äldsta sonens graviditet var den ända jag mådde illa av. Det var så illa att jag inte kunde behålla nåt. Det går över.
Jag drack avslagen coca cola och det hjälpte.
Kram Christina