tisdag 24 april 2012

om The Avengers

Christina sa:


Undrar bara....denna film kommer upp på vår bio snart...tillåten från 11 år....mitt snart 9-åriga barnbarn vill gå tillsammans med mig (mormor), vilket är tillåtet av biografen.....men tycker du att det skulle vara lämpligt....:)skulle vara så tacksam för svar eftersom jag inte känner någon som sett den. MVH Christina


Hej Christina!
Bra, men svår fråga.
På ett sätt tycker jag filmen är väldigt mycket vuxenfilm, alltså borde vara nästan från 15 år. Humorn är ganska mycket riktad uppåt och det är onekligen massa slagsmål och det skjuts och rätt otäcka monster anfaller från yttre rymden, så en 9 åring? 
Hmmm. 
Samtidigt så är det ju lite eller ganska mycket av en barnfilm. Superhjältar i trikåer som faktiskt inte verkar kunna dö vilket i sig är trevligt om man är yngre. Och det är aldrig så att blodet sprutar eller att man ser närbilder på sår eller livrädda ansikten.
Jag tror inte nödvändigtvis jättemycket på videovåldets skadliga påverkan och så våldsam är väl inte denna. Eller jo det är den kanske. Men på ett lekfullt sätt. 
Om det nu är bättre egentligen ur ett barns perspektiv?
Fast nog såg jag sånt här och värre när jag var runt tio? Och är idag hyfsat normal. Åtminstone beror inte mina onormala sidor på att jag glodde på V när jag var barn. Är mörkrädd än visserligen, men det skulle jag nog vara ändå.
Jag skulle vilja säga att det beror rätt mycket på hur ditt barnbarn är. Känner hon/han till figurerna? Läser hon/han serietidningarna? Ser andra superhjälte- eller liknande filmer?
För det är nog väldigt individuellt om den lämpar sig för någon i den åldern.
På premiärvisningen igår fanns det ett gäng nio-tioåringar i publiken och de verkade uppskatta den. Men de som skrattade högst var vi äldre.


Hoppas du fick nån hjälp :-)


Vänligen Jonna

1 kommentar:

Christina sa...

Stort Tack för informationen. Ha en bra dag./Christina