tisdag 9 mars 2010

draget sträck

Första av veckans fem maträtter är lagad och äten. Och hur gott var det inte sen!?! Jo väldigt gott!
Mycket noga följde jag instruktionerna i receptet, något jag annars lätt slarvar med, men så blev det ju verkligen perfekt också denna gången. Älskar soppa! Idag Majs mixade majsvariant.
Bilder kommer sen.

Har suttit nu på kvällen och skickat iväg ett sista sakligt mail angående allt det som hänt på jobbet och nu får det räcka.
Ett sträck är draget.
Här _________________________

Milo är underbar! Han har sittdansat på sitt softa, gungiga sätt till disconallen hela kvällen tills batterierna dog. Då blev han lite ledsen. Men mamma fixar nya imorgon och då blir det mer dans!

Ha en fin kväll!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hur är det med mattekunskaperna?
Har läst några inlägg ang. din sjukskrivning. Du jobbar 80% och är sjukskriven 75% ? I så fall så måste det bli 8 timmar du ska jobba. Om du jobbar 100% då är 25%
10 timmar. Enkel matematik. Så som du tänker så skulle du om du jobbar 80% och blir sjukskriven 20%
fortfarande jobba 80% (100%-20%)???? Lycka till

finnjonna sa...

anonym: Mattekunskaperna är det inget fel på. Enligt FK (som jag konsulterat upprepade ggr) räknar man på hela arbetsförmågan dvs 100%om man som jag arbetar deltid och stämplar upp eller arbetar timmar tex upp till heltid.
Därav är 25% 10 h/v.
Min läkare bedömde alltså efter min fulla kapacitet som alltså är att jobba 40 h och utgick från det.
Hur enkel matte som helst.

Madde (maddepladder) sa...

Trist och jobbigt för dig att energi ska behöva gå åt till sånt! Det kunde ju få vara nog med att du ens behöver vara sjukskriven, utan lite extra bråk och strul på det.

Måste säga att jag skulle unna dig en trevligare arbetsplats/miljö. Jag har alltid haft mkt trevligt när jag varit där men det är ju tydligt att det är annat "bakom kulisserna". Synd!

Kram

Anonym sa...

Jonna, inget fel på dina mattekunskaper, vill bara säga det! Men man måste läsa och tänka för att se och förstå och alla gör tydligen inte det!
Kul att maten blev bra och god! Bra början på resten av veckan. Ska med spänning be att få följa med på veckans matresa hos er.
Bra att du författat och skickat iväg ett "sista sakligt mail" ang allt som hänt på jobbet, förmodar att du skickat det till jobbet. Och jag tycker du gör det bra som drar ett streck här och nu!
Kul för Milo med disconallen. Köp ett gäng batterier i morgon, så att du har att byta direkt dom tar slut nästa gång!
Du är så stark och strong Jonna, en helt fantastisk tjej, måste bara få säga det!
Kram till hela familjen //Maggan1

Anonym sa...

Lillego Milo han dansar han och är lycklig han har det BRA. Barn är underbara . Nya batterier enda han behöver just nu. Skall till akuttid i dag VC, luftrören, ingen stor fara men orkar inte räkna.
Maten ser jättegod ut en annan gång skulle det vara lockande. Du är duktig på att laga mat. Bilderna var väldigt fina. Nu får du krama MILO-go och hoppas M snart blir bättre. Nyfiken på hur det går i På spåret fredag, det blir hård konkurens såg jag i fredags. Kram lycka till med "jobbstrulet". hej

Anonym sa...

"Sträck" är något som tänjs ut, är det inte "streck" du menar, som i rät linje? Ursäkta språkpolisen här...

Fortsätt äta god mat, det är gott för själen :-)