måndag 22 mars 2010

tapp och sånt

På rutinultraljudet idag såg alltig ut som det ska! Bebis vinkade och vände på sig, plaskade med benen och viftade med armarna. Hän var i precis rätt storlek för en liten Plutt i 19:e veckan. Och en Plutt är det. Det har det visserligen varit hela tiden, men nu vet ni :-).
Moderkakan är i framvägg tydligen, ganska långt ner så vi får se hur den flyttar sig när livmodern växer. Hoppas uppåt så jag slipper oroa mig för blödningar som sist. Hur man snittar med kaka fram vet jag inte, men det gör läkarna antar jag.
Även tappmätning gjordes och ingen förändring i sikte! Trots alla sammandragningar och det onda så är min korta tapp fortsatt lika kort som den varit. Otroligt skönt att höra. Den inre modermunnen var lite svår att se men hoppas att det inte var något trattaktigt där. Jag tenderar att se trattar överallt men läkaren var inte oroad och eftersom jag väljer tillit varje dag litar jag på att allt var ok.
Jag fick ungefär samma restriktioner för de tre nästkommande veckorna som tills nu, dvs jag får ta korta promenader i sakta mak, sitta och lyfta Milo (inga mer lyft från stående, svårt...), måste ta det allmänt lugnt, vila och undvika stress.
Det var bara bra besked alltså.
Efter kollen åkte jag tillbaka till stan där Marcus och Milo mötte upp mig i solskenet.
Så vad säger man? Idag den 22:a mars var en mycket bra dag i högvinstens tecken.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Åh hurra! Jag har tittat in hundra gånger idag...
Jag har inte fattat vad det är för problem som drabbat Marcus. Trodde det var Let´s dance-träningsvärk men det kan väl inte hålla i sig än. Önskar er alla både kroppslig och sinnesstämd styrka.

Anonym sa...

Jaa, vad säger man? Jo, man säger WOW!! Verkligen en riktig högvinst!
Jag blir så himla glad för din och er skull, näst intill lite tårögd av glädje!
Tillit är en bra egenskap och det är jättebra att ha en sån!
Nu ser vi fram mot riktigt fint vårväder, där du och ni kan ta små korta lugna promenader, och att du sedan kan vila och ta det lugnt!
Åh, vilken härlig rapport från dig.
Se nu till att få hjälp med flytten, sätt dig på en stol och dirigera andra att packa, och sedan när det blir dags får dom bära och flytta allt. Skönt att Marcus är på benen, även om han inte är helt återställd!
Många varma kramar till allihop från Maggan1

Marbeth sa...

Oh va härligt nu kan du njuta :) vid min sista grav låg moderkakan också nedåt,men den flyttade sej uppåt i takt med att livmodern växte,hoppas det bästa för dej .

Trebarnsmamman sa...

Vad skönt att allt är bra! Hoppas det får fortsätta så :)

Vad gäller snitt och moderkaka i framvägg vet jag inte hur de gör, men de gjorde det i alla fall när min yngsta föddes eftersom jag hade moderkakan i framvägg och hon föddes med snitt. Hörde aldrig att det nämndes eller kommenterades som en komplikation. Det är ju trots allt ganska vanligt med moderkakan i framvägg.

Eva sa...

Vilket underbart besked.
Att The Plutt mår bra och att tappen sköter sig som den ska.

You Go Girs!

Johanna sa...

Å vad skönt, Jonna! Håller tummar och tår att det fortsätter vara såhär hela vägen.

Jag hade moderkakan i framvägg och blev snittad, men jag tror den satt ganska långt upp (de grävde iallafall uppåt när de kände om något var kvar efteråt), och så snittar de ju så långt ned som möjligt. Dessutom är ju hela livmodern ganska gigantisk och de har rutin på det där, så det går kalasfint ska du se.

Anonym sa...

Precis som Trebarnsmamma så är min dotter född med snitt och moderkakan i framvägg. Jag fick inte heller höra något om det, så det är nog rutin. Skönt med oförändrad tapp utan tratt. Låt det fortsätta så!

Minimalla sa...

Härliga nyheter! Hurra!

NinaKatarina sa...

Låter ju kanon.
Ta de nu varligt.....

Anonym sa...

Hej Jonna!
Allt verkar ju gå bra eller det mesta och det är skönt. Och Marcus bättre och kan vara pappa, ..Kanske Milo blir "pappas pojke" sen. Toppen att få hem matleveranser. Har läst om hans reumatism den är besvärlig i skoven . Träna hela tiden Marcus.
Det är hälften kvar nu bara Jonna så stå på dig. Ut i solen. Men här regnar det just nu men det kan vara skönt med promenad ändå. Sköna ensamma cafépromenader (målet ett café) gillar jag. Krama MILO-go så länge o klappa lill-plutt.

Anonym sa...

Jonna!

Wow, grattis till att allt är så bra!! Underbart besked, hoppas det får fortsätta så!!

Många kramar från Kicki i Norrköping

Anonym sa...

Under en rätt lång tid har det gått förlossningsprogram på tv 4 kvällstid som jag tittat och njutit av(kan man göra när man inte ska ha fler), och det är helt fantastiskt vad läkare kan åstadkomma med högre makter till hjälp som de själva uttrycker det.

Snitt & moderkaka i framvägg har inte varit några problem. Njut av nuet och försök att inte tänka mer än en dag i taget(lätt att säga). Varje graviditet är unik och kanske blir denna helt annorlunda. Skönt att du känner tilltro. Vår i sikte och sen en härlig sommar när lille prins Milo kan springa runt i värmen och äta glass:)

Kramar
/Madeleine

OT sa...

Härligt!