lördag 27 mars 2010

ny vagn

Har precis kollat på syskonvagnar.
Jag vet. Helt galet. Fast samtidigt inte alls egentligen. Se men inte röra ungefär.
Lilleplutt i magen sparkar och verkar ha kommit igång av nötkakan jag åt nyss och eftersom vi var och kollade på nya lägenheten tidigare och jag råkade ha ett måttband i fickan som liksom av bara farten mätte hissen så tänkte jag nu plötsligt att -en syskonvagn ska vi ju ha.
För vi bör väl ha en sådan?
Inte för att ta ut något i förskott men nog kan man börja kolla lite redan nu? Utbudet är klart begränsat om man jämför med djungeln av alla "vanliga" vagnar men det finns ett par att välja mellan.
Vad har ni för erfarnheter? Vilken är bäst och varför?
Måtten är tyvärr något avgörande för vad det får/kan bli om nu bara allt går bra, men det finns lite smått och gott därute.

Nu sova säng.

29 kommentarer:

Lina sa...

tycker absolut att ni ska köpa en Phil&ted vagn, dom e såå smidiga, som en vanlig 3hjulsvagn den kan ni köpa snart o använd bara till milo innan bebis kommer, den skulle vara toppen till er:) tycker phil&ted sport är grymt snyggt o inte alls dyr särskilt inte om man beställer på nätet

Marie sa...

En syskonvagn är skönt att ha när man har två ganska små barn tätt. Jag har 20 mån mellan mina och hade en babytravel syskonvagn med svängbara framhjul. Jättesmidig att köra men kanske lite bred. Två syskonvagnar som annars är populära är ju dels urban jungle och dela P&T tror jag den heter där barnen liksom sitter ovanför varandra istället för brevid. Den är smal som en enkelvagn och många verkar gilla den. Bifogar en länk så får du se: http://www.philandteds.com/upload/index.php/push/46. Tycker den verkar ganska smart iom att den funkar både som enkel och dubbel och är smal och smidig som en ettbarnsvagn. Lycka till!

Frida sa...

Vi har en Phil & teds. Funkar perfkt både som syskonvagn och singelvagn. Otroligt smidig och lika stor som en singelvagn.

Anna sa...

Jag har inte någon erfarenhet av det hela själv, men när jag tänker på det hela så kommer jag att tänka på att jag har sett, och har för mig att faktiskt min syster även haft. Hur ska jag förklara. Att man sätter fast en liggdel till lillbebisen åvanpå sittvagnen för den lille, så att det liksom inte tar någon direkt mer plats. Så behöver man inte ha en stor syskonvagn att släpa på, de gångerna man går ut med båda två. Och om man bara går ut med Milo, så har du ju en vanlig vagn som inte är stor och om lillkillen/tjejen är med, så blir liksom inte vagnen större.
Det finns säkerligen någon som kan förklara bättre vad jag menar och kanske kan ge dig en länk till en sådan.

Christina S sa...

Vi hade babytravels syskonjogger, och var väldigt nöjda med den. Bebisen åker bakåtvänt och syskonet framåtvänt. Svängbara framhjul har den också och är relativt lättkörd. Sen är det enkelt att ta bort liggdelen så att båda kan sitta. Det enda kruxet är att den lill* får sitta framåtvänt ganska tidigt... Lycka till!

Saris sa...

Vi har en phil and teds, en enkelvagn som två barn kan åka i, bebis ligger i en lift under den stora, lite svårt att förklara, gå in på hemsidan. den är verkligen supersmidig även när det stora barnet åker med.

Johanna sa...

jag är jättesugen på nya babyjogger citi select. (finns på babylands hemsida). Den är lika stor som en vanlig vagn och man köper den som singelvagn från början, sen köper man till ett syskon-kit. Då behöver man inte fundera på bredd och sånt om man åker hiss och buss.

Bloggaren jennyn.blogg.se har precis fått småsyskon till sin Astrid, 1,5 och hon har skrivit flera inlägg om den vagnen och älskar den. jag skulle helt klart åka och kolla på den om jag väntade syskon nu.

Förresten är det jättehärligt att läsa att du vågar tänka såhär!

Kram

Kim sa...

Jag är i v 27 i morgon och ska ha i början på juli. jag köpte en syskonvagn för ett tag sedan, en begagnad baby travel. En svart 09:a för 3800. En bra och prisvärd vagn. Ny kostar den 6000 kr. Sen finns det andra syskonvagnar nya för 8000 kr och uppåt. Lycka till med vagnfunderingar och bebis i magen!

Marie sa...

Det finns ett amerikanskt företag (minns ej namnet) som gör syskonvagnar där syskonen sitter mitt emot varandra eller efter varandra. Den går att bygga om på många bra sätt och är otroligt mycket smidigare och inte så tung att köra som många av de syskonvagnar där barnen sitter bredvid varandra. (en förälder på förskolan jag jobbar som har sådan) otroligt smidigt om man åker kommunalt då inte alla vagnar kommer in genom alla dörrar.

Sara sa...

Klart ni ska ha en vagn! Kolla på Britax syskonvagn! Den är helt ny på marknaden men verkar skitbra.

Titti sa...

Phil & Teds - smal, enkel att komma fram med, lätt att köra. Passar som enkelvagn när storasyskonet vill gå. Är supernöjd med min och har haft den i över ett år nu. Det är 1,5 år mellan våra barn.

Anonym sa...

Hej!'
Letar jag med och den som kommer inöverallt och så klart är dyrast är Easy walker!

Anonym sa...

Man ska ju visualisera framför sig det mål man önskar så du gör helt rätt i att titta på vagnar!:)

Själv köpte jag min första vagn när jag var i fjärde månaden. Sen gick jag runt i lägenheten med katten i vagnen(du läste rätt), och visualiserade, hehehe....
Ibland bara måste man våga chansa här i livet!:) Blocket har ibland fynd även när det gäller syskonvagnar. Finns bra secondhandbutiker och det gäller som sagt att vara ute i tid;)

Kram
/Madeleine

Carina sa...

Babyproffsens baby travel jogger är suverän. Smal vagn och man kommer in överallt. Lätt att fälla ihop, även om man är kort. Det finns en ligginsats som man kan sätta på till den nyfödda och sen när bebisen är tillräckligt stor tar man bort tillsatsen och man har en vagn för 2 stora barn.Det är fullt liggläge för barnen i vagnen. Vagnen är lätt att köra både i snö och barbacke. Syskonvagn: suveränt. Det bästa köpet vi gjorde när barn nr:2 kom. Hoppas att ni hittar vad ni vill ha.

Anonym sa...

Hej, självklart ska ni ha en syskonvagn! Milo är ju så liten fortfarande. JAg har en superdupervagn, en billig sak som jag köpte av min bror. Märket heter "ABC design", stora hjul vilket är ett måste i vårt klimat med snö o slask. ETT hjul fram vilket gör den lättkörd, kan köra den med en hand i affären när jag handlar. Mjuklift som går att lyfta ur och i lätt. Lätt att fälla ihop, blir väldigt liten. nackdelar: lätt vagn kan kännas lite ostabil. Båda sitter/ligger framåtvända. Fast det har inte varit ngn nackdel för mig än s¨å länge, solen i ögonen några gånger men då har jag bara lagt en sjal över.

MVH, Sara i Gävle

Sussa sa...

Man måste väl få önska i alla fall? Jag hade inte heller kunnat hålla mig från att kolla syskonvagn. Dessutom behöver du ju en snart :) Kram

M.D sa...

Bra tänkt:) Phil&ted är en toppen vagn som går åt samma håll som du! när inte Milo vill åka kan du bara haka av en del och det blir en enkel vagn.

Anonym sa...

Hej,
har ingen syskonvagn men har en vanlig baby jogger city mini och den är suverän med sin extremt smidiga hopfällning och fantastiska sufflett så det inte behövs något parasoll.
Tycker city select verkar vara ett bra alternativ? Väldigt många kombinationsmöjligheter, bla kunna ha barnen sittandes mot varandra borde vara en hit? Babyland är bra återförsäljare i Nkpg. Lycka till!
kolla babyjoggers hemsida:
http://www.babyjogger.se/cityselect.aspx

Anonym sa...

jag förstår inte varför man ska ha syskonvagnar när man är 2 föräldrar. då kan man ju dra varsin vagn helt enkelt.

Sofia sa...

Vi hade till en början Phil & Ted´s Sport, men jag var inte alls nöjd med den.

Jobbig att fälla ihop och få in i bilen och sen så välte den(!) när stora grabben kastade sig åt sidan.. Kändes inte säkert alls!

Nu har vi en Babytravel dublin och den är kanon. Prisvärd som sjutton.

Hanna sa...

En urban jungle, så lätt, smidig, liten. Har man en phil & teds kan inte barnet ovanpå fällas ner och sova då den lille sitter nere. Sen när lilla barnet blir stort är det inte lika poppis att sitta där nere.
Lycka till med inköpet och ett stort grattis till ännu en underbar bäbis! Kram

Anonym sa...

Vi har en babytravel syskon jogger
Bebisen åker bakåtvänt i ligg- korgen och syskonet framåt. Sedan båda framåt. Stort plus med den tycker jag var förutom svängbara rejäla framhjul, var att man kunde sitta och amma på fotstödet om det krisade.

Anonym sa...

Tänk på att den lilla bebisen ska sitta vänd mot dig i vagnen! Tyvärr är många nya trendiga vangar byggda tvärtom, vilket inte är bra för det lilla barnet. Det är viktigt att barnet kan se ditt ansikte och ditt kroppspråk när du pratar. Kram Ia

Linda sa...

Haha två föräldrar. två vagnar...ja du tänk om det var så enkelt. Så du anonym menar alltså att man ska bara gå ut när båda föräldrarna är hemma. Lycka till med det. Fruktansvärt löjlig kommentar att slänga in. Var bara tvungen att kommentera det. Jag kan ingenting om syskonvagnar. Om vagnar i allmänhet vet jag att de med snurrhjul i fram är värdelösa när det är vinter ute. Sålde vår vagn nu i vintras. Var förvisso en bra idé då vår son kom fram till det briljanta att det bara är bebisar som åker vagn, så han ville gå istället :)

Anonym sa...

Hej Jonna! Såg inlägget där barnen sitter mitt emot varandra de vagnarna är att rekommendera därför att syskon är inte alltid sams dessutom vet av erfarenhet med drygt 1 års ålderskillnad, och så är de lättare bogsera.
Det är inte kul när två ättlingar sitter och "knuffas " ja ja o skall ha störst plats eller något annat är fel, när man är trött ,ont i ryggen,
eller de. Då krävs moders och faderskärlek nästan utöver det normala för att inte blir arg bland folk , som då glor "usch vilken hemsk mamma, resp pappa som säger till sina barn skarpt " sluta! Bra med syskonvagn . Men på behörigt avstånd. Och inte för breda de är dessutom tunga som katten. Krama MILO-go.

frökensöt sa...

Hej! hittade din fina blogg! vi har ett år och 2 månader mellan våra gryn och är super nöjda med den syskonvagn vi köpt, en Teutonia Team S4, nu heter den bara Team tror jag.. Flitigt använd nu sen i oktober, nöjda! Kikade på p&t men tyckte den blev för ranglig och så känndes det läskigt att ha bebis så nära marken. Men allt är ju en smaksak! Vi ville ha fyra hjul då vi bor i norrland och har snöföre länge, men de främre hjulen är svängbara. Lycka till!

Anonym sa...

Hej Jonna!
Jag har en Teutonia spirit som jag är supernöjd med, det är dock ingen dubbelvagn men skulle jag behöva en sådan någon gång i framtiden skulle jag absolut tittat på en "Teutonia team cosmo" (dubbelvagn). Varför? Jo, för att den har avtagbar och vändbar sittinsats för ändring av körriktningen och rygg- och fotstöd kan ställas in separat. Jag personligen gillar inte vagnar typ Phil&Ted då den lille längst ner bara kan titta ut från sidorna. Personligen gillar jag inte vagnar som inte är vändbara så att barnet/barnen kan sitta mot en för ögonkontakt. Men detta är bara min åsikt, olika vagnar passar olika familjer. Hoppas du hittar en som passar er! men ta allt en titt på ovanstående jag rekomenderat :)

http://www.teutonia.de/index.php?id=337

/Malmöit

smurfan sa...

Var ju bara tvungen att skriva till "anonym" som undrade vad man skulle med en syskonvagn till, när man är två föräldrar.

Svaret är inte svårare än att: när den ene föräldern jobbar (vanligtvis är det ju pappan i början som jobbar då bebisen är liten) så kan man inte som ensam förälder hemma under dagen gå ut och köra två barnvagnar samtidigt.

Trodde alla förstod något så enkelt.

Jenny sa...

Vi har två syskonvagnar. den ena är BT syskonjogger De luxe och så har vi en Acta graco där barnen sitter på led.
Syskonjoggern är helt suverän. Lättkörd och inte alls så klumpig som man kanske kan tro. Den är anpassad för att ta sig in genom alla standarddörrar och jag har aldrig haft några problem alls. Barnen har dessutom gott om plats, vilket jag sett att de inte har i andra vagnar. Bli den smalare så ryker ju komforten för barnen. Barnen ska ju sitta bekvämt =)

En P&T skulle jag aldrig lägga min lille i, men det är ju jag det =)

Gracon är suverän nu när barnen är lite större! De är 1 och 2)

Lycka till i djungeln av vagnar!