lördag 6 mars 2010

Etapp ett avklarad.
Golvet är "rent" dvs fritt från saker men dock fyllt av diverse annan smuts som smulor och ännu mer smulor. Har städat ner skiten från bord och bänkar och nu väntar de på att sugas upp i dammsugarens trygga inre. Har ju egentligen bland många andra även dammsugarförbud men försöker komma på sätt att göra detta utan att anstränga magen, för det måste göras. Har några snygga varianter på gång så jag hoppas bara jag är rätt ute.
Kommer ett par igen och tittar på längenheten efter lunch och det kan inte se ut som det gör hos oss just nu, mest hela tiden. Funderar på att strunta i detta med att visa. Hyresvärden får nog ta det framöver för vi orkar inte. Och visar de behöver vi inte vara med och skämmas för att det ser förgrisigt ut och kan lägga ner detta hysteriska städande inför varje gång.

Jag är ute efter förenkling så från och med måndag får vi en kasse levererad till dörren av Lina varannan vecka full med matvaror och recept för fem goda och välkomponerade middagar. Fick idag matlistan och det såg mycket gott ut förutom en grej med svamp och ädelost som ju inte funkar för mig just nu (svamp aldrig iofs). Men det blir så bra så ändå. Ser fram emot att få trolla ihop egyptisk kycklinggryta och mustig majssoppa bland några andra.

Solen skiner idag. Ja, det gör den. Skönt.
Ut sen.
Kram!

13 kommentarer:

Anonym sa...

Hur kan man frivilligt planera för sjukskrivning i dessa dagar när så många redan riktigt sjuka blir utförsäkrade ? Har inget emot dig och din sambo men undrar lite över dina tankar om det ?

Anonym sa...

Toppen allting ordnar sig. Mat vid dörren . Har krupit på knä och dammsugit vid några tillfällen , vid ryggont, det enda svåra var att ta sig upp. Men inga problem. hm. Kröp sen till en fåtölj o hävde mig upp, katten bara glodde "matte vad gör du" då är man envis. Katter gillar ju inte förändringar. Håller koll på mig. Kunde väntat men du vet hur det är. Bra idé hyresvärden visa. Och att ni kanske får hjälp från västkusten
och hoppas att ni mår bättre. Här skiner solen och det luktar vår ute även om snön ligger kvar. Men bart på många gångbanor. Marcus krya på dig , Jonna vila så mcyket det går och Kram Milo-go Ut igen .

Anonym sa...

Osten kan du äta om den är upphettad, men det visste du säkert redan :-) det är min räddning nu som gravid 12+1, skinkpaj, med ädelost! Kram

Anonym sa...

Hoppas verkligen du tog det lugnt med dammsugningen i förmiddags och att du hittade ett sätt som inte ansträngde magen. Hoppas också att lägenhetsvisningen gick bra, men om ni inte är skyldiga (av någon anledning) att själva visa lägenheten så låt hyresvärden sköta den delen i fortsättningen! Det är ju alltid jobbigt att ha främmande människor som går husesyn och kollar både det dom ska och inte! Plus att ni inte behöver vara med när visningen äger rum och det är ju mycket värt.
Kul det här med matkasse, hörde av en väninna att man ska börja med det här hos oss nu fram emot senvåren och sa till maken att det här ska vi nog testa och se vad det är när det kommer igång. Men så bra, nu får jag ju en referens från dig hur det kommer att funka hos er, alltid bra att höra andras erfarenheter, även om det är olika orter och olika firmor som sköter matleveranser och recept.
Hoppas ni haft en bra dag efter städningen och visningen, och att ni kunde komma ut en stund i solskenet! Hade ju varit bra om Marcus kunde komma med ut en liten stund och få lite sol och känsla av att nu är våren på G!
Kramar till er alla inkl lille Plutt! //Maggan1

Anonym sa...

Ååh vad jag önskar att jag kunde hjälpa er...om så bara för att dammsuga...bor tyvärr 20 mil ifrån er men hoppas att ni får lite hjälp...ibland är vi svenskar så fruktansvärt dåliga på att både be om hjälp och att ge hjälp i vardagen...
kram till er alla

Marbeth sa...

Låt bli allt och lägg dej ner tjejen :)

Anonym sa...

Kan ni inte ta något "hemma hos reportage" med bilder på lägenheten och skicka till hyresvärden för vidarebefodran;)

Inte ska ni hålla på och städa och fixa när ni inte orkar just nu! Det är väl en hyresrätt dessutom så då får allt hyresvärden ombesörja visningar!

Våga ställa krav och som alla här tycks instämma i, sök hjälp! Vänner prövas i nöden och nya vänskaper kan dyka upp om man är mottaglig för det. Som en sån där ensamstående(enastående)mamma har det inte varit lätt att få hjälp men så dyker någon snäll själ upp och så känns livet genast lättare!

Önskar er alla lycka till!

Kram

/Madeleine

Lisa sa...

Hej Jonna! Jag har följt din blogg ett tag nu. Förstår att det måste kännas tungt med mycket just nu. Det är lustigt med livet, oftast kommer allt på en och samma gång, både det jobbiga och det vackra. Livet blir liksom mer levande under de perioderna på något konstigt vis tycker jag. Men det är väldigt påfrestande att slitas mellan de här ytterligheterna. Jag vet inte vad jag ville säga egentligen, mer än att du är en riktig kämpe och tacka för att du delar med dig av ditt liv. Och ett litet avslappningstips: min frizon när jag är inne i tyngre perioder är att hälla upp ett varmt bad och ställa in massa ljus, släcka i taket och söka på yoga-musik på spotify. Det känns lite som att man kommer till en annan värld när man ligger där i vattnet och lyssnar på flummusik med panflöjtar och klockpling. Sköt om dig! Kramar från Lisa

Frida sa...

Kära Jonna!
Jag blir faktiskt lite orolig när jag hör hur mycket du har att stå i. Önskar att du (ni) kunde få hjälp med vardagssysslor så ni slapp. Ni behöver båda vila. Och dammsuga är verkligen inte bra för en mage med sammandragningar. Det vet jag av erfarenhet.
Lycka till och kram!

Ditte sa...

Flera av mina arbetskamrater kör med Linas varannan vekca och är mycket nöjda. Bra drag av er att prova det.
Lycka till med allt nu. Ni har mycket omkring er nu men det blir bättre snart!

Annika M sa...

En annan sak som kanske kan hjälpa och underlätta. Såg att man kan handla mat på nätet från Coop Extra på Risängen. 125 kr per leverans. Vore väl toppen för er som inte orkar bära och som inte har bil!!!!!

Länk: https://www.butiken.coop.se/butiker/butik1/

Anonym sa...

Hej,

Jag har varit inne och kikat på din blogg. Den är väldigt fin, man ser att du lägger ner tid och energi på den.

Jag har en sida, www.bloggpeng.se, där vi lär bloggare hur man kan tjäna pengar på sin blogg genom att lägga ut annonser själv. Man behöver inte ha flera tusen besökare om dagen för att tjäna en slant. Du kanske redan tjänar pengar på din blogg idag?

Gå in på sidan och registrera dig och börja tjäna pengar redan idag!

Sen är det ju så här också, om man vill ha en proffsig blogg så måste man ha en .se-adress. Vi erbjuder detta. För 29kr i månaden blir du också proffsbloggare. Säg till om du vill ha hjälp med detta.


Om du vill få fler besökare till din blogg kan jag lägga upp din blogg på www.bloggpeng.se om du skriver ett trevligt inlägg om oss i din blogg. Vi har flera tusen besökare om dagen och kan ge dig många besökare.


Vad tror du?


Vänliga hälsningar,
Patrik
kontakt@bloggpeng.se

Anonym sa...

Hej Jonna!
Längesedan jag kommenterade här men måste nu bara gratulera till Plutt! Håller tummarna att allt går vägen och att du får en så "normal" graviditet som möjligt!
Jag har för ett tag sedan själv blivit mamma efter låång väntan- livet är nu underbart!

:) / Malmöit