tisdag 16 mars 2010

Etiopisk kycklinggryta med kokta ägg (recept kommer)
9 kommentarer:

Jess sa...

Vad lustigt , den där etiopiska grytan åt vi hos min mamma i helgen och vi har lärt oss att den heter Abersagott ,mamma har växt upp i etiopien min morfar jobbade på en svensk skola där ,deras närmsta granne var Haile selassie reggea kungen ,dom bodde i Addis Abeba stor stan där. Vet du att äggen är till för att ge svalka i munnen för grytan är så väldigt stark och den kryddan heter Berberi hade du den ?
Nåja nog om historia nu,Hoppas du tar det lungt nu med plutt och flytt och allt och att lille Miloboy mår alldeles strålande i vårsolen!! ( tack för en jättebra blogg som innehåller allt !! )
Jess.

Anonym sa...

Jaha så kom ytterligare ett uppslag ur Jonnas kokbok;)Du är ju grym!

Med tanke på att jag just lyckats "laga" en tallrik fil med flingor till mig själv känns allt annat överkurs, hehe....

Tänk om jag med säkerhet skulle kunna säga att allting kommer att gå kanon med er lilla plutt/plutta där inne i magen och att hon/han kommer att födas fullgången så hade jag ju gjort det. Men livet är ju inte så som du/ni fått erfara på det mest grymma sätt.

Dock kan jag inte låta bli att säga att känslan av seger kommer till mig när jag läser din blogg! Precis samma känsla jag hade inför att Marcus skulle börja blogga igen. Och med stor framgång!!:)

Du har rätt till din oro, och kanske är den bara ett uttryck för en ödmjuk inställning till livet, men ändå...jag önskar så att du bara kunde vila dig bakåt förvissad om att ALLT kommer att gå så bra så.....

Kram
/Madeleine M

karolina sa...

Hej Jonna! Du har något att hämta inne hos mig, har skickat en inbjudan till min blogg till dig så att du kan gå in och hämta vad det nu än må vara =)

Kramar Karolina

Helene sa...

Det låter alldeles lysande om du börjar med "Jonnas kokbok"! Jag älskar också att laga mat och det är alltid spännande med ny inspiration. Keep up the good work! :-)

Anonym sa...

Ser ut som makrill. Makrill och ägg skulle nog vara en god kombination. En av mina favoriträtter är Blöta. Tar inte mer än 5 minuter att tillaga. Måste ätas med bregott. Det är yummy yummy :) Testa det om du har lust! Du blir nog glatt överraskad.

Kram Hannah

Anonym sa...

Ser spännande ut, ser fram mot receptet när du hinner sen!
//Maggan1

Josefine www.Prinsessansdagbok.com sa...

Shit jag måste bli bättre på att laga nyttig mat. Vad GOTT allt ser ut och så glad jag blir att få se din fina mage!

KRAM

Anonym sa...

Finska piroger! Fråga mig inte varför en singelmamma till tre härliga kids klockan 1 på natten sitter och tänker på finska piroger! Fast det hör nog dels ihop med alla dina recept och läckra bilder på mat och att du är finska. En av mina bästa väninnor var från Finland(tyvärr inte i livet längre)och hon gjorde sååå goda finska piroger.

Hon hann aldrig lära mig att göra såna trots att jag ätit det många gånger. Så jag undrar om "Jonnas kokbok", hehe möjligtvis har recept på piroger!? *vädjar attans så fint*

Kram från nattsuddande...
/Madeleine

Anonym sa...

Hej - har bott i etiopien i ca 10 år. grytandu gjort är supergod.
Du kan göra en liknade fast ta köttfärs i stället.
Mina barn älskar "Dorowat" heter grytan du gjort. Det är det amhariska ordet för kycklinggryta.
"Abersagott" är antagligen Haberscha fast H-et hörs knappt i uttalet.Det är namnet på en av folkgrupperna i Etiopien - oromer om jag minns rätt.