onsdag 3 mars 2010

solsken och förskola

Solen skiner idag. Det gjorde det förvisso igår med en stund men då mitt kontor inte har fönster ut kunde jag inte riktigt njuta av det så som jag hade behövt. Men nu gör jag det om än från inomhus.
Milo sover och Marcus är hos läkare.
Jag jobbar bara 25 % just nu så idag är jag hemma. Är inte helt hel som förälder heller då jag ska undvika lyft och en hel del annat men bra då i sammanhanget är att Milo går och jag kan leda honom hit och dit. Det blir ju lite lyfta i alla fall, men bara lite och vi får snällt vänta till papps är hmma för att kunna gå ut.
Hoppas bara läkaren kan göra nåt för Marcus. Det är inte roligt det som är. Han har så jäkla ont hela tiden och med två handikappade stora i hushållet finns verkligen övrigt att önska.

Jag har gjort slag i en sak idag. Ansökt om förskoleplats för Milo till hösten. Får se om jag gjort rätt nu bara. Ska besöka några ställen och hoppas att det känns bra på något.
Har ett par önskemål och det är att det ligger i närheten, har barngrupper 1-3 år och en egen "matlagare". Sen får vi se hur dessa kan infrias men jag tycker det låter som bra tankar.
Mycket svårt sånt här är när man aldrig gjort det innan men det blir säkert kanon. Fast samtidigt känns det skitläskigt att lille killen ska iväg om så bara några timmar i veckan...

5 kommentarer:

Unknown sa...

Åh jag vet hur det känns! Vi har också ansökt om dagis till hösten. Jag ahr fått besked om att det är 99% säkert att vi får på Montessori. Det gör att det hela känns mycket bättre. Bara att rekommendera :-)

Anonym sa...

Hej

Jag har läst din blogg länge nu snart två år. Var utan internet ett tag och trodde jag hade drömt att ni skulle få ett barn till, var tvungen att gå in på jobbet och kolla och det var ju sant!!
Kanske konstigt för vi känner ju inte varandra men jag är glad för er skull i alla fall.

/Lill

Anonym sa...

Jag tycker det är jättebra att du iaf ansökt om förskoleplats till Milo och hoppas du hittar något som uppfyller dom önskemål ni har på förskola. Det är ju jättevettiga önskemål som du har. Hittar du en bra förskola så tror jag det är jättebra för er alla och inte minst för Milo som får träffa jämnåriga kompisar, leka och stoja och ha kul några timmar i veckan. Våra barn har stortrivts på förskolan, och det har gett så oerhört många positiva effekter både för barnen och för oss som föräldrar.
Hoppas Marcus kan få lite hjälp för sin rygg nu, och att ni när han kommer hem från läkaren kan gå ut en liten stund i solskenet och kanske gå och ta en fika och muntra upp tillvaron med, det tror jag vore en god idé för Er! Här skiner också solen och det droppar från taken och man hör i stuprännorna hur snön smälter i solskenet mot husväggen. Det är hopp om en vår även detta år!
Kram från Maggan1

Anonym sa...

Jag såg ett mycket bra program på tv häromkvällen där programledaren gav föräldrar som skulle lämna sina barn på dagis olika frågeställningar som de borde ställa sig själva innan de lämnar iväg sina små.

1. Vilka värderingar har dagiset?
2. Utbildning och bakgrund på personalen.
3. Gör studiebesök på daghemmet och känn in atmosfären. Ta med litet frågeformulär kring allt man undrar.
4. Prata med andra föräldrar som har barn på dagiset.
5. Lämna inte iväg ditt barn om du känner dig det minsta tveksam.

Min rätt stora erfarenhet kring förskolor är att man måste våga vara kritisk för barnets bästa. Montessori har många fördelar men det finns kommunala förskolor som har nästan exakt samma pedagogik! Det går inte att generalisera, utan bara ta reda på och följa magkänslan!

Kram
/Madeleine

Anonym sa...

Hoppas du hittar ett bra ställe för Milo-go. Ni får ju skola in i ca 2 veckor, och det brukar gå bra. Sedan går det ju alldeles utmärkt besöka förskolor innan och framförallt fråga andra föräldrar. Svårt skiljas från gulllego men det det jobbigaste för barn förskolan är om det blir för många timmar per dag. Hoppas Marcus får hjälp annars får ni söka hjälp i hemmet. Kram