måndag 1 mars 2010

kollen idag

Det såg ut som väntat. Sluten livmoderhals och ingen påverkan på bandet. Mitt band kan inte påverkas riktigt så som ett vaginalt cerklage kan heller och det är bra. Det sitter där det sitter. Och satt där, det gjorde det alltså.
Ska fortsätta jobba lite ett tag till, hemifrån i den mån det är möjligt. Ville det och så länge läget är oförändrat och jag mår bra och inte sammandragninarna blir värre så kunde jag det. Inget sängläge behöver ordineras tyckte min läkare, inte ännu iaf. Det är 10 veckor framåt nu som de mest kritiska vckorna är så jag måste ändå iaktta försiktighet, vara lugn och vila i så stor utsträckning som jag bara kan. Men jag får vara rörlig. Måttligt rörlig.
Jag blir helt stissig när jag tänker på att jag kanske, kanske kan få gå ute bland folk i vår! Kanske får jag som andra sitta och dricka en kopp i vårsolen i en fin mammatunika och sedan med söta ballerinaskor vanka av hemåt. Eventuellt med rullstolen som käpp, men ändå. Och tänk att jag kanske kan få fortsätta gå med Marcus och Milo till öf. Sitta där och se Milo leka med sina kompisar och sedan fika hela familjen.
Tänk. Kanske kan det få bli så, att jag får vara nästan lite normalt gravid, ute och inne, med vacker stor mage och ett leende på läpparna. Tänk. Kanske, kansk.
Jo, vi säger så.

Inget Stockholm idag. Milo var så snorig i natt att vi blir hemma. Fast går på bio här istället!
En date för bara oss två helt enkelt, Marcus och mig.

20 kommentarer:

Anna-K sa...

Hoppas att dagar framöver som gravid ska få bli så normala som möjligt.

Lilla jag sa...

Så underbart att allt går bra.
Kram

Mia sa...

Vad roligt Jonna! Du ska se att det går bra denna gång. Styrkekramar

Gråa musen sa...

Å så skönt :-) Klart att du får en jättefin graviditetsvår :-) Allt ser ju bara fint ut nu :-) Kämpa på och hälsa han med ryssen att man hoppas att han mår bättre.

Längtan sa...

Vad skönt att ser bra ut.
En kopp kaffe i vårsolen är alla värda efter den här vintern...
På onsdag ska vi till Rmc. Hoppas på positiva besked då.

Anonym sa...

Sköönt att allt är bra, än så länge. Jag håller TUMMARNA att du ska få uppleva en "normal" graviditet och gå runt i solen och vara vacker med din fina mage. Jag minns hur bra jag mådde och hur rörlig jag var och vacker för att att inte skriva "urläcker" i min jättemage. Vill så gärna att alla gravida får må bra, men framför allt du Jonna. Det är du värd!

Kramar Kicki från Norrköping

Anonym sa...

Vad Roligt Jonna! Skönt. Blir Glad. Ta en dag i sänder och hoppas på en skön vår. Dröm tänk framåt,. Lille plutt har det ju bra också. 10 veckor går fort, och du har ju jobbet ,skönt jobba lite till. Komma ut bara det. Men Milo(jag är larvig) hur är det med hans öron ,snuva. Toppen med en ensamdate med farsan , bara ni två. Snöhel----et måste ju försvinna snart , har börjat lite imorgon skall vi få sol, tror det knappast och då skall vi ut. Krama MILO-go ha det bra.

Anonym sa...

Oh vilken trevlig info! Jag blir så himla glad för din och er skull! Härligt att du inte behövde ordineras sängläge än iaf och att allt såg bra ut! Jättepositivt. Är ju också positivt att du kan jobba lite hemifrån om det är möjligt, men att du tar det lugnt och vilar även att du får röra dig runt i måttlig takt! Vilken lycka jämfört med ett sängläge! Förstår också din stissighet vid tanken på att ev få vara lite normalt gravid och gå ut och promenera i sakta mak och få visa ”hela världen” din vackra stora mage och LE och vara glad och kunna gå med dina 2 M till öf. Vi bestämmer att det blir så under den här graviditeten! (Även om rullstolen får vara med på ett hörn, men so what, är det inte värre än så så är det väl ok) ;-))
Var nog klokt att stanna hemma från Stora staden och gå på bio hemmavid istället. Bara Du och Marcus!
Ta väl hand om varandra, ta det lugnt och stilla framöver, var rädd om lille Plutt i magen och gläds tillsammans åt dagens fina besked ni fått!
Jättemånga kramar från Maggan1 till er!

Helene sa...

Åh vad roligt att allt såg bra ut! Hoppas hoppas hoppas att du slipper bli liggande denna gången!

Marie sa...

Härlig läsning. Jag håller tummen för en vår som den du önskar.

Birgitta sa...

Oj, så skönt att höra! Hoppas nu också att Milos förkylning ger med sig.
Biodate är inte så tokigt nyttigt att få en egen stund
Kramar
Birgitta & Nyfikne Herrn

Anonym sa...

Grattis Jonna, vad skönt! Jag håller (som vanligt) alla tummar jag har för att det ska gå precis lika bra som med Milo :)

Emma i Lkpg sa...

Åh vad härligt att det såg bra ut. Håller tummarna att du får den vår du önskar. Att du slipper sängläge.

Rebecca sa...

Så skönt att det inte blev nedläggning! Håller tummarna för att du ska få vanka runt med stora magen ihop med familjen i vår. Det låter härligt och det förtjänar ni!

Hur va Alice i Underlandet? Är så spänd på den, älskar ju som alla andra också Johnny Depp och hans tolkningar av olika roller. Hoppas iaf ni fick en mysig kväll och att Milo mår bättre.

Kram Rebecca

Sara sa...

Vad skönt att allt såg bra ut! Hoppas på samma besked för egen del den 24 mars...

Kram

Anonym sa...

Skickar dig en bukett gnisslande gula tulpaner i min text....tänk dig dom och njut lite här och nu.....vi vet inget om sen så passa på...och njut NU ! Kijan

Anonym sa...

Jag tycker du är så otroligt stark och modig som orkar bli gravid igen trots att du kanske måste vara sängliggande och orolig! Jag önskade precis som du att jag hade kunnat njuta av min graviditet för snart ett år sedan och att jag sluppit de skador jag fick efter förlossningen. Jag undrar hur ditt special cerklage fungerar eftersom du trots allt verkar kunna ha ett kärleksliv och kunna bli gravid trots det. Låter fantastisk!
Jag älskar din blogg och önskar dig verkligen all lycka! Du är en fantastisk människa och håller alla tummarna för att allt kommer gå bra.
Kram

Anonym sa...

Way to go girl!

Anonym sa...

Jag hoppas att du vågar tro på att det kommer bli så som du önskar! När vi lyfter blicken från tidiga erfarenheter så är det fullt möjligt att nya tar form.

Jag hade havandeskapsförgiftning med mina två första barn och "vägrade" ha det med sista. Talade bara ut det jag önskade och bättre graviditet har jag aldrig haft;)
Önskar att du får njuta till fullo denna gång!

kram

/Madeleine

Anonym sa...

Oj vad härligt med lite normalitet! Men vad skönt att höra! Vet ju hur oroliga vi var förra graviditeten. Jag funderar så hur det kan bli för egen del en kommande gång så det är bra att du banar lite mark här så jag får lite riktlinjer ;-)
trasselelin