tisdag 30 mars 2010

vrålåk

Alltså.
Nu är det ju som det är och därför har vi inte kunnat boka biljetter tidigare (och få de billigare) men är det inte rätt galet att det ska kosta runt två och fem (2 500 kr) fram och tillbaka för två vuxna till Göteborg, med tåg? Vi pratar om billigaste icke ombokningsbara alternativet. Milo kostar 10 kr och det är ju bra men två och fem för Marcus och mig! Ska vi inte tänka miljövänligt idag? Samhället "lurar" ju på oss att vi alla tillsammans för en bättre framtid ska tänka på miljön i alla lägen och vi sopsorterar och är glada men sedan när det kommer till transport så måste vi välja bil eller flyg för att det "nyttigaste" är så jäkla dyrt. Sjukt galet. Jag har nog aldrig betalat 2 500 för flygbiljetter till Italien ens och nu skulle det ju rent ekonomiskt mer gynnsamt för oss vara att gasa oss igenom Sverige tur och retur och lite till. Sen tillkommer ju hotell med för runt 3 000. Totalt skulle en tvådagars tur till Göteborg gå loss på ca 5 500 kr exkl mina skönhetsbehandlingar och annan leverne på plats.
Jag vet inte.
Eller jag vet. Jag har inte råd och vi har heller inte råd. Får se nu hur det blir. Ska fundera en timme till och sedan bestämma oss. Känns bajs eftersom det är tåg eller inget som gäller.
Hade jag inte varit oflygbar skulle vi för nästan samma pris kunna ta en sista minuten till nån varmstans om en vecka och samtidigt förorenat lite luft när vi ändå är på gång.
Knepigt det där.

16 kommentarer:

Gråa musen sa...

Men fan :-(((( Det är ju inte klokt. Vilka priser. Ni fixar inte buss va? Annars finns det ju Bus for You för typ 300 spänn. MEn det är väl inte så lätt med magen o Milo kanske. Kram o åk ändå

Rigmor sa...

Ni får vara beredda och chansa på en sista minuten dan innan. Ni kan ha tur.
Kram

Rigmor sa...

Ps Jag såg nyss att det bara är för ungd.,stud.eller pensionär!!!!?? Ds

Anonym sa...

Jävla skitdyrt är vad det är! Har du kollat tradera och så? Min syrra köpte en biljett till Stockholm från Värnamo där för 150 kr. Mitt i jul-rusningen...
Ha det så bra, kramar från Marie i Värnamo

Pär sa...

Hej! Jag vet inte om ni har tittat på detta redan eller inte... Men Swebus brukar vara relativt billiga att resa med. Sen är det väl inte det roligaste att åka med barn och stor mage. Lycka till!

Mazarintanten sa...

Swebus finns också. Kostar typ 1400 för två vuxna fram och tillbaka under de dagar som flest reser (alltså skärtorsdagen och annandag påsk). Kan man åka andra dagar blir det nog billigare. Kolla http://swebus.se.

Vattenslangen sa...

Galet, ja. Dumt att det är så dyrt.

Marbeth sa...

Nej det är det ju inte värt,det betalade jag för mej och sonen till London ;)

Anna sa...

Hotell vanilj är ganska billigt på helger, om det är en helg ni ska åka http://www.hotelvanilj.se/
Jag spanade också på tåg. Vet inte när ni ska åka. Men det går ju få resor för iallafall max 2000 kr de närmaste helgerna. Men som sagt, jag vet ju inte när ni tänkt åka, så det funkar kanske inte alls för er.

Men även mina alternativ är ju inte billiga precis.

Anna sa...

Såg nu att man kan få rum på hotellvanilj för 700kr/natt nu i påsk om man bor 2 nätter eller fler. Så är det nu i Påsk så är det ju toppen. :)

Swebus låter ju också som en bra idé. Då blir ju hela kalaset 2800 kr, det är ju ett bättre pris. :)

Hoppas ni får ihop det och kommer iväg.

Anna-K sa...

Galet dyrt! Jag åker sällan tåg - men det här är i dyraste laget. Kanske hyra en bil, men det är svårt för dej o köra så pass långt.Det är mitt förslag - men det kanske blir lika dyrt eftersom bilar hyrs p. dygn o då blir samma kostnad med bensin.

Anonym sa...

Det är inte klokt vilka priser!
Hotell förstår jag kostar men resan. Utomlands en vecka i princip sista minuten.
De som gett presenten är det de för att Marcus vann På spåret kunde banne mig betala allt , åtminstone resa o hotell. Tycker jag!Joppas det ordnar sig på något sätt men riskera inte hälsan för Göteborg. hm blir regn dessutom. krama MILo-go

Anonym sa...

Inte klokt! Av princip skulle jag aldrig betala så mycket pengar för en resa. Skulle jag inte ha råd med heller iofs:)

Övernattning kan jag fixa lätt åt er. Min ingifta moster (74 bast)är en pärla och har i alla tider öppnat upp sitt hem för människor. Hennes söner är inbitna öisare och hon berättade för ett tag sen att hon tycker mycket om Marcus, som hon för övrigt träffat någon gång.

Hon har ett fint litet radhus på nya hisingen. Skulle bara vara glad att få besök vågar jag påstå!:)

Kram
/Madeleine

Anna sa...

Det är så galet! Hoppas ni hittar något annat sätt!

Mia sa...

Jag vet inte vilka dagar ni vill åka men jag hittade t/r-resor för 1800 kr för er två både tors-sön och fre-mån för en stund sen. Jag håller med om att det är dyrt men det är ju trots allt påskhelg och ni är ute i sista minuten.

Att resa med tåg måste absolut bli billigare men jag har svårt att förstå det bakvända resonemangen i kommentarerna. Det största problemet är inte att tåg är för dyrt utan att FLYG ÄR FÖR BILLIGT. Det är helt galet att två personer tydligen kan ta sig t/r till Italien för 2500 kr!

Och om vi nu ändå ska jämföra tåg och flyg så glöm inte att ta resornas konsekvenser med i beräkningarna.

2 vuxna, t/r Norrköping-Göteborg
tåg: 0,0031 kg CO2
flyg: 195,16 kg CO2
(http://www.sj.se/sj/jsp/polopoly.jsp?d=6765&l=sv)

Själv är jag student i storstan och har inte heller råd att åka hem över påsk. Flyg och bil är inte ett alternativ och kommer inte heller vara det i framtiden när jag har en lön. Om jag inte har råd att resa när jag vill stannar jag helt enkelt hemma, lägger undan de pengar jag har, och åker när jag har sparat ihop det resan kostar. Svårare än så är det inte!

Anonym sa...

Sj klarar inte snökaos, det ingår ju inte i den kortsiktiga budgeten, och misslyckas fatalt med sitt marknadsberoende miljöarbete - dvs om fler vill åka miljövänligt ska det bli dyrare... Staten bör ta tillbaka SJ och det illa kvickt om det ska hända nått.