söndag 28 mars 2010

halvtid

Tack för alla tips och tankar angående syskonvagn. Var faktiskt en snabb sväng till Babyland och kollade på två varianter igår efter att vi hade beställt våran bautasoffa som kommer bli så läcker i stora rummet! De jag kikade på var hursom Phil & Teds och Easy Walker duo. Saken är ju den att även om hissen till nästa lya är större än vår nuvarande så är den inte stor. En vagn får plats men den får inte vara större än rätt liten och då ryker flera av marknadens alternativ. Tyvärr så måste det bli så, fast samtidigt så blir det ju lättare att välja. Kvar finns inte så hiskeligt många varianter. Det är nog de två nämnda, britax och kanske Babytravel som är kvar på listan.
Och precis som ett par av er redan svarat anonym på frågan varför man behöver syskonvagn när det finns två föräldrar som kan dra varsinn vagn. Det är just för att man ska kunna gå ut även om man är själv hemma med barnen. Rätt bra att kunna det tänker jag.
Men det är ett tag kvar dit.

Idag går jag och lilleplutt in i 20:e veckan. Vi har således gjort halva resan och har förhoppningsvis nästan halva kvar.
Marcus är i Stockholm och jobbar ikväll så jag och killen är själva. Men det går rätt bra. Milo är så underbar och jag hade Jess här som vän och hjälp tidigare. Var lite orolig innan men vi börjar kunna det här och eftersom älsklingen går mer än gärna så blir det inte så tokmycket bära för mig. Har dock sträckt en muskel i magen. Tror jag, ifall det finns nång sån kvar nånstans att sträcka. Hände för en tid sen men det verkar vara något fel som liksom blir eller sträcks igen om jag är oförsiktig och det var jag tydligen för ett tag sen. Är inte orolig för det gör ont på ovansidan på sidan och dit når ju inte själva babymagen än. Men apont gör det vid varje rörelse och det är inte kul. Hoppas det lugnar ner sig lite till imorgon.
Oj nu börjar filmen igen.

Har förresten ett gäng recept och bilder att bjuda på sen. Fast det får nog vänta till imorgon.

Kramar och söta drömmar.

12 kommentarer:

Anna sa...

Det är nog bra att ni inte kan ha en bredare syskonvagn, för ni kommer säkerligen snart upptäcka att det finns många fler ställen än eran hiss som det är näst intill omöjligt, och även omöjligt, att ta sig fram med en för bred vagn.

Ms Spider sa...

Skaffa en bra bärsele också, så kan du emellanåt ha Milo i vagn och baby på mage när du är ute och promenerar på egen hand (eller när Markus är ute och gör det samma), bärsele är så superpraktiskt och dessutom väldigt mysig med dem på magen. Då kan man behålla gammal vagn och ha som alternativ ibland.

Anonym sa...

Hej Jonna!
Kul att ni hittade soffa blir säket fint. Kollade vagnar och de smalaste är bäst. Synd du inte mår bra , Jess skall ha plus är en bra kompis.Har sträckt magmusklar tidigare utan att vara gravid det gör ont som f----en, man kan inte skratta inte röra sig knappt.
Halva resan gjord , så det är bara att se framåt. Ha det bra med Milo-go /KRAM/ nu snart är väl farsan hemma igen. Vila så gott det går.

Lina sa...

ville bara skicka denn länk ang syskonvagn det är phil & ted som jag sa i mitt förra inlägg, detta är superbra pris mot vad man betalar i affären och gratis frakt oxå:)

http://www.kopbarnvagn.se/cgi-bin/ibutik/AIR_ibutik.pl?funk=steg_tva&artgrp=211&limit=

Anonym sa...

hahaha, såg det där om att man ju är två föräldrar som kan dra varsin vagn, men utgick från att det var ett skämt.

Ska man inte kunna ta sig ut med två barn på egen hand eller? Det var väl det dummaste jag hört.

Ett annat alternativ (åtminstone i början) är ju att ta bärsele på den lilla och vagn till den stora. Men det hänger ju på att ryggen pallar, hur ergonomisk sele man än har. /Anna

Birgitta å Nyfikne Herrn sa...

Det var det dummaste, att ha två vagnar! Jonna, kolla på Blocket, där finns jättefina vagnar till salu!
Sköt om dig å resten av familjen!
Kram.

Tessan sa...

Vi köpte en Babytravel. Är skitnöjd. Snygg och lätt att dra. Jag hade ju en enkeljogger också och är skitnöjd med den med. BT är smidig och inte så bred. Vill ju inte ha nån härk...

Unknown sa...

Hej!

Satt och väntade på min förlossningsläkare inför graviditetens första tillväxtultraljud idag när jag "hittade" din blogg i en gravidtidning. Det handlade om din förra graviditet då du var sängliggande, och jag kände även igen dig eftersom jag många gånger funderat på att köpa "Svarta vykort". Har även läst en artikel/ledare som Marcus skrivit om sorg som jag tyckte var jättebra! Jag är själv änglamamma, miste min Elliot i v.41 den 17 mars förra året och några månader därefter fick vi missfall. Är nu gravid igen och hoppas hoppas hoppas så innerligt att allt ska gå bra denna gången.

Kram från Charlotte

http://www.vithuset.blogspot.com

Anonym sa...

Jag kunde inte leva utan vår syskonvagn. Det bästa köp jag gjort. Man vill ju komma ut även fast mannen inte är hemma. Och oftast är bara en föräldraledig i taget.

Då era två små inte kommer skilja så mycket i ålder kan man inte rälna med att den äldre vill gå några längre sträckor, så självklart behöver ni en syskonvagn ;) Man behöver ju inte krångla till livet allt för mycket när det finns bra hjälpmedel.

Håller tummarna för 40 v

Caroline

Annika M sa...

Klart ni ska ha syskonvagn! Milo är ju inte så stor när han får ett syskon så han klarar inte riktigt att enbart stå på ståbräda eller gå själv.

Mellan mina pojkar är det 1 år och 10 månader. Jag köpte en begagnad syskonvagn, Emmaljunga. Men vi bor på bottenplan och ingen hiss att tänka på. Det finns ju även syskonvagnar som är lika smala som sulkys men där ena barnet liksom hänger under det andra. Har glömt märke och namn. Kolla även begagnat-marknaden - syskonvagnar kan finnas en hel del, man använder dem inte så lång tid.

Syskonvagnenar guld värd den tiden vi hade den. Minns med fasa en dag när jag skulle till ÖF och täntke vara en käck mamma och dra tvååringen i en pulka och låta 3-månadersbebisen åka i enkelvagnen. Bara det att tvååringen hela tiden smet ur pulkan och sprang åt andra hållet och jag efter samtidigt som 3-månadersbebisen skrek och skrek i vagnen. Fick skjuta vagn framåt i snömodd, med en tvååring under ena armen och en pulka på släp på vagnen. Inte kul med foglossning som fortfarande satt i.

Hoppas ni hittar en bra vagn (guld värt var även bärsjal/bärsele att ha bebis i när man samtidigt ska ägna sig åt äldre syskonet - jag fick en skrikbebis som nr 2 som aldrig var nöjd med att ligga för sig själv!)

Puff sa...

Vi väntar bebis nr 3 i sommar och då kommer det att skilja ganska exakt 18 månader på h*n och mellanbrorsan.
Eftersom jag är ganska liten och klen och fraktar runt ungarna i bil (och måste orka lyfta i och ur vagnen), så fick vi välja bort ALLA dubbelvagnar. Trehjulig vagn ville jag inte ha, då de känns väldigt tippiga och ostabila överlag.

Till min lycka upptäckte vi att Emmaljunga börjat tillverka syskonsitsar igen, som man knäpper på en alldeles vanlig sittvagn, i vilken man kan ha lilla bebisen med lift. Urbra och smart lösning, även med tanke på att det är svårt att veta hur mycket en 18-månaders vill och orkar gå. Mellanbrorsan kanske inte vill sitta alls nu när han äntligen fått kläm på det där med att gå?
Och de dagar vi är iväg hela familjen, tar vi med oss sulkyn till mellanbrorsan och har varsin vagn, blir hur bra som helst.

Det är mitt tips iaf. :)

Hanna sa...

Vi har också en liten liten hiss och har skaffat oss en icandy syskon vagn väldigt smidig och kan användas som enkelvagn i väntan på den lilla.