måndag 8 mars 2010

så lite ilska på det

Vad menar du anonym med frågan om hur jag frivilligt kan planera sjukskrivning med så många som redan är sjuka på riktigt?
Alltså med all respekt -gå och dra något gammalt äver dig.
Jag är visserligen frivilligt gravid (tack och lov för att jag kan vara det!) men för mig innebär det tyvärr att jag blir relativt arbetsoförmögen för att inte säga helt så småningom, fast det är väl knappast något jag väljer själv!
Och du drar in Marcus i det. På vilket sätt är han låtsassjuk? Han som förövrigt inte lyfter en spänn från fk så varför bry dig om det.
Fan, så trött jag blir på sånt där. För att inte tala om kommentarerna (som inte kommer publiceras) om att jag bara latar mig, lever på andra och gnäller när jag är gravid. Skit på er.

Just nu ska man inte bråka med mig. Marginalerna krymper och jag har redan idag rakryggat klivit rakt in i ett antal konflikter och är inte rädd för att göra det igen även om jag för det inte kommer låta skit förpesta mina kommentarer framöver heller.

Jobbar 25% just nu och jag är överlycklig över att jag får och kan göra det trots att det är kämpigt på många sätt. Hoppas min förmåga håller i sig ett tag till, men gör den inte det så kommer jag inte skämmas. Huvudsaken är att min bebis i magen överlever och stannar där hän ska vara så länge som behövs och för det gör jag vad min läkare anser nödvändigt.
Är jag en lat och dålig människa för det? Ja, vad är inte i så fall du som tycker det?

40 kommentarer:

Thess sa...

BRA! Skaka av dig skitkommentarerna och ryt ifrån!

(Fattar inte hur folk orkar - jag menar låt bli o läs då om det är så himla irriterande...? Idioter!!)

Jag hejar på dig Jonna, stå på dig tjejen!

Eve sa...

Damned if you do, damned if you don't.

Det går inte att göra rätt i Sverige idag. Om du gått till jobbet och riskerat barnets liv hade föräldra-veta-bäst-maffian med Schulman i spetsen genast hoppat på dig och skällt ut dig för hur opassande du är som förälder.

Om du försöker ta hand om dig och barnet på bästa sätt flyger istället alla andra troll på dig och säger att du latar dig.

Dina bloggposter har tydligt visat att du VILL jobba, och det är ju bara töntigt och - ursäkta - förbannat respektlöst med tanke på tidigare händelser att säga att du bluffar.

Det finns många som fuskar med sjukskrivning. Jag har svårt att tro att du är en av dem.

Ellinor sa...

Kan du inte bara försöka att strunta i sådana kommentarer? Jag förstår att det är provocerande med människor som skriver elaka och dumma kommentarer. Men det är ju oundvikligt när man har en blogg. Människor kommer att läsa din blogg oavsett om de tycker att du är gnällig m.m. De flesta av oss som läser är nog ändå helt vanliga männsikor som inte tycker att du är varken lat eller gnällig. Dessutom finns det ju inget mer onyanserat än människor som bara är glada och positiva! Men som sagt för din egen skull försök att strunta i det. Ögna igenom kommentarerna och släng dem! Du verkar behöva lägga den energin på annat i ditt liv just nu.. Lycka till med allt. Och det är/ska bli roligt att följa din graviditet igen. (väntade barn samtidigt som dig förra gången och gör det nu också).

Christina sa...

Helt rätt....bara tänk på lilla babyn....han /hon behöver det.
Tycker generellt det är sjukt att ha synpunkter på andras problem och detta tycks mig gå över gränsen.
De som bär sina barn utan problem är bara att gratulera, men man borde inse att det inte är allom givet.
Stå på dig....hoppas du slipper bli liggande denna gång....men blir det så är jag övertygad om att du klarar det med...

Linda sa...

Man upphör aldrig o förvånas över folk! Vi är många som håller alla tummar vi kan för dig o lilla knytet som är i magen o som hoppas att allt ska gå bra!
Stor kram på dig o tack för en bra blogg!

Carro sa...

Åh bry dig inte om dem som bara vill vara elaka! Som jag skrev till din Marcus en gång - hur många hade skrivit samma sak om de varit tvungna att gå ut med sitt för och efternamn samt bild på sig själv - inte många! Anonyma kan skriva vad de vill... Du är så tapper! Bebbe är viktigast!

Anonym sa...

Du är inte lat. Du är inte dålig på något som helst vis.
Dåliga, jag rent ut sagt vidrigt jävla ruttna är de som ens tänker sådana tankar!!

Jag som var fullt frisk som gravid vet hur jäkla jobbigt det var att vara gravid samtidgt som jag jobbade 50% och hade hand om min ca 1,5-åring på heltid (ingen förskola). Då hade jag bara normala gravidkrämpor...Kan inte för allt i världen sätta mig in i din sits. Du är stark och har all rätt i världen att beklaga dig. Det betyder inte att du inte njuter av bebisen i din mage.

Och varför skulle inte Du få vara sjukskriven med gott smavete? Du har ju jobbat tidigare och betalat skatt.

Ingen som tvingar idioterna att läsa din blogg.

Kämpa på!!

Ingrid sa...

Heja Jonna! Bry dig inte om alla sura manniskor, det viktigaste ar ju att du tar det lugnt sa att aven denna graviditet slutar bra! Det finns alltid massa folk som alskar att irretera sig pa andra och lagga sig i fast de inte alls vet hur personen i fragas livssituation ser ut.

Hoppas aven att Marcus snart blir battre. kram!

Monica sa...

Vad är det med vissa människor som inte vill förstå....
Det är väl självklart att både du och Marcus ska vara sjukskrivna i de tillstånd ni är, utan att ni ska behöva få dåligt samvete av det. Nej, minsann, alla som följer er på nå't sätt vet ju att ni båda älskar att jobba och inte latar er alls om ni inte måste. Så ta nu vara på er själva och varandra och se till att allt positivt som finns får skyla över idiotiska kommentarer och mörka tankar.
Guds välsignelse till er, hela familjen.
/Monica

Anonym sa...

Försök att inte bry dig om de elaka komnmentarerna. Vi är många som håller tummarna för dig och Marcus./ Marina

Ronja sa...

Kraam!

Annika sa...

Hej Jonna! Lyssna inte på de elaka människorna som inte har något annat att bry sig om än att göra andra människor ledsna. Du behöver din energi till annat nu :).
Jag följer din och Marcus blogg och hoppas att allt ska gå bra för er. Kramar till er alla Annika

Lilla jag sa...

Bry dig inte om sådana människor. Alla med sunt förnuft inser varför du behöver ta det lugnare under din graviditet. Det är ju faktiskt så att kroppen jobbar otroligt mycket under en graviditet. Ge de fingret och njut över er blivande familjemedlem.

Det är ändå säker bara människor som inte har något innanför pannbenet samt att empatin försvunnit för länge sedan.

Stor kram

Rebecca sa...

F*n vad är det för människor egentligen?! Hur kan pengar nånsin vara viktigare än ett liv?! För jag antar att det är vad det hela handlar om - att nån är arg för att du är sjukskriven. Med allt du gått igenom med tidigare graviditeter hade jag inte klandrat dig om du bestämde dig för att inte jobba en enda dag under nuvarande graviditet. Hade varit din rättighet, om du frågar mig.

Så till Anonym då (jä*la fegis till att inte ens skriva ditt namn): Om du har en massa skit inom dig så ta ut det i en dagbok eller nåt liknande. Sluta kasta bajs på människor som inte förtjänar det! Tills den dagen du gått igenom vad Jonna gjort har du ingen rätt att yttra dig. Så ja, håll munnen stängd och bespara oss från dina tankar.

Ta hand om dig Jonna. Hoppas verkligen att Marcus snart är bättre. Passar på att skicka iväg en bön för er och hoppas att ni snart mår bra igen.

Kram Rebecca

Anonym sa...

Tänk om folk vore lite mer rädda om varandra! Och NI, som tydligen inte har annat att göra, än att lägga er i: SKÖT ER SJÄLVA! Kan man inte glädjas med er HÅLL KÄFT!
Hitta på något annat ex gå ut i vårsolen, så blir tankarna snällare!
Kram lilla familen, sköt om er!

Anonym sa...

att folk tycker olika är inget att bli upprörd över. det har folk alltid gjort johanna. lycka till med bäbisen!

Anonym sa...

Du som skriver låtsassjuk kan dra åt h----te från mig. Du är inte ok.
Jonna , Marcus är justa männsikor men det är inte du. Så dra.

Mandisen sa...

Helt rätt Jonna! SKIT PÅ ER, alla ni som uttalar er och baktalar andra utan att veta vad ni pratar om!
Detta lilla barn är en välsignelse och vad ska man inte då göra om vårda det så ömt man kan. Om det nu innebär att den havande mamma måste, OBS! MÅSTE vila och vara stilla för att behålla livet inom sig så är det så det är.
Jag önskar dig, anonyma (och fega) läsare en stor dos empati och hänsyn, så att du kan gå igenom detta liv som en ödmjukare människa, fritt från den nattsvarta cynism och avundsjuka som verkar härja i dig!

Anonym sa...

Det är helt rätt Jonna! Stå på dig! Du ska inte behöva ta skit från sådana som inte har annat att göra än att förpesta för andra. Det är så mycket här i livet som skulle kunna va så mycket trevligare om sådana människor inte fanns. Önskar dig allt lycka till med magen. Ta hand om dig själv och din fina familj. Stor kram Malin

Gråa musen sa...

Vill bara säga hur ledsen jag är över att du fått taskiga kommentarer när du och Marcus har det så tufft. Stackars, stackars Marcus är han så dålig nu så han måste ligga :-( Måste vara det jobbigaste skov han haft. Arma dig som står med händerna fulla. Och så flytten också. I mina ögon är du och de dina hjältar. Ta till dig det. Jag menar det från hjärtat. Inte många har sådana jobbiga graviditeter som du har och har haft. Vet att du inte gillar att man frågar om Marcus men hans blog är ju av naturliga själ inte på g. Vad säger doktorn finns det inget de kan göra för honom. Kortison? Vad som helst att han inte blir galen stackarn. Hälsa. Och så många många styrkekramar jag bara kan skicka genom cyberrymden till Jonna finMilos supermorsa. Kraaaam

Jennis sa...

Hoppla hoppla. Dej ska man inte bråka med, eftersom du är en livsfarlig finsk soldat...
Hur många taskiga comments får du per inlägg? Är bara nyfiken. Men vill inte bråka - och har ingen lust att stryka medhårs heller. Känner dej inte alls,bara valda delar, att läsa din blog är väl knappast att känna dej som person. ALLT skriver du inte om.

Gråa musen sa...

En sak till. Vet att det är underbart att ha lillkillen omkring er men han är ju ändå året. Du har inte funderat på att skola in honom på dagis redan nu? Han har ju rätt till 15 timmar gratis i veckan när ni är sjukskrivna! Åtminstånde är det så i vår kommun. Massor med kul lek med kompisar, ett mål mat och tre timmrs välbehövlig vila för mor och far om dagen! Tänk på det i allafall. Kraaaam igen

åsa sa...

Bra rutet!
Kan inte förstå, vad folk har med att göra hur andra lever och att du och Marcus skulle "parasitera" på samhället...Var får folk allt skit ifrån..?!
Var nu rädd om dig/er och slösa inte energi på idioter!
Ha dé!/Kram

Anonym sa...

Du och din fina M är grymma. Dumma kommentarer är just bara dumma. Ni inspirerar och kämpar tillsammans vilket är vackert, förebilder på många sätt. Många kramar! /Mikaela

f.d Barnmorska sa...

Till Anonym vill jag bara poängtera att jag skulle inte ens skriva en sådan kommentar som den du gjort. Att bli och vara gravid är något som inte alltid går som man tänkt sig, om man inte vet något om sånt så skall man nog bara vara tyst, jag skriver som Jonna... att, vad trött man blir på sådana som dig. Jag har själv en dotter som nyligen fått en son nästan 8 veckor för tidigt, tror du att hon visste det när hon blev gravid och hur det skulle gå när hon hela tiden mådde så dåligt. Och det problem som Jonna har är inte bland dom lättaste graviditeterna att ta sig igenom, man orkar kanske bara se en dag framåt ibland. Denna lilla familj är hårt prövad just nu och att hon säger själv ibland att hon gnäller det skulle vem som helst göra, betänk sen att dom har en liten teling som nyss lärt sig gå och upptäcka Världen, säg den Mamma som får ligga i en säng eller sitta still på en stol då. Nej framför lite stöttning istället... och till Jonna vill jag bara säga, lägg att struntprat i ryggsäcken och sätt upp näsan i vädret och tyck att du är Världens bästa Mamma, Maka och Människa just nu. Håller alla tummar jag har, men två får räcka för fler har jag inte. Lycka till.

Anonym sa...

Jonna, försök att inte ta åt dig av idioter som kastar skit och elakheter omkring sig. De är förmodligen både avundsjuka och är otroligt bittra över sitt eget sorgliga liv. Tänk att folk inte kan bete sig som just det; folk!
Stå på dig Jonna!

All respekt! /Elin

Mirjam sa...

Stackare :( Bry dig inte om idiotiska kommentarer skriven av en osympatisk fåne. Har följt din blogg länge men kommenterar sällan. Lycka till med magen och stay strong och låt inte sånt här trams stjäla energi från dig.

/Mia

6-barns mamma sa...

Vill bara sända en stor kram!!! Fast jag förstår inte varför man läser en blogg om man sen bara skickar elaka kommentarer, läser man bloggen för att ha nåt att avreagera sig på???
Skit i dom Jonna, vila och ta det lungt o var rädd om den lilla i magen!!! Tror faktiskt det är billigare att du är sjukskriven, än att din lilla hamnar på neonatalavdelning.

Anonym sa...

Hej Jonna! Skit i alla korkade kommentarer. Du vet bäst vad du och dina barn behöver! Låt dem inte ta en massa energi som du behöver till annat! Kram!

Eva O sa...

Jonna nu gör du det som de knäppa människorna vill få dig till, du blir arg ge dem inte det.
Njut av att du kan arbeta lite och tids nog får du sitta still, ha det så gott hela familjen många kramar från en som bara viller gott.

Eva O sa...

Jonna nu blir du arg pecis som de här knäppa människorna vill, ge dem inte det nöjet.
Tusen kramar från en som bara vill dig och din familj gott, Eva

Anonym sa...

Bra att du säger ifrån på skarpen även om jag önskar att du inte behövde göra det! Du är toppen och jag önskar dig och din familj allt gott!
Kram: Sonja Jansson, Valbo

Sofie sa...

Fina Jonna.Jag jobbar som undersköterska inom äldreomsorgen. Med båda mina barn blev jag sjukskriven i vecka 19 pgr utav blödingar sammandragningar och förvärkar. Precis som du resonerade jag som så att allt som betyder något är att få föda ett välmående barn. Inte någonstans gjorde det mig till en lat och dålig människa lika lite som din sjukskrivning gör dig till det.Kämpa inte med att arbeta för länge, var rädd om dig och din fina mage.Skit i idioter som kommenterar massa skit för att dom själva är bittra och olyckliga.Slösa inte energi på menlösa människor som vill ont utan fokusera på de som ger dig något istället.Var rädd omdig och de dina. Ge Marcus en kram från en som vet vad reumatism innebär att ha. Om man har någon som helst kunskap inom ämnet skulle man aldrig skriva så.

Anonym sa...

Den anonyma som frågade hur du frivilligt kunde planera en sjukskrivning kan väl i alla fall inte ha alla hästar hemma, eller?
Jonna, om du får fler sådana idiotiska kommentarer så släng dom direkt. Ödsla ingen energi på sådana människor som kan vräka ur sig sån skit, dom är inte värda det utan är enbart beklagliga. Men å andra sidan var vi ju överens om för några dagar sedan att din blogg är din säkerhetsventil ;-)
Efter allt som Marcus och du gått igenom tidigare och går igenom just nu så är ni båda faktiskt mer än väl värda att vara sjukskrivna båda två! Utan att bry er om vad den där anonyme än tycker. Ni om några är verkligen i behov av vila och uppmuntran, inte tvärt om!
Försök att blunda för dumma kommentarer Jonna, tänk på dig själv och på din bebis i magen, tänk på Milo och på Marcus! Jag hoppas av hela mitt jag att Marcus nu fått bättre mediciner och att hans värk minskar successivt, så att han åtminstone orkar sitta upp och så sakteliga komma igång igen! Hoppas också att ni kanske får lite avlastning av släkt och vänner under veckan så att ni alla kan må lite bättre och att du försöker ta det så lugnt du bara kan för att vara rädd om lillbebisen!
Kramar från Maggan1

Marbeth sa...

Dåligt,vad är det för typer?? Kan du inte blocka dom så du slipper se deras skit kommentarer??
Tack för bra blogg med sunda kommentarer:)

Tessan sa...

Åh vad jag känner igen dessa jävla onödiga irriterande kommentarer!! Jag önskar att den som kläcker ur sig idiotiska saker kunde gå en dag i någon annans skor och se hur det kan vara. Skönt att du blir förbannad, jag blir oftast så jävla ledsen... Hoppas du har det underbart i solen! Kram

Jossan sa...

Hittade din blogg idag, helt fantastiskt att läsa att du blivit gravid spontant efter ivf. Och att du orkar leva vidare efter att ni förlorat era små änglar. Blev själv mamma till en liten Ängel 21:e januari i år, blev gravid med hjälp av ivf. Att läsa en blogg som din ger tillbaka lite hopp i den stora sorg vi lever i. Fortsätt skriva och lycka till med magen!!

JennieS sa...

Usch vad arg jag blir för din skull!
Fasiken att alla människor ska tycka o tänka en massa elaka saker endast för att de inte mår bra själva.

Är det inte bättre att ni tar hand om det ni mår dåligt av och låter andra ta hand om sig själva och de sina.

Vad är alternativet för Jonna menar ni? Hon gör ju det hon måste för sig och sin familj för att de ska finnas och må bra! Och bjuder in oss att ta del av det.

All denna illvilja...var kommer den ifrån... blir så ledsen & arg.

Bra att du säger ifrån!
All lycka o vårsol till dig!

Malin sa...

Jag håller iaf alla tummar för dig/er! Hoppas du kan bortse från alla dumma kommentarer, folk är inte kloka ibland..tyvärr. Kram Malin

Camilla sa...

Jag blir så ärligt förbannad när jag läser detta inlägg! Att folk ens _orkar_ kläcka såna saker ur sig! Vet de INGET om din historia?
Sen var det ju modigt av dem att skriva under anonymt... suck...