söndag 14 mars 2010

museér och melodier

Vilken härlig dag det var igår. Solsken och promenad med svärmor och Milo. Vi gick till arbetets museum, fikade gott och tog sedan en tur i utställningssalen. Milo småsprang åt alla håll och var så glad. Hela tiden pratade han om någonting och skulle titta på allt. Jag verkligen älskar våra museer och tänk att de ännu är gratis! Kul att de verkar uppskattas av andra barnfamiljer med, barnvagnsparkeringen var nästan full.
Sen promenerade vi hemåt och jag lagade den Etiopiska kycklinggrytan Doro wot som blev mycket uppskattad av alla! Mig själv inkluderat. Vilka underbara kryddor. Säger bara koriander, ingefära, muskot, kanel, chili och curry. Jag lovar, den var helt super. En bra alternativ påskmiddag kanske för någon? Ska dela med mig av recept senare.
Idag åkte Milos farmor hem. Det var väldigt trevligt att ha henne här. Dels såklart för att det bara var trevligt och för att få en frisk rygg och två extra armar till hjälp men framförallt ändå för Milos skull. Och farmors med såklart. De hade så roligt ihop. Älsklingen har verkligen farit omkring som en solstråle här hemma mellan alla famnar och däremellan glatt lekt på golvet och ibland (tolkningsfråga) slängt ett öga på Upsy Daisy och Iggle Piggle som alltsom oftast syns på TV:n.
Veckan som kommer ska bli solig med. Kall visserligen, men så länge solen skiner gör mig inte kylan något. Vi ska på besök på en förskola och förhoppningsvis är Marcus uppe på benen så vi kan ta en eller flra turer till någon av öf här i närheten.

Jo förresten. Bra låt som vann igår! Heja Anna B. Gillade nog Salems låt snäppet mer men är mycket nöjd med folkets val. Tycker bara det är så trist att så mycket fokus hela tiden läggs på hur det kan tänkas gå i europa. Europeiska jurygrupper hit och dit, tidningarna som sågar vissa låtar och tipsar om andra som kanske kan ha större chans i den stora finalen. Tröttsamt och fånigt om ni frågar mig. Schlager är en så stor svensk grej och varför kan det inte få vara det? Slappna av Björkman & co och låt svenskarna ha sin fest och själva få välja favoriten. Nästa tävling där ute skulle väl kunna ses som en kul bonus i sammanhanget.
Fast i och för sig.
I Lets Dance är det folket som ensamma väljer och samma folk som dagen efter klagar på att Willy går vidare.
Ja ja. Jag tycker det är kul med melodifestival hur skitnödigt det än stundvis kan vara och alla hundra deltävlingarna till trots.
Milos favorit igår av rumpgunget att döma var Timoteijs Kom.

4 kommentarer:

Anna sa...

Vilken fin blogg du har!
Har en fråga om vad du skulle göra..
Jag har precis börjat nytt jobb o är provanställd i 6 mån.
Jag vill gärna bli gravid men vet inte om jag vågar.
Jag är 29 o vet inte ens om jag kan bli gravid!
Har aldrig försökt tidigare.
Men tänk om jag förlorar jobbet. Fast jag blir ju hellre inte yngre..

Anonym sa...

Hej Milo jag hade gärna dansat lite med dig. Lilla solstråle. Ingen melodi föll jag för egentligen har glömt dem alla. Kul med farmor , min farmor var gôrsträng så det var inget att leka med men det gör inget det fanns andra.

Soligt o skönt ute och ut o busa .
Ok Jonna Salem sådär men nä.
Trist omröstning oooääännndddliig.
Angående Willy har du rätt det är ju folket som röstar fram honom eg. är det komiskt. Många gillar ju honom tydligen, fast han inte kan dansa. Fattar inte gnället men ser inte programmet längre mer än vilka som åker ut. 20 över 22.
Krya på dig Marcus och kram till dig Jonna , dansa lite med Milo-go.

Anonym sa...

Låter som en underbar dag igår med svärmor/farmor! Och god mat som uppskattades av alla, jättekul! Skönt för er med besöket av Marcus mamma, både som sällskap och hjälp för er några dagar. Plus kul för Milo och farmor att få umgås ordentligt.
Skönt om Marcus värk börjar ge sig, så att han kan existera på ett mänskligt sätt och ev gå till någon öf så Milo får leka av sig lite. Spännande att börja kolla på förskolor! Hoppas ni hittar någon bra i närheten av er nya lägenhet.
Jag gillade också låten igår med Anna B! Jag har konsekvent struntat i att läsa allt negativt idag om låtens vinstchanser i Europa, etc etc. Jag gillade låten, det är huvudsaken för mig (och vi var väl en hel del som gjorde det förstår jag på röstresultatet)! Kanske är det så att Björkman snart gjort sitt när det gäller Melodifestivalen, vad vet jag?
Let´s dance och Willy, näääää. Det var det om det ;-)
Hoppas nu ni haft en bra dag idag också. Här har varit ganska soligt, men lite kyligt i luften. Men man ser iaf hur snön smälter och smältvattnet rinner i små bäckar längs gatorna.
Kram till er från Maggan1

Anonym sa...

Glädjs så med dig Jonna....dag för dag ska en taga och som gamla gammelmormor alltid sa -Bekymra dig ICKE om morgondagen då var dag har nog av sin egen plåga. Så sant och bra sagt eller hur? Gammalt bibelord ant. som funkar bra. Kijan