torsdag 25 mars 2010

en eloge till mig
Detta inlägg är bara för att hylla mig som människa. Jag är nämligen så jäkla bra och just nu ruskigt stolt över detta faktum!
I två dagar hade jag hoppats på att det äckliga gamla rakvattnet (och alla andra rester som kan ha funnits i det) skulle åka ner i avloppet alternativt få lite hjälp av Marcus (visserligen sjuka, men ändå) nypor för att ta den vägen, men nej. Inget har hänt.
Observera. Att rensa avlopp är bland det äckligaste jag vet. Kan peta i massor av snusk och sköter det mesta "karlgörat" i hushållet medan Marcus snällt får tvätta, diska och städa. Men just avloppsrör med illaluktande vatten och gegg är något av det värsta enligt mig att beblanda sig med, tätt efter bildårarna-programmet, så där har jag alltid med rynkad näsa ropat efter karln min för assistans, nåja, utförande.
Hursom.
Jag tog i alla fall, efter den goda middagen och efterföljande glassorgien, på mig mina hårfärgarhanskar, greppade en virknål och kröp därunder med min kompis Ajax. Skruvade, sprayade och petade bort klegg efter klegg (ett litet smakprov på en av bilderna -så jäkla äckligt!) tills jag äntligen fick till fri passage och vattnet kunde strömma ner och igenom. Städade handfatet och området runtom och kände att -fan vilken människa jag är! En supersådan. Bara capen som saknas.
Det var bara det jag ville berätta.
Nu ska jag lägga mig i soffan och invänta sömn. Ska sova i natt och imorgon kommer mamma och pappa. Kul!

15 kommentarer:

Marbeth sa...

Tummen upp ;)

Anonym sa...

Du ÄR en supermänniska!
//Maggan1

Anonym sa...

Btw! Din hårfärg är superhärlig! Har glömt att säga det i en hel evighet nu.
//Maggan1

Tessan sa...

Du är grym! Skulle ALDRIG klara av det. Jag skulle spy rakt ut.

Anonym sa...

Precis så kände jag mig i förra veckan...vattnet bara strömmade lätt som en liten vårbäck i Dalom anno 18,jag kände mig renad och jag gick liksom lite mer rak och stolt ner till Netto och köpte mig mjölk till den välförtjänande kaffetåren samt en liten bit baklava.Alla har ju olika smak men jag kan säga att mitt sötbehov av en cm av en baklavakaka blev stillat i tre dagar. Igår köpte jag tre olika sorter och prövar mig nu fram,älskar ju pistagenötter så...mao mycket spännande.Så Jonna och ni andra tipsa mig gärna då jag tröttnat på Prinsesstårta och danska wienerbröd med choklad. Ojdå, detta är ju din blogg Jonna men jag tror mig veta efter att sett dina bilder att du är rätt intresserad av livets goda....Kijan

Anonym sa...

fantastiskt! dagens städkärringpris går till johanna.

Ingela sa...

Bra jobbat Jonna!! Du är faktiskt en riktig supermänniska...och då menar jag inte bara för att du kan rensa avlopp utan för att du är den du är och du bjuder oss ta del av dig och ditt liv!!

Mandisen sa...

Vad duktig du är! Tyvärr påminner det mig om att jag verkligen också borde... ÖRK!

Anonym sa...

Vad du är duktig!!
Det skulle verkligen behöva göras här hemma också men det verkar som om vi båda går och väntar ut den andra... ;)
/Mickis

Gråa musen sa...

Skickar capen omedelbart. Tar själv kräksjukor och vad som helst bara jag slipper göra rent i avloppet. FÖr min del står jag som ett fån på en stol och piper efter karln. Meckar gärna med bilen, byter däck. Men..... Asså varför ääär man sån. Det är ju ens egna skit så att säga.

Marielle sa...

YES! High five på det!

Anonym sa...

Heja dej eller oss, jag rensar också avloppen här hemma, golvbrunnar är också festliga eller hur? Må så gott! /A

Birgitta å Herr Nyfiken sa...

Vi är nog fler, som borde göra detta! Men vi har bytt efternamn: Herr å fru Skjutauppsson. Tusan att man ska vara sån!
Kramar

Anonym sa...

När vi bodde i eget hus var det mitt jobb att rensa avlopp.
Nu bor vi i hyresrätt och bara att ringa efter en som inte tycker det är äckligt. Underbart säger jag bara

Anna sa...

Helt otroligt söt och fin du är på dessa bilderna. Jag har sett många bilder på dig när jag har följt din blogg, och jag vet ju att du är en söt tjej. Men på de här bilderna var du verkligen helt gudomligt söt. Och du är fantastiskt fin i håret med!
Så rensa avlopp ..då är du som vackrast. ;)