tisdag 16 mars 2010

matglädje

Känner mig något vilsen den här veckan. Hade näsan i Linas receptblad flera gånger om dagen den föregående, tänkte på maten, på vad och hur göra mest hela tiden när jag inget annat hade för mig. Drömde till och med om det goda grejerna jag skulle få laga till dagen efter. Och så nu, denna vecka, ingenting. Inte ens ett jobb att gå till.
Jag vet, måste vila och ta det lugnt men har heller inte råd att bara vara för då tänker jag fritt och fria tankar just nu.. Nej dit vill jag helst inte. Så jag kom på att jag får göra en egen lista helt enkelt som nu är undr skapande och ska senare handla (alt skicka någon annan att göra det)finnjonnas matkasse.
Har kommit fram till två måltider så länge. Idag blir det Jonnas matiga köttfärssås till färsk tagliatelle och imorgon den supergoda ryska laxsoppan. Känns mycket bra. Det ska vara rätt enkelt och varierat. Försöker också tänka på att ingredienserna passar ihop från ena dagen till den andra så att det jag handlar verkligen ska gå åt. Det ska faktiskt bli min mission nu när jag är på detta mathumör (förutom att laga maten som bara är roligt). Ska verkligen jobba stenhårt för att så lite mat som möjligt slängs, för jag måste erkänna, det har åkt så mycket goda råvaror i skräpet på sistone ja alltid egentligen, bara för att vi inte orkat tänka eller lyfta på sakerna som legat framför förrän det varit försent. Vår lilla ungkarlskyl har ju inte gjort saken bättre direkt heller, för när det är överfullt är det frutkansvärt lätt hänt att hälften av grejorna hinner ruttna innan man hittat dom. Men som sagt nu ska jag bli bättre på det! Och nästa lägenhet har en hel enhet av varje så det kommer bli möjligt att frysa in resterna med. Kanon.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Jonna! Du kan hitta många bra mattips på familjelivs forum under "Allmänna rubriker" - "Mat och bak". Trådar med middagstips etc. Perfekt när man behöver lite inspiration :-)

En helt annan sak, är nyfiken av mig så jag frågar, går du fortfarande i terapi och tycker du att det hjälper er?

Anonym sa...

Tänk vad snabbt man tar till sig sånt man gillar, som Linas receptblad o mat. Men det var väl varannan vecka du hade beställt, eller minns jag helt fel?
Visst kan jag till viss del förstå att du trots allt saknar jobbet, men kanske mest för att ha något annat att sysselsätta hjärnan med, hellre än att låta fria tankar flöda fritt. Och det ska dom ju inte få tillåtelse till! Så Finnjonnas matkasse inkl recept är väl en suverän idé! Innehållet i matkassen får någon hjälpa till med, men resten fixar du. Sen finns det ju 2 varianter; En är att du lägger ut recept/matkasse på din blogg, en andra variant är att du samlar ihop till en liten bok som innehåller såväl veckans matkasse som recept och så ev via Marcus bokförlag trycka upp ett antal och sälja via bloggen! Nu fick min fantasi flöda lite fritt. 2 rätter har du ju klara, så då är det bara 3 kvar så är en vecka klar!
//Maggan1