söndag 10 februari 2008

trött förening

Det var en lång dag igår. Med massor av intryck. Det var trevligt, absolut. Många bra snuttar, mycket man hade velat se mer av. Men ändå. Så här dagen efter känner jag en ovälkommen bajssmak i munnen. Jag är inte alls nöjd med hur det fungerar just nu. Våran, Norrköpings, Riksteaterförening går på knäna. Vi är inte som andra föreningar i länet eller landet. Med nollbudget är man inte kaxig.
Norrköpings kommun jobbar stenhårt på att bli Europas kulturhuvudstad 2014 medan stadens arrangörsförening är i upplösningstillstånd. Det finns bara så mycket man kan göra utan pengar, utan ekonomisk uppbackning. Men vi ska kämpa på. Lite till. Vår uppgift är att arrangera lättillgänglig, inspirerande och berörande scenkonst för vanliga människor i staden och tycker att vår roll som komplement för det redan befintliga utbudet av institutionsteater och stand-up är för viktig att bara nonchaleras. Frågan är hur länge vi orkar. Innan 2014 kanske Norrköping blir den enda östgötska kommunen att inte längre ha en Rikteateransluten förening. Passar sådär ihop med den kulturella satsningen det pratas om...


I vår kan ni i alla fall se Bob Hansson och Kristoffer JonzonKulturkammaren och Marcus Birros pjäs Krig hela tiden i Nomadteaterns tappning. Missa inte dessa!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jonna Vanhatalo! Det var jävlar inte i går man såg dig! Och tonkka han harvar på i gävle?
Hoppas allt är bra!

finnjonna sa...

He he. Det samma antar jag, vem du nu är. Och visst tonkka harvar i gävle :-)

Anonym sa...

mm det där med kulturstad ja... jag är lite irriterad på en del när det gäller det projektet, men det behöver vi inte ta här. ;)

ska släpa med folk till vårens aktiviteter, lovar!

Anonym sa...

Biljetter till Krig hela tiden är bokade. Och när jag tänker efter så var det kanske till och med dig jag pratade med. Uppfattade inte namnet på den jag pratade med. Känner ju bara till dig till utseendet och inte till rösten...

finnjonna sa...

anna: visst var det mig du pratade med :-) Jag kom på att det var du en stund senare. Var så förvirrad med mycket att göra idag så. Kul att ni kommer!

Anonym sa...

Vi missade Krig hela tiden när den gick förra gången, så nu tänkte vi att det är bäst att passa på...
Det är verkligen skumt att "känna" olika människor via deras bloggar. Man känner till deras liv och känslor men man har aldrig träffats och pratat i verkliga livet.
Kände så på Marcus releaseparty i maj då någon frågade mig om saker som jag skrivit på min blogg.
Skumt men roligt.
Ha en bra dag.