fredag 9 december 2011

Malmö?

Jag vill resa iväg. Får alltid lust till det när det börjar bli mycket med saker och ting, och just nu är det mycket.
Oftast vill jag neråt.
Ganska långt neråt.
Men efter att frågan -vad jag tycker om Malmö?- plötsligt dök upp började jag fundera på -Malmö.

Har varit där en gång med Marcus för evigheter sen och jag minns att jag tyckte det var vackert. Det var så här i slutet av året, kallt och ruggit, men inte blött, inte snö. Bara kallt och så grönt. Väldigt grönt. Med rätt mössa och varm jacka var det väldigt trivsamt faktiskt. Och snö hinner man med annanstans.
Från Stockholm är det bara en tågresa ner dit och när jag tänker på det tänker jag också att det är bra konstigt att jag aldrig tog det där tåget från Norrköping då det hade varit ännu närmare.
Men bättre sent än aldrig och tummen sitter lösare idag så man vet aldrig...
Just nu skulle jag dessutom ta en tripp till Köpenhamn när jag ändå var på gång. Två flugor på smällen och hela den baletten.
Det börjar rycka rejält i rese- och hotellbokartarmen. Får kolla runt och se vem som vill med.
Jess är svag för skåningar.
Det vet jag med bestämdhet.

5 kommentarer:

Ann Jolby Solander sa...

Skåne är så vackert med sitt öppna landskap. Åker du/ni dit så missa inte det bästa Julbordet ever.

http://www.spangen.se/

Har aldrig före eller efter ätit så otroligt god mat som på Kalle på Spången, helt galet god mat.

Anonym sa...

Hotell Mäster Johan är ett så trevligt hotell. Mitt tips om det är Malmö som gäller. Dessutom ligger det helt perfekt till. Nära till det mesta man vill ha.

Cattis

Anonym sa...

Hugaligen sveriges Chicago.Håll dig i rätt områden bara. Kram

Anonym sa...

Malmö är en mycket fin stad, jag är där ofta, minst en gång i månaden. Men för det första får man se till att vara på "rätt ställe", för tyvärr har det senaste åren tenderat att bli lite stökigt där.
Och sen för det andra så älskar jag Malmö mest på våren, när vi här lite mer norr ut fortfarande har halvvinter, då är det underbart i Malmö, vår, blommorna börjar slå ut, liksom träd och buskar och alla gräsmattor prunkar i sin härligt gröna färg. Den här tiden på året tycker jag att Malmö visar sig från sin sämsta sida, mycket blåst, mycket regn och rusk, mycket dis och tät dimma, snörök och hala vägar. Men affärer och matställen är naturligtvis lika inbjudande när på året man är där.
Ja, det var mitt lilla inlägg i Malmödebatten.
Men du är the boss och bestämmer över dig, själv väntar jag lite nu med att åka för avslutningsvis - jag gillar stan jättemycket (men inte vädret där den här årstiden)!
Kram Maggan1

Anonym sa...

Malmö - det tycker jag absolut :) Strosa i vår fina parker, käka på Möllevångstorget och fika på Lilla Torg, åk upp i Turning Torso i västra hamnen och få världens utsikt, och du som är finne kanske uppskattar kallbadhuset på Ribersborg :) och såklart ta tåget över bron till Köpenhamn där du måste besöka Tivoli så här i juletid - helt underbart fint och saknar du julstämning garanteras det där! Inget slår Köpenhamn under julen :) Trevlig resa! Kram/Malmöit