lördag 1 september 2012

filmterapi

När livet krisar, och det gör det ju ibland, sätter jag på en film. Den bästa filmen att bota kris med är "Flykten från verkligheten" som ju faktiskt är samlingsnamnet på vilken film som helst. Bra eller dåliga, alla hjälper de en att fly för stunden.
Och det är det film är till för.
Också.

Idag ska jag när barnen somnat intaga min medicin i form av De 400 slagen, Saturday Night and Sunday Morning och eventuellt någon urlöjlig komedi på det.
Det bästa nuförtiden är att jag på detta sätt får hur många flugor på smällen som helst. Film är plugg, det är jobb, terapi och bästa vännen för mig. Kommunikationen i den formen må vara hyfsat ensidig, men i brist på annan och eller fler har ensidig i alla fall en sida :-).

Är det någon mer som ska falla i film idag? Jag menar, vädret är ju inte till för mycket annan lek så ge mig lite titlar. Vad ska ni se?

Kram.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ikväll blir det film som visas i TV: För kärleken. Kom aldrig iväg på den på bio. Hade glömt bort den så jag blev glad att den visas på TV nu. Gillar när olika händelser/öden vävs samman. Har höga förväntningar på denna film! /Liselotte

cornelia. sa...

idag har jag sett två filmer. först den senaste tintin. gillade den faktiskt mer än vad jag förväntade mig. och sen le hérisson (igelkotten) som var en fantastiskt ljuvlig fransk film. rekommenderar den verkligen!

cissi sa...

Vi såg "SpaceNazi" :-) Annorlunda och rolig

Linn sa...

Visst är film en paus från verkligheten med alla sinnen ;-). Se gärna The future av Miranda July eller Den goda féen med Fiona Gordon och Dominique Abel, två filmer där verklighet och det overkliga möts på ett inspirerande och samhällskritiskt sätt! Hälsar Linn