tisdag 25 september 2012

fullt upp

Jag har kommit på att jag har ganska mycket att göra om dagarna.
Har två kurser på halvfart, sammanlagt heltid för den som inte kan räkna, sen jobbar jag lite med administration på ett håll och ser filmer och recenserar dem på annat.
Rätt mycket att göra.
Har iofs som sagt dagarna på mig och så länge barnen är friska och på förskola har jag flera timmar att fylla. Och de fylls lätt.
Svåraste är med disciplinen stundvis.
Att plugga språk på distans är mycket krävande. Just nu gör jag det genom att ha på italiensk TV i bakgrunden medan jag tar paus från själva det praktiska.
Bra där av mig. Att lyssna ger mycket.
Men det är hela tiden nära att jag sätter på en film eller tar upp en nonsenstidning eller bara slösurfar på för mig fullständigt irrelevanta nätvågor tills klockan plötsligt blir tre och det börjar bli dags att gå iväg och hämta barn.

Filmvetenskap är jättekul och hyfsat enkelt att plugga på distans. Det är skriftliga föreläsningar som varvas med egen läsning och så uppsatser på det.
Framförallt nu när jag kan ha användning för det jag lär mig i mitt fina lilla extrajobb som filmrecensent känns det ännu mer inspirerande!

Mitt fina lilla extrajobb förresten.
På torsdag ska jag träffa en filmstjärna och göra en intervju. Det blir den första men förhoppningsvis inte sista för mig. Det känns så roligt att jag nästan kissar på mig bara av tanken. Nervöst med. Fast mest kul.
Hoppas bara jag gör det bra.

Nu ska jag plocka fram penna och papper och skissa på frågor.

Ha det bra.

Recension på Sammys Äventyr 2
Läs :-)


2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis för extrajobbet, som filmrecensent. Du är så duktig och effektiv. Du hinner med studier, extra jobb och barnen och Marcus. Kvinnor kan, eller kvinnan kan.Tuula

Anonym sa...

Snacka om att ha många järn i elden, du är ju helt fantastisk som hinner allt detta och orkar. Men ta inte på dig för mycket, det är så himla lätt - talar av egen erfarenhet.
Hoppas intervjun med filmstjärnan funkade bra, men det är jag säker på att den gjorde.
Ha det gott, krama familjen och var rädda om varandra.
//Maggan1