torsdag 18 mars 2010

jag -en vinnare

Fick idag min första vinst i pengar räknat, nästan någonsin, insatt på kontot. Är sedan en tid tillbaka med i Postkodlotteriet och nu har alla de där tusenlapparna jag systematiskt skyfflar in till spelet äntligen gett lite utdelning (till mig, jag hoppas andra mer behövande fått någon större del av kakan) är nämligen 150 kr rikare från idag räknat!
Tjohoo!
Det kunde inte kommit lägligare. Dagen innan barnbidrag, några dagar innan lönen på drygt 4 000 kr landar där den hör hemma och just den dagen då jag tog en lång och dyr lunchfika med mig själv som enda och just då bästa sällskap.
Hushållet har tack och lov något mer pengar, men inte så galet mycket som det kan verka när man kikar in vårat galmorösa (nåja) liv och verkligen inte nu då vi båda varit inte helt hela om vi säger så. Just nu kollar vi på hur vi kommer få det att gå ihop med flytten som i runda slängar lätt går på minst 55 papp inklusive båda hyrorna men exklusive möbler förutom soffa, så jag tänkte be er om lite tips. Lite inredningstips, billiga sådana. Hur får man det att enkelt och med så lite som möjligt att se trevligt och snyggt ut?
En ny bautasoffa ska vi ju som sagt investera i men så behöver vi 6 matbordsstolar med och jag har tänkt att kanske det kunde vara tufft med 6 olika, gamla varianter från säg Myrorna. Vad tror ni? Får såklart ta det lite pö om pö men vissa grejer vill man ju ska vara någorlunda klart som Milos rum till exempel som jag vill ska bli fint och fräscht direkt. Killen. Ett eget rum. En stor färgglad matta är viktig där och textiler vill jag ska vara nya fast för det inte hutlöst dyra.
Ikea kanske?
Eller Rusta?
Ja, vi får kolla. Känner bara att jag får börja redan nu för sen kanske jag inte kan så mycket mer än fundera och planera. Nu kan jag ju faktiskt fortfarande ta mig ut till affärerna och se på saker.

Ikväll ska det bli film. 2012. Katastroffilmernas katastroffilm har jag hört och jag älskar katastrof! På film. Efter svärfars supergoda lammkotletter kommer det sitta fint med smågodis och en stor gnutta katastrof just.

God kväll och kram.

22 kommentarer:

Tessan sa...

Tradera eller blocket. Det finns så många som vill bli av med saker snabbt, då kan man göra ordentliga fynd!

Anonym sa...

Ny modern soffa med gammalt matbord och stolar som du själv kan klä om (behöver bara tyg och en sån där "tyghäftapparat") blir super. Man kan lätt och billigt piffa till med nya gardiner och ny matta och inte att förglömma lampor och nya kruker/växter gör susen för ett nyare och frächare intryck och känsla. Köpes såklart billigt på IKEA. Jag tycker själv de blir mer hemtrevligt att skippa tråkiga tavlor och istället satsa på snygga ramar med egentagna foto från resor och familjemedlemmar. Antingen som en fotovägg med många mindre ramar eller få stora.

Lycka till med inredningen i nya lyan!

:) / Malmöit

cissi sa...

Stolar finns det en uppsjö av på blocket. Riktigt sjyssta pinnstolar! *vill ha själv, men har ingen plats* Lite färg på dem bara så kan det bli urtjusigt. Kan även hitta mkt annat på blocket. Tradera är ett annat tips. Har köpt en hel del gardiner där i från själv. IKEA är ju alltid bra. Använd deras "handla" kort om ni inte kan/vill betala allt på en gång. Lite tips! :-) Det är bara att ringa om ni vill ha mera! kram

saris sa...

Blocket har det mesta man behöver :) Lite tufft kan det vara med uddasstolar. Gardnner piffar alltid till det, inga panellängder utan de som är 150 cm bred. De är mysigast. Och blommor!!

Bilmatta till lillkillen kanske, vår 2 åring kör numera sina bilar hejvilt på mattan och älskar det. finns på ikea för 149:-. annars har ju ikea mycket bra barnmöbler. stol och bord till rummet är inte heller helt fel och billigt på ikea.

Anonym sa...

Vi har byggt ett alldeles nytt hus. Vi har bott här i snart 4 år & ännu är det inte färdigmöblerat & inrett. Låt det vara lite tomt & omöblerat ett tag, spara till det ni verkligen VILL ha istället för att köpa nödlösningar som blir dyrare i längden. & barnrummet, IKEA har BRA & BILLIGA lösningar förvaring som är barnrummens mästare & så har vi önskat oss möbler till barnrummet när barnen fyller år/julklapp/dop osv när vi velat ha något extra såsom Sias barnserie...

Bo in er, köp sen är mitt tips!

Anonym sa...

kan ni inte samla släkten vänner som packar och flyttar 55 lapp verkar dyrt för flytt. Flyttkartonger kan man ju hyra.
Tradera, Blocket , vet inte vilka second hand det finns i Norrköping, IKEA alltid kul kolla, men i morgontidningen kan man göra verkliga fynd, folk säljer hus och vill bli av med saker. Stolar finns hur mycket som helst Blocket. Sätt er och rita
upp varje rum och måla eller klipp ut bilder ur tidningar " såhär vill vi ha det" flytta om, eller använd datorn . Milo skall få nytt tycker jag hans fans. Kul att du kan gå i affärerna o kolla bra. Men får ju en bild av hur man vill ha det sen kan det ju ta lite tid innan allt är på plats. Soffa med mysiga kuddar o plädar är mitt bästa. Det är modernt med olika matsalsstolar olika glas . Tavlor o sådant det skall ju vara i er egen smak. Det blir säkert bra o grattis till vinsten o fikan var du MYCKET värd. Skönt med lite egen tid . Ett ordspråk angående inredning o flytt. Kommer tid kommer råd. sköt om er.
ps jag är Pollyälskare -godiset.

Cilla sa...

IKEA har en billig ryamatta som är snygg. Min dotter har den gröna i sitt rum och vi har den röda i vardagsrummet.
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/20188807

Anonym sa...

Härligt med en 150-kr-vinst från Postkodlotteriet. Jag är också med och har också vunnit – en gång! Men i alla fall. Man ser ju vilka fina belopp de olika organisationerna får, det tycker jag är stort. Jag är glad för mina 150 kr! Och du fick ju din lunchfika betald, en lycka bara det.
Det här med pengar är alltid aktuellt. Men det brukar alltid gå ihop sig i slutänden. En flytt inkl dubbla hyror under en tid kostar ju lite, men det viktiga är ju inte att allt blir klart från början utan det är att man får en fungerande tillvaro, har ”mat på bordet”, sen kan man inreda med nytt och nygammalt successivt. Allt måste inte finnas direkt. Den nya och större lägenheten är ju värd hur mycket som helst, att Milo får eget rum och det blir klart är viktigt, sen kan resten komma pö om pö. Stor färgglad matta i Milos rum – kolla Ikea, dom brukar ha kul barnmöbler till bra priser. Mitt barnbarn fick en underbar ”pojkmatta” där han kunde köra bil och ”plantera träd och buskar, sätta upp hus” (köptes vid sidan om förstås), hur poppis som helst köpt på Ikea. Betr övriga möbler är väl Myrorna ett bra förslag, ett annat är ngn auktionsfirma, Shalom och Röda korset (om dom finns i Nkpg), som brukar ha fina, bra saker! Tradera och Blocket finns ju också, men man får passa sig med dom, så man inte blir blåst! Auktioner på Tradera är kanske säkrare än köp på Blocket enl min uppfattning. Många har blivit lurade på Blocket, betalat in pengar, men aldrig fått något. Tradera har en annan typ av kontroll på sina auktioner. Men jag föredrar att ”se och ta på” det jag ska köpa. Bautasoffan får ni nog köpa ”som vanligt” tror jag. Men du gör helt rätt som börjar redan nu, så du kan vara med och kolla vad ni vill ha.
Hoppas svärfars lammkotletter smakade bra och att filmen höll er i spänning. Kram till er alla inkl svärfar! //Maggan1

Anonym sa...

På auktioner kan man fynda matsalsgrupper och stora skåp för billig penning. Om man vill kan man måla vitt (eller annan färg) eller lämna in för lackering om färgen inte passar men stilen är rätt. På auktion kan man dessutom ofta fynda gammalt linne som är väldigt välskött och vackert. Lite gambling är det väl, men många gånger kan man lägga bud via nätet så man inte rycks med, eller inte har tid eller ork att sitta kvar. HM home har mycket fina kuddar, enkla men snygga gardiner, plädar, dukar, överkast av bra kvalitet till billigt pris. Går att betala på avbetalning dessutom, om man vill dela upp kostnaden på ett par månader.
Lycka till med allt spännande ni har framför er!

Anonym sa...

Sälj sånt som ni tröttnat på. Ta in kulor och köp sånt ni vill ha för stålarna. Loppis, blocket och andra annonsplatser är lite tips.

Ibland kan man kanske behöva ta ett räntefritt lån för att köpa lite större möbler såsom soffa. Bara månadssumman känns okej så kör flera möbelföretag räntefritt i 12 månader. Blir man varken ruinerad eller satt i lyxfälla.

Flyttkostnader kan man spara in på genom att ringa släkt och vänner. Hyra bil och släp kostar inte skjortan. Att jämföra priser med olika flyttfirmor kan också spara in kulor!
Själv brukar jag ibland hitta fynd på Erikshjälpen eller andra secondhand och loppisar. Finns fina saker och till humana priser. Bra att sätta sig ned och tänka ut ett tema. Själv är jag sugen på lite orientalisk inredning, men får väl se vad det blir!

Lycka till hur som haver!

Kram
/Madeleine

Gråa musen sa...

Du har redan fått flera bra tips. Mitt är att kolla IKEAS färdigsydda billiga prylar. Tex underlakan för 29 spänn man kan färga och sy av det. Själv köpte jag ett jättebilligt överkast på IKEA som jag tvättfärgade och sydde kuddar av. Deras billigaste sovkuddar för 19 spänn klippte jag i två och sydde överdrag till och har som prydnadskuddar. Skitsnyggt.

Anonym sa...

Hej Jonna,
jag har ett kanonbra tips. åk på auktion i Linghem, ligger mellan Norrköping och Linköping. Jag har handlat mycket där och kan man inte åka dit den dagen det är auktion så kan man lägga bud. Priserna blir aldrig skyhöga.
Man kan gå in på deras hemsida och kolla vad som är på gång och när nästa auktion är, där läggs upp axplock av utropen. Adressen är www.auktionshuset.nu.
Hoppas ud hittar något. Vad gäller indredning så tycker jag det blir bra om man blandar gammalt och nytt, inte titta för mycket på trender, man tröttnar snabbt.
Lycka till.
Mvh
Maria Benckert

Thess sa...

HURRA för vinsten!! :) STORT GRATTIS! En vinst är alltid en vinst.

Tycker att gamla stolar av lite olika modell är en toppenidé. Vi har ett matbord med åtta stolar och de ser inte likadana ut, de är i lite olika färger och modeller, vilket jag gillar och kan rekommendera. När det gäller tyger har IKEA en massa fina nu, och billiga är dom oxå, typ 59kr metern eller nåt sånt. Åhléns har oxå jättemkt fina som inte heller är så dyra, deras egna ligger på ca 149 kr metern. Kanske kan va nåt?
Lycka till!

Anonym sa...

for barnrummet ar ikea oslagbart! de har dessutom jattefina, nya tyger som passar perfekt i barnrummet. fina, fargglada vykort i ramar pa vaggarna livar upp. vi bor dessutom inte i sverige sa jag har satt upp bilder pa alla familjemedlemmar hemma i sverige pa en lina ovanfor sangen. kan min dotter titta pa mormor, moster etc varje dag.

kram johanna

Anonym sa...

Udda stolar kan vara riktigt snyggt. Särskilt om man målar alla i samma färg, annars känns det lätt lite stökigt.

Lite mysigt på väggarna får man lätt med snygga tyger som man enkelt spänner över en frigolitplatta. Det väger ingentig och hur lätt som helst att sätta upp på väggen. Hamra i en spik i väggen och tryck bara på skivan. Hepp!

Jess sa...

Blocket som sagt! Varning för att bli beroende bara, det blev jag. kram!

Anonym sa...

Ett sofftips: skaffa en Ektorp 3-sits (Ikea) på Blocket. Köp ny klädsel om det behövs. Jag gillar verkligen Ektorp.
Olika stolar runt bordet låter kul!

Lycka till! Anna

Anonym sa...

Många bra tips men, ALLA har ju inte släkt och så många vänner i samma stad och det kan vara svårt med övernattning el.ev ryggproblem osv. 55 000 låter Ootroligt mycket men kanske du kunde sätta upp flytthjälpslappar på Högsskola/gymnasium. Alltid är det väl några starka fattiga studenter som behöver lite extrapengar ? Kijan

cissi sa...

P.S
Eran flytt kostar ung lika mkt som vårt bröllop ;-) Verkar lite dyrt för en flytt. Men räknar ni med dubbla hyror då?? Kram

Helene sa...

Jag "vann" 125:- genom att öppna posten idag. 25:- var återbäring från Apotekets Plusklubb och 100:- fick jag för att jag var med i en enkät på nätet. Det här ska firas genom att köpa fläskfilé imorgon! För det är jag värd! Hade en apdag på jobbet, skitmöte med två chefer som framkallade migrän.

Kram

Gunilla sa...

Grattis till Vinsten :)
Jag fick själv också ett mail om vinst på 150:- Jippie!!

Anonym sa...

Ring TV och boka Room-service eller Bygglov eller Äntligen hemma det tycker jag du ska göra.
Fin mage tänker på er och ber för er.