torsdag 25 mars 2010

lammfärsgryta med aubergine och kikärter toppad med fetaost






Subtil njutning av Milo Birro.
Kvällens middag var hysteriskt god. Riktigt sådär att man har lust att ta en svängom på bordet. Det smakade mycket och länge. Ett äktenskap fullbordades i munnen och jag längtar redan till nästa gång jag ska laga något med vitlök, timjan och fetaost. Mumma!
Så här va.
1. Hacka/tärna och fräs en rödlök, en röd paprika och en aubergine (som den är). Salta och peppra.
2. Lägg grönsakerna på en tallrik och fräs nu lammfärs (500 g) med 3 vitlöksklyftor i grytan. Salta och peppra. Ha sedan i 3-4 msk tomatpuré, en köttbuljong och 3 dl vatten och ca 1 1/2 dl frysta kikärter och 2 tsk torkad timjan.
3. Häll i grönsakerna på nytt och låt allt koka i 5-10 minuter.
Under tiden kokar du (fullkorns)ris och strax innan servering strör du krämig fetaost på hela härligheten och lägger några blad timjan on top (ifall du har såna).
Voilá! Klart och gott. Så gott!!!
Jag valde att servera med en halv skivad tomat, en rostad macka och några droppar balsamicokräm som alltid tillför det där lilla extra.
Enkelt, gott och nyttigt! Kan inte bli mycket bättre.
Smaskens.
Ps. Grytan skulle fungera utmärkt som fyllning i ett pitabröd t ex. skippa då riset och kör med bara bröd till.




3 kommentarer:

Anonym sa...

Har aldrig varit särskilt förtjust i lamm, men det här låter ju faktiskt riktigt gott! Att ha grytan som fyllning i ett pitabröd var ju en himla bra idé!
Fina bilder på både mat, Milo och Marcus! Kram Maggan1

M.D sa...

Oh mums det ska jag nog prova ,tackar för tips och recept :)

Jeane Quidote sa...

Vad riktigt bra att du lägger ut dina recept - hurra! Ska vi genast prova :)