torsdag 17 februari 2011

en bit av himmelriket

Jag måste erkänna att jag nog aldrig är så religiös som när jag tar första tuggan av min finska rågmacka med några skivor sininen lenkki på. Närheten till Gud och allt det andra vackra blir än tydligare när jag sköljer ner härligheten med jaffa.
Mums.
Eller halleluja.
Eller vad ni vill.
Gott är det och jag glad!
Var med min vapendragare Päivi till finska korvbutiken (i Eneby) idag igen och det var nog för sista gången på ett tag. Snyft. Åker ju till Rom om en dryg vecka så dagens inköp ska räcka tills dess. Är det tänkt.
Jag ska varje dag som nu återstår tanka finska delikatesser (nej det är ingen motsägelse) som den lilla tok jag är, så att jag sedan klarar mig på den torftliga italienska maten i två månader.
Nädå. Skojar. Italiensk mat är helt ok den med, även om ingen lenkki finns att hitta i hyllorna ;-).

Förutom korvshopping så har barnen fått sina tbc-vaccinationer idag. Det gick bra. Ont gjorde det men gick snabbt över. Milo fick ett klistermärke efteråt med en katt på och det piggade upp.
Vi tog beslutet att ge dom skyddet eftersom det är vad som rekommenderades av flera av varandra oberoende läkare vi pratade med. Inte nödvändigtvis för att vi ska till Rom nu, utan för att tbc smittar och finns överallt i och med att folk, däribland vi, reser in och ut, hit och dit. Vi föräldrar är vaccinerade och då känns det bra att kunna ge barnen samma skydd.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det är märkligt det där med rekommendationer på vaccination... De två läkare vi pratat med rekommenderade det inte då risken med komplikationer av vaccinet är större än risken att smittas enligt dem!?

Hoppas ni får en trevlig resa!

Anonym sa...

Förstår att du gillar de finska korvarna, men tänk vad härligt sen när ni kommer hem från Rom och du får din längtan att åka köpa sådana igen!
Tycker det var ett bra beslut ni tog att vaccinera barnen, dom har ju samma rätt till lika skydd som vi vuxna.
Tänk att det bara är en dryg vecka tills ni åker, tiden bara rinner iväg.
Hoppas ni haft en bra och solig dag ni också idag!
Kram Maggan1

Helene sa...

Ser att du har börjat plugga italienska! Den där bokserien med olika språk för nybörjare är väldigt bra. Jag använder "Tyska för nybörjare" i min undervisning och den funkar jättebra. Lycka till från en språknörd! :-)

Anonym sa...

Hej ville bara fråga en sak av ren nyfikenhet. Vart har du fått tag på jaffa????