söndag 13 februari 2011

underbar helgtrip

Vi tog lite sportlov typ och en spontanövernattning med familjen på Vildmarkshotellet i Kolmården, som ligger sanslöst vackert bara en 35 minuters bussresa härifrån och upplevde poolbad och fantastiska djur på riktigt nära håll. Dock inte samtidigt. Men som det piggade upp!
För jo, trots kakelugnar är och har jag varit väldigt trött i kroppen sista tiden. Det blir en människa gissar jag när hon inte kunnat sova på mycket länge. Och då spelar det som sagt ingen roll att ens hyreslägenhet är begåvad med fyra(!) kakelugnar i olika nyanser eller att jag snart med familjen ska till vackra Rom. Eller att folk har det sämre (sen när blev det en tävling). Jag är trött i alla fall, fast piggare nu. Bra va :-).

(Men alltså, det tröttar ut en aning extra att få, om så bara några och av några, när inte en favorit upprapar sig som en toka, avundsjuka och elaka kommentarer. Jag raderar dom, ifall Du undrar vart de är. Vill inte att någon annan ska bli trött och då jag har blivit bättre på att gåsa av mig gör jag därför så efter bästa förmåga. Nu har detta fått nog så många rader.)

Hursom.
Helt otroligt att vara så nära lejon och tigrar även om det (tack och lov) var galler emellan. Delfiner fick vi klappa också. Så släta och fina! Milo kastade boll med en som kastade tillabaka och det var ju bortsett från elefantmatningen det häftigaste tror jag för en liten kille som hade en superhelg, liksom vi andra. Mimmi sov visserligen för det mesta och verkade inte alls så intressad av tex stora kattdjuren, som de av henne. Fy. Men hon var nöjd och det är hon ju när vi andra är det med.

Mamma och Milo åker omkring i strömt vatten och det är så kul!

Vem är mest rädd?
Lite som att vara i kyldisken -att vara vi. I buren.

Mums. Typ.

Åh en bebis som diar. Känner igen mig i mamma noshörning. Minus höet.

Skrattande elefant. För visst måste något ha varit riktigt roligt för att locka fram det leendet eller så var det min mössa den såg?

Modigaste killen någonsin längst fram medan vi stora häckade därbak.

Ett päron till.

Hög som en halv snabel. Inte illa.

Många päron gick det åt.

Mimmi och mamma softar.


12 kommentarer:

Jenny, Jens, Oliver och Isabella sa...

Vilken härlig helg ni verkar haft =). Å söta Milo verkade riltigt stolt =). Haha ang frågan om vem som e räddast så tror jag att Marcus va det ;). Ni är en sådan fin familj, du å Mracus passar så bra ihop å era barn är såå himla söta =). Tycker det är synd att ni flyttar. Kram till er

Emma sa...

Villken härlig helg ni verkar ha haft :) så härligt att bara få komma iväg lite ....
Kram Emma

Ida sa...

oj va häftigt att komma djuren så nära! skoj med liten spontanresa!

Anonym sa...

Tänk så mycket och härligt man kan uppleva på nära håll! Förstår att ni hade en trevlig vistelse på Kolmården! Har aldrig varit där själv, men kolla in djurbilderna på webbbkameror.se och följer ibland med när det föds nya djurbebisar, fr a tigerungar och flodhästen.
Milo är minsannn ingen fegis och verkar inte det minsta rädd. Jag hade aldrig gått så nära elefanterna t ex. Vet inte om jag gått in i bussburen heller och kollat tigrarna på så nära håll, men säkert en häftig känsla.
Tack för alla fina bilderna och filmsnuttarna och att även vi fick vara med på ett hörn på er minisemester!
Ha en fortsatt trevlig kväll!
Kram från Maggan1

Anonym sa...

Hej Jonna.
Jag tycker du är jätteduktig, jag förstår inte varför folk ska gnälla så mycket. Tycker du har all rätt i världen att "klaga" om du vill det, det är ju din blogg och om du behöver skriva av dig så är det väl upp till dig. De som har nåt emot det kan väl hitta nån annan positiv blogg att läsa ist...
Jag förstår inte hur du orkar med 2barn när du inte får nån sömn. Jag får sova men orkar knappt med en snart 2åring som går i 110 hela vakna tiden :).
Hälsningar,
Jenny.

Anonym sa...

Åh, det verkar underbart! Ni verkar vara en så fin familj, tycker jag!

Anonym sa...

Måste korrigera mig själv innan nån annan gör det! Jag kollar på webbkameror.se - Ja! Men några flodhästar som jag skrev i min förra kommentar har jag aldrig sett där. Jag menade noshörningarna, mamma och baby. Och vilken baby sen! Den går inte av för hackor precis. Nog om detta, för flodhästar tror jag inte ens dom har på Kolmården.
//Maggan1

Anonym sa...

Vilka glada bilder! Jag kommer nog att somna leendes. Så bra att ni tog er den tiden, och först kom på tanken. Ni päron måste vara rädda om er själva också. Hoppas du får en hel natts sömn innan resan. En soffa hos en vän går väl bra? Tror att du behöver det Jonna.
Modiga Milo! Jag själv går inte nära en elefant trots att jag är "vuxen" ;)
Kram Louise

Helene sa...

Vad modig Milo var! Så där nära hade inte jag vågat gå kan jag ju erkänna direkt.

Lyssnade som sagt på Marcus på radion igår. Ni ska ju verkligen stanna länge i Rom, vad mysigt! Ska ni hyra ut lägenheten i Norrköping? Ska bli spännande att följa era äventyr där nere!

Birgitta å Nyfikne Herrn sa...

Tack, för att vi fick följa med er till Kolmården! Jisses, det är 42 år sedan vi var där! Vilken upplevelse för en liten man (den stora, såg mest rädd ut, hahaa).
Härligt! Och att ni fick lite utan-för-hemmet-tid! Sånt, mår man bra av, och att maten därtill var god, är inget minus! Ha en fin Alla Hjärtans Dag! Kramar♥

Anonym sa...

Jonna!

Helt enkelt underbart!
En fråga, hur går det till för att få vara nära delfinerna? Klappa och kasta boll med dessa finingar! Är det bara att ringa djurparken eller var det ngt speciellt för er???

Kram Kicki fr Norrköping

Anonym sa...

Åh, vilken underbar helg ni haft, ser helmysigt ut!:D Jätteglad för er skull och tack för att du delar med dig av de härliga bilderna!:)
Har aldrig tänkt på att man kan bo på Vildmarkshotellet en helg, det ligger liksom för nära!;P

/Mia i Norrköping
(tillika Panduro-tjejen som blev lite bloggar-starstruck när du kom in i butiken för en tid sedan. Sorry...!;)Hoppas köpet blev till belåtenhet!)