tisdag 7 juni 2011

tomatsoppan




Hacka grovt två gula lökar och en röd paprika.
Fräs mjuk med två pressade vitlökar.
I med en burk hela tomater samt 9 dl vatten. En och en halv grönsaksbuljongtärning, en tesked flytande honung och en matsked vitvinsvinäger senare låter du allt koka 10 minuter.
Därefter lägger du i tre skivor bondbröd i tärningar (kan vara lite gammalt) och en klick sambal oelek, krydda med salt och svart peppar innan du mixar soppan slät.
Till detta bönröran på bröd och gurk och gulapaprikatärningar som du slänger i med ett pyntblad av basilika. Så himla gott va!

2 kommentarer:

Sachiko sa...

Gillar! Du är en riktigt gourmand du

Anonym sa...

Du är ju fantastisk med din matlagning, allt låter så himla gott. Och sen alla fina bilder på hur du dekorerar och serverar det hela - det är verkligen aptitretande.
//Maggan1