söndag 25 september 2011

bä bä boven


Får grymma allergiattacker med jämna mellanrum just nu och igår när jag satt och kliade mig som värst i ögonen kom jag på att jag ju sitter på får.
Kan det vara det?
Är pälsdjursallergiker, men trodde nånstans det ändå handlade om annat än pälsen, som på katter, det är ju det som liksom utsöndras, finns, därunder om jag förstått det rätt, något som har med hormoner att göra. Och om så, ja då borde inte lite får på fåtölj irritera. Eller?
Jag vet inte, men nåt väldigt jobbigt är det och andra pälsvarianter finns inte ännu att skåda och värst mycket pollen borde ju inte finnas i luften idag heller tycker jag.

5 kommentarer:

Marie sa...

Vet inte om de gör iordning skinnen på samma sätt med olika djur. Men jag blir hysteriskt allergisk när jag är hemma hos en vän som har skinn av grävling, bäver och räv hemma.

Helene sa...

Man kan vara allergisk mot det mesta, tyvärr. Det skulle också kunna vara materialet i mattan under stolen som du reagerar mot.

Var är era katter, för övrigt? Fick de inte följa med till Stockholm? :-)

Anonym sa...

Oss allergiker emellan nu har jag fått allergi i händerna , vid tummarna , eftersom man blir van, ser du martyrglorian? Lite. är det bara att kleta på lite salva, plåster då det går hål ibland. Läser Marcus bok "pappatexter" som jag fick i present o han skriver suveränt bra o tårarna trillar ibland, . Och ibland litet leende. Hälsa din poet som TACK. Och MILO!o Mimmi lilla. , , U

Ditte sa...

Jag är svårt pälsdjursallergisk men klarar våra Laminofåtöljer utan problem. Som Helene säger är det dock helt individuellt. Testa utan stolen ett tag och se om det blir skillnad. Sedan är det förstås viktigt att dammsuga den noga med inte alltför långa mellanrum liksom mattan. Lycka till!

Anonym sa...

Min allergi (som visade sig nar jag skakade ullmattan tex) visade sig vara kvalsterallergi...