fredag 2 september 2011

har en släng av hjärnsläpp

I morse var vi och köpte två glasspaket som Milo hade med sig till dagis. Det blir ju lite avskedsfika för killen där idag, hans sista dag, vilket får mitt mammaöga att fuktas. Älsklingen så söt han var när han bar in glassen och gav till fröken att stoppa i frysen.
Sen fick jag och Mimmi rusa vidare till tandläkare. Fick en akuttid igår då fyllningen ur ni-vet-den-där-tandfan jag har, lossnat. Morr bara. Mimmi fick följa med och sitta i vagnen och titta på, vilket gick bättre än väntat.
Ny tid på 90 minuter på måndag, en tid jag väntat på i ett år och då ska det bli klart, sägs det. Har hört den förut och jag känner lite att allt detta är något olägligt. Men bra om ryktet stämmer att jag sen är färdig.
I alla fall.
Nu när dagens jobbiga är gjort, tänkte jag att jag ska kolla igenom mina ärenden på försäkringskassan. Det skulle jag inte gjort för jag fattar ingenting. Vad det känns krångligt. Efter att barnet fyllt ett år blir det ju lite annat och det är säkert tänkt att då har de flesta morsor slutat amma och hjärnan har kommit igång igen, men inte på mig. Ärligt talat så misstänker jag att alldeles för många hjärnceller ramlade ur med bröstmjölken när det begav sig och kanske strejkar resten för bättre villkor.
Samma känsla fick jag häromdagen när jag skulle göra något som krävde lite tankeverksamhet. Den kom inte igång helt enkelt, inte ens fjuttigt gnisslande. Måste vara strejk därinne.
Nä, får ta och släpa sladdrig rumpa till försäkringskassans kontor här i stan. Det finns några riktiga pärlor där som är mycket trevliga och hjälpsamma. Har ju fått saker förklarat till mig där innan. Men nu kan jag för mitt liv inte minnas vad eller hur de sa att det var.

3 kommentarer:

Anonym sa...

FK ändrar så ofta sina egna regler att de själva knappt hinner med. En handläggare sade det själv till mig, och det förstår jag. Ja det finns pärlor där, hoppas du träffar en och att det löser sig. För det gör det!
Kram Louise

M.H sa...

Kan vara D-vitamin brist som får hjärn cellerna ur styr,kolla upp det !

Anita sa...

From barnets 1-årsdag måste du ta ut FP 5 dgr/v för att få stå kvar i din sjukpenninggrundande inkomst. Du kan varva sjukpenningdagar med garantidagar, beroende på hur mycket inkomst du behöver få in varje månad. Kanske det blir lite klarare i ditt huvud tills du kommer till FK. Lycka till!