måndag 19 december 2011

nalleinsamling och julklappar

Idag var jag och Mimmi till Liljeholmstorget, gallerian där, för att shoppa loss med presentkorten vi fick i bröllopspresent. Det blev lite skärbrädor och annat, men det jag vill tipsa om och det jag kommer återvända till imorgon är Nalleinsamlingen.
På andra våningen kan man lämna in nallar som kommer bli presenter till de barn som inte annars får några. Vi har massor av mjukisdjur som andra kan få glädje av så en säck kommer fyllas idag när jag gör en runda i nya och städar lite inför potentiell flytt i veckan.
Känns mycket bra!

En annan grej, fast lite samma.
När jag samlat ihop barnens leksaker inför flytt i höstas bestämde vi oss för att inte köpa nya grejer till dom i julklapp.
Istället kommer vi slå in några gamla godingar som de har varit ifrån och ge Milo och Mimmi dessa.
Dels för att vi verkligen inte får plats med mer saker någonstans i nya hemmet och dels för att varje gång jag var i Norrköping tog jag med någon liten grej och framförallt Milo blev fullständigt toklycklig av att få återleka med en gammal sak som han inte sett på några månader och faktiskt, med hans reaktion inför det nygamla så färskt i minnet, så känns det helt sinnesrubbat att tvångsmässigt köpa helt nytt hela tiden när man istället kan återanvända de man redan har.
Såg idag många svettiga föräldrar komma ut ut leksaksaffärerna med sjukt mycket paket i påsar, väskor och vagnar och tänkte att gud så skönt att slippa det där. Våra barn kommer bli lika glada som deras på lördag och vi har sluppit svettas i BR-kön.
Bra va.

Några tips i julstressen alltså; Skänk bort och återanvänd! Det mår alla bra av.

5 kommentarer:

Birgitta sa...

Du kloka lilla kvinna! Så rätt tänkt, gamla leksaker blir, som nya, när dom varit gömda ett tag! Och att ge bort mjukisdjur,det brukar finnas en massa. Vilken glädje dom kan skänka♥
Massor med kramar till dig, och dina lyckliga barn♥

Suzan sa...

bra tips!

Anonym sa...

Bra idé med nalleinsamling! Hoppas många skänker av "avlagda" leksaker och mjukisdjur så att fler barn kan få glädje av ett kramdjur eller en leksak!
Och vilken bra idé NI kommit på, att ta fram saker som era barn inte använt på länge och "ge" dom istället för att bara rusa runt och köpa nytt, som snart ligger i ett hört och inte används längre. Det var en himla smart idé!!
//Maggan1

Rebecka sa...

En jättebra idé att slå in gamla julklappar! Och åh vad bra med nalleinsamlig till de som kanske inte får några julklappar i år..hela den här julkommersen har blivitså extrem och det sätts en sådan press på föräldrar att köpa allt som reklmen "skriker" åt en att köpa. En massa prylar gör ingen lyckligare men däremot att få ge skänker äkta glädje..

Tina sa...

Kan bara instämma; så simpelt och så klokt! Vi köper och köper, för barnen blir det mer än de kan ta in, och olika saker attraherar i olika åldrar. Små barn har heller inte lärt sig att det ska vara "nytt" i paketen, de är lika glada ändå - om de nu kommer ihåg saken! Hoppas fler tar efter!