torsdag 19 november 2009

bortahemma

Nattmacka med lax och en mugg fil till. Precis som det ska vara.
Milo sover och Marcus likaså.
Känns bra att vara här hos familjen med familjen.
Imorgon får vi se vad den dagen bär med sig. Skönt att inte ha massa planer utan bara ta dagarna som de kommer.
Att resa med Milo är väldigt trevligt. Lite tuttsug får han ibland som stör till det, men i övrigt älskar han åka tåg min kille och framförallt att leka på nya ställen och se nya människor.
Vad gäller tuttbiten så har det inte gått så bra. Eller det tycker antagligen han eftersom han (tyvärr för mig) fått mycket av den varan de senaste dagarna, men ikväll lade mormor och moster Cissie honom med välling medan jag var i bastun och det gick utomordentligt bra, så det ska nog gå detta avvänjande.
Till sist ska det gå.

Har inte så mycket mer att skriva just nu. Känner att sova lockar.
Kanske somnar innan tolv.
Det vore något.
Natti.

8 kommentarer:

Emma sa...

Han är smart lillkillen. Han vet att när mamma är i närheten så kan han skrika efter tutten. Men när mamma inte är i närheten, så är det inte lika stor idé att skrika efter någon tutte.

Anonym sa...

Nattmacka med lax, jo jag tackar jag!
Är väl skönt att ta dagen som den kommer nu, får se vad morgondagen ger för Er. Kul att Milo älskar att åka tåg, leka på nya ställen och se nya människor. Det är en positiv bild av Eran son!
Tyvärr ur ditt perspektiv - det här med tuttandet. Men i och för sig positivt och negativt. Men för Din och Dina tuttars skull är det nog bra om han snart vänjer sig vid bara välling (ska inte vara nån besser-wisser, men för din skull). Det kommer att funka i slutänden!
Sov gott, njut av det som morgondagen erbjuder för er!
Kram till Dig och din familj!
//Maggan1

Anonym sa...

Välkommen till Stockholm som nu ska få bättre väder. /Karin

Gråa musen sa...

Ha det bara gott på resande fot. Är övertygad om att du fixar avvänjningen när du är redo för det. Har aldrig sett någon 15-åring som blir ammad :-) Kram till hela samlade familjen. Njut av samvaron. Styrkekramar.

Anonym sa...

klart det går!! Men du, lax och FIL?? fy tusan vilken kombo:)

Annika M sa...

Kanske är han sån att det måste bli totalt slut med bröstet - eller så får du fortsätta som du gör. Min äldsta var sådan. Jag fick sluta helt - annars gick det bara inte. Det var några jobbiga dagar/nätter - sedan gick det finemang. Jag var totalt konsekvent när jag väl insett att det inte gick att låta honom få ibland och inte ibland.

Hans lillebror var däremot nöjd med vad han än fick in i sin mun - ersättning, bröstmjölk, välling. Det gick att blanda hur som helst. Kan inte förstå hur han blivit en sådan kräsen fyraåring som han är idag :).

Rigmor(mormor) sa...

Det är upp till dig om Milo skall sluta med tutte. När han ser dig tänker han tutte.Helst när han är trött.
Du måste vara bestämd.
Du är inte elak för att du nekar honom tutte.
Du måste lära dig redan nu att sätta gränser för bådas skull.
Han kan annars kräva tutte i flera år.
Har han sugbehov kanske du skall pröva med napp.
Kram och lycka till!

Finnpajsaren sa...

Kan du inte ha sån där plastnapp på bröstet när du ska amma? Skyddar ju lite om du får så ont. Kanske Milo inte gillar det riktigt heller och då slutar, om det nu är det du vill?