fredag 6 november 2009

hormoner, makaroner och mormoner

Är halvägs in i en hormonkur som ska få mina envisa blödningar att skärpa till sig.
Som det är nu är jag helt blodfri ungefär 5-7 dagar varje månad innan det kör igång igen med kulmen den dryga veckan jag har mens. Hade liknande strul innan senaste graviditeten men nu har det blivit värre. Eller så bara minns jag det inte riktigt så som det var.
Hursom. Orkar inte med det, varken mentalt eller fysiskt och försöker därför få ordning på det med progesteronpiller som jag ska äta i 10 dagar varje månad under ett par. Hoppas verkligen det hjälper.
I värsta fall blir jag fet, finnig och flint med fortsatt blödningsstrul. Lite viktuppgång tackar jag inte nej till (med förhoppning att den hamnar på rätt ställen) men de andra står jag gärna över.
Sa jag att man kan blir tjurig med?
För det kan man. Lite allmänt PMS:ig sådär är tydligen inte helt ovanligt. Det i kombination med sömnbrist kan nog göra underverk med humöret. Spännande.

Makaroner ja.
Snabb.
Tar det för lång tid med vanliga? Åt snabba igår och aldrig mer. Så bråttom har jag inte. Bra för den som har det såklart men nog kunde smaken vara bättre?

Vad gäller mormoner så har jag ingen åsikt just nu. Hade jag haft det, skulle den vara min.
Precis som allt annat här är mitt. En till helt vanlig blogg som sagt, fast min.
Du som stör dig på att mina åsikter alltid är de rätta bla bla bla... nej det är de inte (!), något jag heller aldrig har påstått. De är bara mina (så enkelt) och därför de enda jag uttrycker.
Du har dina och gör vad du vill med dom.

8 kommentarer:

Schäfer sa...

Grattis! Vet precis hur det känns, går på samma kur själv... :-(
PMS från hell säger jag bara!!!

Kramar

Agnes Mini sa...

Jahaja, egna åsikter: " ni alla o-vaccinerade egoister...", det kallar jag bla bla bla. Fast, visst,det är Jonnas bla bla. Vi icke-medhållande kan ju välja en annan blogg. Så, alla egon, håll truten och dra härifrån till nån annan blogg. Right!

Ditte sa...

Om man nu absolut ska äta makaroner (vilket är tveksamt men händer enstaka ggr även här) röstar jag på Gammaldags idealmakaroner. Oändligt mycket godare än snabbvarianten.
F ö tar det lika lång/kort tid att koka italiensk spaghetti som svenska idealmakaroner.

Finnpajsaren sa...

Jag vill rekommendera dig att gå till en homeopat. Jag har motsatt problematik men blivit så himla bra av homeopatet.
Det var bara det.
Trevlig helg!

Anonym sa...

Det här med hormoner är skitjobbigt! Troligen är det så att du inte minns skiten sp, den var tidigare. Och det är skitjobbigt både psykiskt och fysiskt. Hoppas behandlingen hjälper.
Av dom tre f-en så kan man väl önska att åtminstone flint uteblir, fet behöver ju inte du tänka på så smal som du är och finnit spelar väl inte någon som helst roll i sammanhanget! Tjurighet är ju inte något bra, men är ju faktiskt något man kan kontrollera med järnvilja, bara man är medveten om varför man är tjurig – tänk på det! Sömnbristen får Marcus hjälpa till med de nätter han är hemma, that´s an order from old Maggan1!
Sen makaroner, nödfallet är snabbisar, men man behöver egentligen ha så bråttom. Fast bra att dom finns.
Mormoner – där har jag inte heller någon som helst åsikt! Inte i dag och framför allt inte vid denna tidpunkt!
Men det jag vill säga är, att din blogg är DIN. Du skriver det du vill och framför de åsikter du vill. Om man inte delar dom, så kan man stänga ner och sluta att läsa. Ur mitt perspektiv är du en mycket frisk fläkt!
Kram och god natt från Maggan1

Anonym sa...

Hej Jonna Jobbigt med sådana kirer har fått en och det gick bra till slut . Under tiden i början var det inte riktigt så kul men det gick ju över. Makaroner smaken är olika. Till Agnes Mini vad menar du mår du inte bra?
Jonna med familj trevlig helg. Krama Lillego Milo extra. Men säg till Marcus att sköta sin blogg bättre, kolla vad folk skriver vi är för det mesta mycket vänliga.

Anonym sa...

Måste skratta, stavar fel kurer skall det var, inte kirer. Mormoner har jag träffat på , de som vill ha lugn o ro släpp inte in dem de går "aldrig." Erfarenhet från en väninna som inte vågade säga ifrån nu vill vi se Tv. Efter en timme.Nätet har info om dem. Agnostiker jag.

Therese sa...

Jag hade det som du i över fem år med ständiga mellanblödningar och på diverse hormonkurer som bara verkade för stunden. Sen gick jag till Britten Holmquist Akupunktör i Norrköping och hon fick ordning på mitt menstrassel på 2 gånger så det kan vara värt att prova om inte hormonkuren funkar för dig. Lycka till.