måndag 30 november 2009

teAter

Var och såg Om flickor kunde döda på Kulturkammaren. En Ung Scen Öst pjäs och som vanligt för dom var den väldigt väl genomarbetad med suverän scenografi och lite rekvisita, precis så som jag önskar min teater.
Även skådespelet var bra (på några ställen riktigt lysande) förutom ett visst överspel på sina håll och rollerna till stor del mycket intressanta.
Men.
Detta men.
Jag fattade inte riktigt.
Det handlade om flickor. Tjejer. Om förväntningar och krav från samhälle och familj. Och så långt allt bra. Väldigt intressant. Vill se mer.
Men.
Detta men.
Jag fattade inte riktigt så mycket mer.
Gillar ofta när säckar inte helt knyts samman, men det får inte spreta hur som och leda till fler frågor än svar, vilket det nästan gjorde här.
Nu är jag visserligen nyss hemkommen och måste få tid på mig att smälta och kanhända påsen tightar till sig tids nog.
Men.
Detta men.
Ungdomar. De övriga i publiken. Gymnasielever. Vad var det för fel på dom?
Nej förlåt, jag ska inte dra alla över en kam, men vissa gjorde verkligen inte teaterupplevelsen behaglig(are) direkt (kanske därför jag inte fattade?) och dessa måste det åtminstone för stunden varit något fel på. Fläskfia var ett återkommande ord i pjäsen, i allt annat än positiv bemärkelse, men detta var tydligen så otroligt kul att killarna bredvid oss och några tjejer nedanför var tvugna att skrattande upprepa ordet själva varje gång tjockflickan uppenbarade sig på scen.
Fläskfia, hö hö hö.
Fetto, ha ha ha.
Ett annat roligt ord var tydligen utvecklingstörd. Hi hi hi, liksom.
Ja, ni hör ju själva.
Och jag upprepar, detta var gymnasieelever som garvade.

Det var i alla fall några saker till trots väldigt trevligt att få komma iväg och insupa lite kultur så här på kvällskvisten.
Hemma hade Milo somnat gott efter gröt och välling och jag kände mig plötsligt något dissad när jag återvände med mina ömmande bröst och hittade liten älskling nöjt sovande.
Fast också väldigt glad måste tilläggas.
Bra jobbat M&M.

Nu ska även vi stora sova snart.
Imorgon blir det Stockholm för hela den lilla högen.
Kram.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, host- det smittar inte över datorn o grisarna skall få vara ifred inte beskyllas. Har anledni ng se och träffa unga tjejer varje dag , gymnasieskola, och högstadium , . De har ett väldigt dåligt beteende och språk en del , springer på gamla i affären knuffas slåss inne i affären , på låstsas, kanske men andra människor kommer ju ivägen. Värst är att de ger sig på äldre som inte kan klara sig jag hjälper dem så att de inte ramlar . Nu säger säkert psykologer vilka annars att tjejer inte mår bra.. Ja men för kattten det gör de för det är bara en livststil de kopierat från nån dokusåpa . Se språket och beteendet där har du svaret. De som beter sig illa märks ju mest , de som är helt ok, flertalet blir mobbade av de andra. Men det finns alltid bra tjejer måste jag påpeka. Det är ju inne att vara kaxig tjej. Inte ett dugg förvånad av det du hörde på teatern , vill inte skriva fler ord
som är så vanliga. Men "kärringjävel" till de som säger ifrån är närmast en komplimang till 30-åringar. Bra Jonna du uppmärksammar detta.
Kulturen borde inte hålla på med detta och ord fastnar stannar kvar blir vanliga. Konstigt nog är killarna mycket bättre . Har väl bättre , trevliga. Milde tid om jag sa något av ovanstående till min mamma.. finns inte i sinnevärlden. Ha så trevligt i Stockholm skall se Marcus fredag På spåret, . Och du GLÖM inte KRAMA Milo-GO! hej

Anonym sa...

Jonna!

Känns dig aldrig dissad, utan se det som att ni är på rätt väg. M och M klarar sig aldrig utan dig, det menar jag inte, men de klarar att få till kvällanrna med läggning och mat utan dig. Bara det är en seger!

Allt gott!

Kicki från Norrköping

Mullis ska bli smalis sa...

Håller helt med Kicki!

Anonym sa...

Jättebra reflektioner över dagens ibland märkliga språkbruk från en del av våra ungdomar, dock inte alla. Men tyvärr; börjar en följer ofta fler efter. Men språket till trots, så var det ju kul att var iväg och såg pjäsen och vad jag förstår så tyckte du trots allt det var väl värt att se den.
Så jättebra att M o M fixade kvällsmat och nattning själva! Sträck på er, både Marcus och du. Kan ju förstå att du kände dig lite dissad, men tänkt tvärt om! Nu är Ni på G och Milo lär sig att antingen är det pappa eller mamma som nattar. Och Ni behövs båda, både för honom och för varandra!
Kram från Maggan1