tisdag 3 november 2009

heja mammorna

Seger.
Försäkringskassan tvingas nu betala skadestånd till kvinnorna (finns många i landet som tyvärr inte får en spänn) de diskriminrat då de vägrat dem sjukpenning under deras graviditet.
Graviditet är inte en sjukdom, men av graviditet kan man bli eller vara sjuk. Och att inte kunna sitta eller gå pga svår foglossning är att likställas med sjukdom. Svårare är det inte.

Skämmes fk! Hoppas ni har lärt er något och framöver lägger pengarna på vettigare saker än skadestånd.
Läs; rättmätigt utbetalar pengar till sjuka gravida och andra!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Har hört om detta på radionyheterna idag! FK SKA verkligen skämmas! Någon journalist sa att om det varit män som drabbats av samma så hade dom utan tvekan fått ersättning, men nu var det gravida kvinnor och därför blev FK-beslutet från början Nej - ingen ersättning! SKANDAL!!!
Hoppas FK lärt sig något av dagens tvång om utbetalning av skadestånd!
I det här fallet var det gravida kvinnor, och om man börjar kolla närmare så är jag 110% övertygad om att det finns fler sådana här skandaler inom FK!
//Maggan1

Trebarnsmamman sa...

Det var verkligen på tiden!

Maria sa...

Skämmed de POLITIKER som ger direktiv till TJÄNSTEMÄN på FK, som bara har att följa order från sina arbetsgivare dvs politiken!
Viktigt att skjuta på rätt personer!

Tautolog sa...

Det är verkligen strålande. Det är ju det mest solklara fallet av könsdiskriminering i Sverige sen kvinnor inte fick rösta i allmänna val. Smärta är smärta och oförmåga att jobba är oförmåga att jobba oavsett om man är gravid eller inte. En kvinna på Rapport sa det mycket bra igår, "nu är det klart att man kan vara sjuk, trots att man är gravid". Det är verkligen absurt att FK har kunnat komma undan med sådana dumheter som att underkänna läkares utlåtanden med den motiveringen. Sverige får nog skämmas när det här blir känt.

Anonym sa...

Hej jag älskar din blogg, är det första jag läser varje morgon. Vill eg inte lägga mig i debatten kring Fk, men jag vet att de fattar beslut på de underlag som kommer in, ofta ganska tunna. Tycker de är bra att folk överklagar så man får en riktlinje att gå på. Men Fk är hårt styrda av regeringen. Hoppas bara på framsteg och likriktig bedömning.

Anonym sa...

På tal om något helt annat. Tråden på FL för oss med cervixinsuff har gått ut. Vet själv inte hur man startar en ny. Eller det kanske det redan är gjort men jag hittar bara inte den? Så snopet för jag var precis redo för att äntligen skriva ett inlägg.
Är det möjligt för dig att starta upp en ny tråd?
Önskar er en fin dag.
Mvh No'omi

Petra sa...

Personligen tycker jag den största skandalen är att läkarna i många fall skriver så urusla läkarintyg (och då menar jag inte bara i just gravidrelaterade sjukdomsfall) att det inte alls framgår hur sjukdomen nedsätter arbetsförmågan. De som jobbar på FK är ju faktiskt inte synska utan måste gå på det läkarna skriver i intygen....