torsdag 12 november 2009

hör och häpna

Efter en timmes (helt sanslöst hur lång en sådan timme är!) krig mellan åtta och nio igårkväll somnade min älskling till slut och fortsatte också sova. Jag sov på soffan. Vid tre vaknade han och jag klappade på rumpan så han somnade om och sedan var det inte dags förrän vid sju igen! Då värmde jag flaskan med vällingen som jag hade ställt i kylen men såklart gillades inte det. Till sist blev det bröstmjölk. Bra ändå, hela natten utan mat! Hurra för oss.
Nu ska jag göra oss klara inför dagens ÖF.

20 kommentarer:

Anonym sa...

Vad härligt - och vad skönt! Det glömde jag att skriva - för jag hade faktiskt förträngt det - men jag hade en lång kamp på över en månad innan vår lille kille ville äta välling - ammade men ville förbereda för välling parallellt. Till slut började han gilla det och helt plötligt så var han som tokig och älskade det. Ett tips är att pumpa ur - om du kan - och göra vällingen på bröstmjölk, då blir skillnaden inte så stor.

Lycka till och ha en bra dag//Maria

Lammhults-Malin sa...

Hemma krigade jag med Adina i 2,5 timmar så jag vet hur du känner dig :-/

Skönt att du fick sova gott inatt, håller tummarna för att det håller i sig så en tjejhelg i Småland snart blir verklighet :-)

Stor kram!

Heidi sa...

Det går jo an å koseamma litt på dagtid sjølv om det er stopp på natta?

Anonym sa...

Yeeees!!! Vad duktig du är! Milo med förstås!
Testa ge vällingen ur mugg, vanlig om han fixar det annars pipmugg. Kan funka.
/mickis

Malin sa...

Hej Jonna! Jag har en liten tjej på 7 månader och vi har samma nätter hos oss som ni har... När du nattar Milo, hur gör du då? Ammar tills han sover? Flaska? Lägger ner honom vaken?

Våran lilla stumpa somnar nämligen JÄTTEGOTT när hon ätit klart (ammats) men vaknar sen så fort jag lägger ner henne...Blir galen!!!!

Har du förresten bra tips på restaurang i Sthlm som är barnvänlig en tidig lördagkväll??

Jessica sa...

Förök att ge vällingen med en macka på morgonen så att han bara tänker på vällingen som dryck och inte som dålig ersättning till bröstet. Funkade för oss och nu tar han välling både kväll och morgon och ibland när han vaknar på natten.

Frida sa...

Grattis till dig/er! Vill man så kan man eller hur heter det? SJälv föll jag dubbelt upp i tuttfällan.

Eva sa...

Härligt!
Att sluta nattamma kan vara ett riktigt slit har jag förstått.
Men till slut så tar det ju mer än det ger.

Heja heja heja Jonna.
Jag hoppas verkligen att det är en ny rutin som är på ingång.

=)

Anonym sa...

Ahh vad bra, heja Jonna. Hall ut nu sa ar han snart avvanjd med att ata nattetid!

Kram mamma i Holland

Nina sa...

Min minsta gillade inte välling. Jag fick tipset att blanda bröstmjölk o välling. Då fick han smaken av bröstmjölk plus välling. sen minskade jag bröstmjölken lite i taget. O efter någon vecka var det bara välling i flaskan..

Lycka till!

Anonym sa...

Vilken trevlig läsning! Säger också "Hurra" för er.
Hoppas ni haft en riktigt bra dag också! Kram till er.
//Maggan1

Anonym sa...

du har inte testat ersättning istället för välling? En del små gillar det bättre än vällingen...

Anonym sa...

Men det gick ju kanon! Sak samma att det blev bröstet på morgonkvisten. Jag kan nästan tycka att lillkille förtjänade efter att varit så duktig under natten. Hoppas det går lika bra inatt.

Lotta sa...

Strunta i morgonvällingen ge gröt stället....

Viktoria sa...

Skönt att få sova! Jag vill bara uppmuntra dig att fortsätta att försöka med vällingen. Jag kämpade med min 9 månader gamla dotter flera gånger om dagen i fyra veckor innan hon äntligen ville ha. Men det var värt det - välling är så praktiskt! Räddningen (både vätska och näring) när barnen är sjuka, extra dryck en varm sommardag, ersättning om barnet ätit dåligt, tröst och trygghet. Vi har aldrig ersatt vanliga måltider med välling, men den har varit ett fantastiskt komplement. Lycka till!

Karin sa...

testat MAM flaskorna? , min dotter va tuttgalen men MAM flaskan har som en ventil nedtill så det rinner til, så den tog hon direkt med välling. Prima :) Litet tips bara :)

Heidi sa...

Eg har lese med interesse på fleire svenske bloggar om velling som eit must. Det merkelege er at velling er eit ukjent begrep i Norge. Her får dei bare mjølk på flaske. Og då eg for mange år sidan var i Tyskland med ein baby som vart sjuk var dei på apoteket veldig opptekne av kva slags te eg brukte gje han på tåteflaske. Ehh te på tåteflaske? Det forstod eg etterkvart at alle tyske babyar fekk. Det er snodig med så store forskjeller når me sånn omtrent bur i same landet. Mine barn fekk vatn på flaske då eg dreiv med natt-avenning. Det var ikkje spesielt populært, skal eg innrømma, og Ingrid var så sta at eg var den som gav meg til slutt...

Gråa musen sa...

Så skönt för er båda. Hoppas det håller i sig nu. Kramis

Nina sa...

Jag bor i Belgien och här finns ingen välling. Alla barn får mjölkersättning i stället, det finns för olika åldrar. Tror det kan vara lättare att få i Milo mjölk än välling, det liknar ju bröstmjölken i smaken. Dessutom finns det misstankar om att välling kan vara en av orsakerna till den höga andelen allergiska barn i Sverige (pga gluten). Välling är ju i princip flytande bröd/spannmål.

Aniara sa...

Det är tufft att försöka dra ner på amningen! De små raringarna kämpar ihärdigt emot. Jag har en 7-månaders hemma som jag håller på att vällingträna för fullt nu i förberedelse för amningsstopp. Kämpa på!