söndag 1 november 2009

kräks och flärd

Har precis fått en älskling att somna efter timmar av övertrött spring och ytterligare (första och enda hittills för ikväll dock) en kaskadkräkning. Den kom precis efter att han hostat och haft sig, så det är nog slemmet som gör det.
Milo var i min famn så både jag, han och lekmattan översvämmades av illaluktande spya vilket inte var helt genomtrevligt, ganska långt ifrån faktiskt.
Vilket jobb det blev att helt själv försöka duscha honom, mig och sedan tvätta alla (nästan) femtio bitarna av pusselmattan, för såklart hade geggan runnit dem emellan.
Det hänger fortfarande en lätt arom av spya över tillvaron men vi inblandade är i alla fall någorlunda rena och killen sover som sagt.
(Jag med snart, hoppas, hoppas.)
Känns som en mindre evighet sedan röda mattan och onekligen är det en bit dit från kräksmarinerad dito.


Hittade den här bilden på nätet på det strävsamma gamla paret och visst ser vi gamla ut.
Men lite fina med.

10 kommentarer:

Maria sa...

Ha ha ha ursäkta att jag skrattar men härligt scenario du målar upp. Tycks finnas TVÅ poeter i hemmet:-)

Känner igen de där kaskad kräkningarna och anledningen till att jag inte sover ännu är att lillan somnade sent ikväll*gäsp*

...och njet ni ser INTE gamla ut någon av er på fotot! Däremot ser ni ut som ett par som håller ihop no matter what, och sånt växer inte på träd nuförtiden!:D

Glöm inte att "sprita" leksakerna efter kaskadkräkningar. Själv har jag litervis ståendes mot alla bakterier som härjar denna årstid.

Kramar
/Maria

Lisa sa...

Ah härligt med kaskadspya...*not*
Vet hur det är, Theo har sina "härliga stunder" han med =)

Oh vad fina ni e du & M på röda mattan...=)

Här är det frukostätning med en galen 2,5-åring som gäller (har kommit in i en himla trots) men hoppas du får sova länge till!

Kram Lisa, Linus & Theo

Anna-K sa...

Hej!
Inte roligt när "sjukdomar" kommer o går. Men tyvärr är det ju lite för mycket av den varan när barnen är små.Ofta är små barn känsliga för - om det är lite knas med mage o hals - blir det ofta en liten "spya".Ofta när de har lite ont i halsen är förkylda - kommer det ner slem i magen- som vill upp igen.Hoppas det ordnar upp sig o att Milo o du mår bättre nu.Hoppas på en lugn dag!

Miriam sa...

Ni ser jättefina ut!

Och kaskadkräkningarna minns jag bara som i ett töcken, de är över sen några år tillbaka.

Hoppas det var en host-tillfällig-kräkning och inget mera.

Anonym sa...

Ni är så snygga! Kolla Milo han kan ha någon allergi mot gluten, laktos, eller som en bekants barn åt för mycket av det som var gott. Förädrar sa inte nej av snällhet. Sen blev det bra och barnet svalt inte alls. Lillego skall inte kräkas så. Innan man får rätt läkare skriv upp precis ALLT han äter på en dag. Själv allergiker , men jag får ju skylla mig själv.. Glutenbarn , det kan växa bort. Krama MILO o ha inte dåligt samvete , men jobbigt tvätta.

Mariette sa...

Såååå fina ni är tillsammans!!!! :) Blev ju lyckat med hår och tunika och allt! Kul! :) Hoppas kräkningarna upphört och att killen mår bra idag. Här luktar bajsblöja x 2 nu så det är väl bara att hugga i.
Kram Mariette

Anonym sa...

Ni är såå fina!!

Kramar Kicki från Norrköping

Anonym sa...

Usch för kaskadkräkningar, men som tur är så är dom i de allra flesta fall snabbt övergående! Men din beskrivning gjorde att jag både såg och nästan kände lukten av det hela inkl dusch och tvätt efteråt.
Hoppas Milo mår bättre idag!

Och du - ni ser väl inte alls gamla ut på fotot! Det är ett jättefint foto av ett ursnyggt par!

Kram Maggan1

Anonym sa...

Hej Jonna!

Hoppas Milo är piggare nu. Vad fina Ni är! Önskar er allt gott!

Från Anette

Anonym sa...

Ni är ju jättesöta, unga och fräscha på bilden!!!
Mycke lycka i livet önskar jag er, m