onsdag 11 november 2009

första hjälpen

Igårkväll var jag på en tre timmars första-hjälpen-kurs, del ett. En kurs som alla föräldrar borde få gå på. Den här hölls på närmaste öppna förskolan vilket gjorde att jag bara missade två minuter av Desperate Housewives som började nio. Nåja, en parentes.
Viktiga intressanta saker sades och jag ser redan emot nästa gång.
Bland annat så pratade han akutsnubben om vikten att inte pälsa på barnen för mycket denna tid, vilket tydligen är väldigt vanligt. Varje år dör (hemska tanke) flera små spädisar för att de är för varma, ingen fryser ihjäl, även om det verkar vara den största rädslan föräldrarna har om man ser till hur de små är klädda inför promenaden. Klä dom som er själva minus ett plagg sa han, för vagnarna är varma i sig. Och framförallt -öppna upp och ta av när ni kommer in och ska strosa runt galleriorna eller om ni ska låta barnet fortsätta tuppluren inomhus.
En av många saker vi lärde oss igår.

3 kommentarer:

Anna sa...

Mycket bra och viktigt inlägg. Allt för många barn blir påpälsade med alldeles för mycket kläder.

Anonym sa...

Verkar ha varit en himla bra kurs du var på! Är intresserad av info från nästa kurstillfälle, kanske inte specifikt för min del eftersom jag är lite för gammal för spädbarn, men för andra småbarnsföräldrar!
Tänk på det Jonna skrivit alla Ni småbarnsföräldrar - klä inte på för mycket - "öppna upp" när ni kommer in i gallerior och affärer och när ni kommer hem om barnet fortfarande sover! I det här landet har inte något barn frusit ihjäl inom överskådlig tid bakåt!
//Maggan1

Anonym sa...

Åh vad bra att du skrivit om dessa stackars påpälsade bebisar. Ibland får jag hejda mig i affären när jag ser små bebisar ligga där alldeles inpackade. Det är ju VARMT inomhus.